Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?..

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?..

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında dev derbide Galatasaray, Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Ligde topladığı 19 puanla 3. sırada yer alan ev sahibi Galatasaray, son iki haftadır galip gelemiyor. Bursaspor ile berabere kalan, 10. haftada ise Yeni Malatyaspor'a deplasmanda 2-0 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, kötü gidişata Fenerbahçe karşısında son vermek istiyor. Konuk Fenerbahçe ise tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor... Phillip Cocu yönetiminde ligde çıktığı 10 maçta 9 puan toplayabilen Kanarya, 15. sırada yer alıyor. Ligde 5 haftadır galibiyet yüzü göremeyen sarı-lacivertli ekip, Galatasaray karşısında galip gelip galibiyet özlemine son vermek istiyor. Peki bu dev maç ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Futbolseverler bu soruların cevabını merak ediyor. Galatasaray-Fenerbahçe maçı ile ilgili tüm merak edilenleri haberimizden bulabilirsiniz...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?..

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de bugün yapacakları derbiyle tarihte 388. kez karşı karşıya gelecek. Ligde topladığı 19 puanla 3. sırada yer alan Fatih Terim'in öğrencileri, dev derbide Fenerbahçe'yi mağlup ederek 3 puan almanın hesaplarını yapıyor. Konuk takımda ise üst üste alınan kötü sonuçların ardından Phillip Cocu'nun görevine son verildi. Ligde 9 puan toplayabilen Fenerbahçe, haftalardır süren galibiyet hasretine Galatasaray karşılaşmasıyla son vermek istiyor. Peki dev derbi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?.. Bu soruların cevabı haberimizde...

Muhtemel 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Linnes, Ozan (Maicon), Serdar, Ömer, Donk, Ndiaye, Belhanda, Onyekuru, Rodriguez, Eren.

Fenerbahçe: Harun, Hasan, Skrtel, Neustadter, Şener, Reyes, Jailson, Ayew, İsmail, Eljif, Soldado.

Dev derbinin saati...

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçı 2 Kasım Cuma günü Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak. Fırat Aydınus'un yöneteceği maç saat 21'de başlayacak ve beIN SPORTS 1 kanalından canlı olarak yayımlanacak.

Haberin Devamı

Derbide 388. randevu

Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 109 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.
Sarı-lacivertliler, geride kalan 387 maçtan 146'sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 118 maçta ise eşitliği bozamadı.
Fenerbahçe'nin attığı 532 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.
Ligde 123. sınav
Galatasaray ile Fenerbahçe, 61. sezonu oynanan lig tarihinde 122 kez karşılaştı.
Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 39 maç da berabere sonuçlandı.
Lig maçlarında sarı-lacivertliler 154, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.
Son 10 resmi maç
İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçın 5'i berabere tamamlandı.
Rekabetteki son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 3, Galatasaray 2 kez galip geldi, taraflar 5 maçta birbirlerine üstünlük sağlamayı başaramadı.
Sakatlıklar yakasını bırakmıyor
Galatasaray'da bir çok futbolcu sakatlık problemi yaşıyor.
Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Fernando Reges'in yanı sıra ameliyat edilen Emre Akbaba ile Yuto Nagatomo, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.
Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli, Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'un durumları ise maç saatinde netlik kazanacak.
Evkur Yeni Malatyaspor maçında baş dönmesi yaşayan Younes Belhanda ile ayağına darbe alan Martin Linnes ise kritik müsabakada sahadaki yerini alabilecek.
Mariano cezalı
Galatasaray'da Brezilyalı sağ bek oyuncusu Mariano Filho cezası nedeniyle Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkamayacak.
Sakatlıklarla boğuşan sarı-kırmızılı ekip, geçen haftaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Mariano'dan da yararlanamayacak.
Sahasında 24 maçtır yenilmiyor
Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 24 maçta mağlubiyet yaşamadı.
Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa'ya karşı yaşayan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Türk Telekom Stadı'nda çıktığı müsabakalarda rakiplerine boyun eğmedi.
Galatasaray, evindeki son 24 lig maçının 22'sini kazanırken, ikisinden beraberlikle ayrıldı.
Son 6 resmi maçta 2 galibiyet
Galatasaray, sakatlıklarla boğuştuğu son dönemde yaptığı 6 resmi maçın sadece 2'sini kazanabildi.
Sarı-kırmızılı takım, bu dönemde yaptığı müsabakalarda ikişer galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadı.
Bu maçlarda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Antalyaspor'u mağlup eden Galatasaray, Bursaspor ve Schalke 04 ile berabere kaldı, Porto ve Evkur Yeni Malatyaspor'a yenildi.
Gol yollarında etkisiz kaldı
Galatasaray'da özellikle hücum hattındaki sakatlıklar gol yollarında etkisizliğe neden oldu.
Sarı-kırmızılı ekip, son 6 resmi maçında meşin yuvarlağı sadece 3 kez ağlara yolladı.
Galatasaray, kazandığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Antalyaspor müsabakaları ile berabere biten Bursaspor maçında birer kez fileleri havalandırdı.
Sarı-kırmızılılar, mağlup olduğu Porto ve Evkur Yeni Malatyaspor ile berabere kaldığı Schalke 04 maçlarında ise gol bulamadı.
Fenerbahçe'de Slimani cezalı
Fenerbahçe'de Slimani Ankaragücü maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Galatasaray derbisinde oynamayacak. Ayrıca Mehmet Ekici, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kaan Güçtekin'in sakatlıkları bulunuyor.
Fenerbahçe'de Aatif Chahechouhe, Volkan Demirel ve Nabir Dirar ise kadro dışı.
Fenerbahçe, Erwin Koeman'la sahaya çıkacak
Fenerbahçe'de de hafta sonunda Hollandalı teknik adam Phillip Cocu görevden alındı. Derbi maçta sarı-lacivertli ekip yardımcı antrenör Erwin Koeman yönetiminde sahaya çıkacak.
Fenerbahçe, ligde haftalardır kazanamıyor

