Gazete Vatan Logo
Süper Lig Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Mehmet Büyükekşi!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Mehmet Büyükekşi!

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi. Başvuru yapan 9 adayın 8'i yeterli delege imza sayısına ulaşamadı. Yeterli imza sayısına ulaşan Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Oy verme işleminin ardından Mehmet Büyükekşi TFF başkanı seçildi. Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Mehmet Büyükekşi!

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi. Başvuru yapan 9 adayın 8'i yeterli delege imza sayısına ulaşamadı. Yeterli imza sayısına ulaşan Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Oy verme işleminin ardından Mehmet Büyükekşi TFF başkanı seçildi.

YENİ BAŞKANI YOĞUN BİR YAZ BEKLİYOR

Başkan adaylığı için Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Mehmet Büyükekşi, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın başvurmuştu. Delegelerin beşte birinin yazılı teklifini alabilen adaylar başkanlık için yarışabilecek. Seçim sürecinde adaylardan sadece Mehmet Büyükekşi imza sayısını açıklamıştı. Eski Gaziantep FK Başkanı olan Büyükekşi, 270 imza topladığını belirtmişti. Yeni seçilecek TFF Başkanını yoğun bir yaz bekliyor. Kulüpler yeni başkandan öncelikle sürüncemede olan naklen yayın ihalesi ve Süper Lig’de yabancı sayısı konusunda adım atmasını bekliyor.

Türkiye Futbol Federasyonunun yeni başkanı Mehmet Büyükekşi