Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Avrupa'da 4 maçta 10 puan aldık sıralamada Yunanistan'ı geride bıraktık!

Avrupa'da 4 maçta 10 puan aldık sıralamada Yunanistan'ı geride bıraktık!

Dün gece UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden takımlarımızın başarılı performansları bize 1.000 puanlık katkıda bulundu. Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor'un 3 puan aldığı turnuvada Fenerbahçe'nin deplasmanda 1 puanı koparması sıralamadaki yerimizin de değişmesini sağladı.

Avrupa'da 4 maçta 10 puan aldık sıralamada Yunanistan'ı geride bıraktık!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ardından UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ikinci hafta heyecanı dün gece tamamlandı. Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonunda oynanan müsabakalar sonrası Türkiye'nin UEFA Ülke Puanı Sıralaması'daki yeri değişti. İşte temsilcilerimizin bu hafta oynadıkları maçların ardından oluşan yeni sıralama...

 

SİVASSPOR, GRADEL'LE KAZANDI

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nun ikinci haftasında temsilcimiz Sivasspor, CFR Cluj'a konuk oldu. Zorlu müsabaka temsilcimizin 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Sivasspor'un ve mücadelenin tek golünü 28'inci dakikada penaltıdan Max Gradel kaydetti. Sivasspor bu sonuçla birlikte grubundaki puanını 4'e yükseltti. Temsilcimiz Slavia Prag'ın ardından averajla grubunda haftayı ikinci sırada tamamladı.



TRABZONSPOR ZORLANMADI

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda temsilcimiz Trabzonspor, Sırbistan ekibi Kızılyıldız'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka bordo-mavililerin 2-1'lik galibiyetiyle tamamlandı. Temsilcimiz Trabzonspor'da golleri Marek Hamsik ile Trezeguet attı. Trabzonspor bu sonuçla birlikte puanını 3'e yükseltti. Ferencvaros'un ardından Trabzonspor grubunda ikinci sırayı aldı.



Haberin Devamı

 

BAŞAKŞEHİR YİNE FARKLI

Emre Belözoğlu yönetimindeki temsilcimiz Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu'nun ikinci haftasında Serie A ekibi Fiorentina ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka turuncu-lacivertlilerin 3-0'lık galibiyetiyle tamamlandı. Emre Belözoğlu'nun ekibinde golleri Serdar Gürler (2) ve Bertrand Traore kaydettti. Turuncu-lacivertliler bu sonuçla birlikte grubunda oynadığı iki maçta iki galibiyetle haftayı lider kapattı.



F.BAHÇE BERABERLİĞİ 90+2'DE YAKALADI

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nun ikinci haftasında temsilcimiz Fenerbahçe, Rennes'e konuk oldu. Fransız ekibinin 2-0'lık üstünlüğü yakaladığı maçta Fenerbahçe beraberliği 90+2'de sağladı. Sarı-lacivertlilerde fileleri İrfan Can Kahveci ile Enner Valencia (P) oldu. Sarı-lacivertliler bu sonuçla birlikte puanını 4'e yükseltti. Fenerbahçe, Rennes'in ardından averajla ikinci sırada yer aldı.



Haberin Devamı

 

1.000 PUANLIK KATKI

UEFA Ülke Puanı Sıralaması'nda en yüksek katkı bu hafta Türkiye ve Belçika temsilcilerinden geldi. 0.500 puan katkısıyla Polonya 9'uncu sırada yer aldı. Hollanda 0.800 ile 8'inci sırada yer alırken, Portekiz takımları bu hafta UEFA Ülke Puanı'na 1.000'lık katkıda bulundu. Türkiye ve Belçika'yı temsil eden takımlar bu hafta 1.400 puanlık bir katkı sağladı ve zirvede yer aldı. Türkiye ve Belçika'yı sırasıyla İspanya, İngiltere, Almanya ve İtalya takip etti.

YUNANİSTAN'I GERİDE BIRAKTIK

Avrupa kupalarında oynanan maçların ardından Türkiye sıralamada 19'uncu sıraya yükseldi. Temsilcilerimizin 3 galbiiyet ve 1 beraberlikle tamamladığı gecenin ardından Türkiye'nin puanı 25.100 oldu. Türkiye bu sonuçla birlikte 24 bin 725 puanlık Yunanistan'ı geçerek UEFA Ülke Puanı Sıralaması'nda 19'uncu basamağa yükseldi. UEFA Ülke Puanı Sıralaması'nda 26.700 ile Ukrayna 15'inci, 26.215 ile Rusya 16'ncı, 25.225 ile Danimarka 17'nci, 25.150 ile Hırvatistan 19'uncu sırada yer aldı.

Haberin Devamı

EN FAZLA KATKI BAŞAKŞEHİR'DEN

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir bu sezon UEFA organizasyonlarında mücadele eden Türk takımları içerisinde UEFA Ülke Puanı'na en yüksek katkıyı veren takım oldu. Turuncu-lacivertliler 9.0 katkı puanıyla zirvede yer aldı. Başakşehir'i 7.0 ile Fenerbahçe, 3.0 ile Sivasspor takip etti. Trabzonspor ve Konyaspor 2.5 puanlık katkı verdi.

Avrupada 4 maçta 10 puan aldık sıralamada Yunanistanı geride bıraktık