Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Roma - Feyenoord: 1-0 - UEFA Konferans Ligi'nde şampiyon Roma

Roma - Feyenoord: 1-0 - UEFA Konferans Ligi'nde şampiyon Roma

UEFA Avrupa Konferans Ligi final maçında İtalyan Roma ekibi Hollanda temsilcisi Feyenoord'u Zaniolo'nun attığı tek golle 1-0 mağlup etti ve kupaya uzanan taraf oldu.

Roma - Feyenoord: 1-0 - UEFA Konferans Ligi'nde şampiyon Roma

Bu sezon ilk kez düzenlenen Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında Roma ile Feyenoord arasında maçta şampiyonluk kupası sahibini buldu.

22.00'de başlayan Roma ile Feyenoord arasındaki final karşılaşması Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Ulusal Stat'ta oynandı.

Rumen hakem Istvan Kovacs'ın yönettiği nefes kesen maça iyi başlayan Roma, 32. dakikada Zaniolo'nun attığı golle 1-o öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda Orkun Kökçü'nün forma giydiği Feyenoord baskısını çok arttırsa da Roma kalecisi Rui Patricio'yu geçemeyince UEFA Konferans Ligi'nin ilk şampiyonu Jouse Mourino'nun yönettiği İtalyan ekibi oldu.

ROMA'DA MOURİNHO'YLA BİR İLK!

Roma, tarihindeki tek başarıyı 1955'ten itibaren Fuar Şehirler Kupası adıyla düzenlenen ve daha sonra UEFA Kupası, ardından UEFA Avrupa Ligi'ne dönüşen organizasyonda mutlu sona ulaşarak elde etti. 1961'de Fuar Şehirleri Kupası'nda elde ettiği şampiyonluk dışında Avrupa kupalarında başarısı bulunmayan Roma, Mourinho'nun tecrübesiyle bir ilk yaşadı.

Haberin Devamı