Süper Lig'in 2018-19 sezonuna Hollandalı hoca Phillip Cocu yönetiminde başlayan ve ligde aldığı sonuçlarla tarihinin en kötü dönemini yaşayan Fenerbahçe, 9 puanla 15. sırada yer alıyor.

Ligin geride kalan 10 haftasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan sarı-lacivertliler, zirvenin çok uzağında bulunuyor.

En son Süper Lig'in 5. haftasında Atiker Konyaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup eden Kanarya, ligde 5 haftadır kazanamıyor.

Fenerbahçe, G.Saray'a 7 maçtır kaybetmiyor
Galatasaray, tarihi rekabet içinde olduğu rakibi Fenerbahçe'ye karşı son 7 Süper Lig maçını kazanamadı.
Sarı-kırmızılılar, rakibi karşısında son lig galibiyetini 2014-2015 sezonunda 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Stadı'nda 2-1'lik skorla aldı.
Ligde Fenerbahçe'yi 4 yıldır mağlup edemeyen sarı-kırmızılılar, son 7 derbide 3 mağlubiyet yaşarken 4 mücadeleden beraberlikle ayrıldı.
Fenerbahçe, Galatasaray'a kalesini kapattı
Fenerbahçe, Galatasaray'a Süper Lig'de oynadıkları son 5 derbide de gol atma şansı vermedi.
Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ağlarını son olarak 2015-2016 sezonunda 25 Ekim 2015'te Kadıköy'de 1-1 biten maçta 83. dakikada Olcan Adın'la havalandırdı.
İki takım arasında geçen sezon oynanan maçlarda gol sesi çıkmazken, 2016-2017'de Fenerbahçe rakibini 2-0 ve 1-0'lık skorlarla geçti. Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında da rakibiyle Türk Telekom Stadı'nda 0-0 berabere kaldı.
Fenerbahçe ağlarını Süper Lig'de 457 dakikadır havalandıramayan Galatasaray, 3 yıllık gol hasretini de sonlandırmaya çalışacak.
Fenerbahçe, Türk Telekom Stadı'nda 4 yıl önce gol yedi.
Türk Telekom Stadı'nda Fenerbahçe'ye son 3 derbidir gol atamayan Galatasaray, taraftarı önünde sarı-lacivertli ekibin filelerini son olarak 18 Ekim 2014'te 2-1 kazandıkları maçta Wesley Sneijder'le havalandırmıştı.

Haberin Devamı