Gazete Vatan Logo
Futbol TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi kimdir? Mehmet Büyükekşi biyografisi!

TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi kimdir? Mehmet Büyükekşi biyografisi!

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda yeni başkan Mehmet Büyükekşi oldu. Tek aday olan Mehmet Büyükekşi, kullanılan 209 oyun 158'ini aldı. Oyların 51'i geçersiz sayıldı. Peki, Mehmet Büyükekşi kimdir, kaç yaşında? Mehmet Büyükekşi nereli? İşte Mehmet Büyükekşi’nin biyografisi…

TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi kimdir? Mehmet Büyükekşi biyografisi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı. TFF’ye tek aday olan Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi. Peki, Mehmet Büyükekşi kimdir, kaç yaşında? Mehmet Büyükekşi nereli? İşte Mehmet Büyükekşi’nin biyografisi…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu 307 delegeden 219’unun katılımı ile yapıldı. Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleşen genel kurulda tek aday olan Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi. Büyükekşi, kullanılan 209 oyun 158'ini aldı. Oyların 51'i geçersiz sayıldı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Mehmet Büyükekşi, 1961 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. Gaziantep FK'nın kulüp başkanlığını yapan Mehmet Büyükeşi; 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Büyükeşi daha sonra Marmara Üniversitesi'nde ve İngiltere'de İşletme ve İngilizce dil eğitimi aldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı ve Gaziantep FK Başkanlığı görevlerini yapıyor.

YÖNETİM KURULUNDA KİMLER VAR?

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi’nin yönetim kurulu aday listesisinde eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan yer alırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı.