Gazete Vatan Logo
Rizespor Türkiye bu görüntüyü konuşuyor! Gedson Fernandes geldi ve...

Türkiye bu görüntüyü konuşuyor! Gedson Fernandes geldi ve...

Beşiktaş'ın, Galatasaray'a çalım atarak transfer ettiği ve Ç.Rizespor'a kiralık olarak gönderdiği Gedson Fernandes'in Türkiye'ye gelişi olay oldu.

Türkiye bu görüntüyü konuşuyor! Gedson Fernandes geldi ve...

Beşiktaş, Galatasaray'ın uzun süredir peşinden koştuğu Gedson Fernandes için sürpriz bir şekilde devreye girdi ve teklifini hem Benfica'ya hem de oyuncuya kabul ettirdi.

Zorunlu satın alma maddesi nedeniyle Galatasaray ile Benfica arasında transfer görüşmeleri durma noktasına gelirken devreye giren siyah beyazlılar yıldız orta saha için Portekiz ekibiyle kesin anlaşmaya vardı.

İşte KAP'a yapılan açıklama;

Profesyonel Futbolcu Gedson Carvalho Fernandes'in transferi konusunda kendisi ve kulübü SL Benfica ile görüşmelere başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

RİZESPOR'A KİRALANDI

Beşiktaş Kulübü Galatasaray'ın da peşinde olduğu Gedson ile 5 yıllık sözleşme imzalarken yabancı kontenjanı bulunduğu için Rizespor ile yapılan görüşmeler sonucunda bu oyuncu Rizespor'a kiralandı.




İşte Rizespor'un duyurusu;

Çaykur Rizespor'umuz Portekiz ekibi Benfica'dan Gedson Fernandes'i sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer etti.

Haberin Devamı

Fernandes, Başkan Yardımcımız Selim Selimoğlu ile Barcelona Havalimanı'nda kendisini yeşil-mavi renklere bağlayan imzayı attı.

GALATASARAY SORUSUNU YANITSIZ BIRAKTI

İspanya’nın Barselona kentinden kalkan özel uçakla saat 21.00’de İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen Gedson Fernandes’e Çaykur Rizespor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Selim Selimoğlu eşlik etti. Havalimanında Selim Selimoğlu ve Gedson Fernandes, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Selim Selimoğlu, "Rizespor olarak çok mutluyuz. Gedson, sezon sonuna kadar bizim formamızı giyecek. Kendisini ikinci devre için kiraladık. Sakatlıksız ve şanslı bir sezon diliyoruz" dedi. Selimoğlu, bir süredir bu transfer için çalıştıklarını kaydederek, "Takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Son 60 saattir hiç uyumadık diyebilirim, bugün de çok zor geçti. Sonunda başarılı olduk, Kulübümüz adına çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Gedson Fernandes ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Umarım burada geçireceğim vakitten keyif alırım. Haydi başlayalım" diye konuştu. Fernandes, Galatasaray ile ilgili gelen soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Haberin Devamı

RİZESPOR FORMASIYLA GELDİ

Portekizli futbolcu Türkiye'ye Çaykur Rizespor formasıyla gelirken Karadeniz ekibinin yöneticileriyle Gedson Fernandes'in fotoğrafları Çaykur Rizespor tarafından sosyal medyada paylaşıldı.




GALATASARAY'A GÖNDERMELİ VİDEO

Yıldız futbolcuyu sezon sonuna kadar kiraladıklarını "Hoş geldin Gedson Fernandes" ifadeleriyle duyuran Rizespor'un hazırladığı videoda Galatasaray'a yapılan gönderme dikkat çekti.

BONSERVİS ÜCRETİ 6 MİLYON EURO

23 yaşındaki orta saha oyuncusu için kulübü Benfica ile görüşen siyah-beyazlılar, gelecek sezon için transferi bitirdi.

DHA'nın haberine göre; Beşiktaş, Portekiz ekibiyle 6 milyon Euro karşılığında sıkıştı. Ayrıca Portekizli orta saha oyuncusunun da siyah-beyazlılardan yıllık 1.3 milyon Euro alacağı öğrenildi.

GALATASARAY FOTOĞRAFLARINI SİLMİŞTİ

Haberin Devamı

Öte yandan Gedson Fernandes'in Galatasaray'da oynadığı döneme ait paylaşımlarını silmesi dikkatlerden kaçmadı.

BURAK ELMAS'TAN AÇIKLAMA: GEDSON'U İSTESEK ALIRDIK

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, bugün yaptığı açıklamada Gedson Fernandes'le yaptıkları görüşmelerin detaylarını anlattı.

Burak Elmas açıklamasında, "Omar'la birlikte yabancı sayımız 15'ti. Antrenmanlarda çok iyi. Hocamız ondan faydalanmayı düşünüyor ancak kısa sürede bazı oyuncularla yollarımızı ayırmamız gerekiyordu. Yedlin ayrıldı, Luyindama ayrıldı. Son dönemde görüştüğümüz ve çok konuşulan isimlerden biri de Gedson Fernandes'ti. Biz istediğimiz menajere ulaşırız. Oyuncuyu istiyorsak, istediğimiz zaman bulur görüşürüz. Gedson taraftarın çok sevdiği ve daha önce takımda forma giymiş genç bir oyuncumuz. Sınırsız bir yabancı bir hakkımız yok. Benfica Gedson için 2 sezonluk 1 milyon euro kira ücreti ve 7.5 milyon euroluk satın alma opsiyonu istedi. 10 milyonluk teklif gelirse oyuncunun ayrılacağı şekilde teklif verdi. Gedson'u isteseydik alırdık ancak önceliğimiz olmadığı için almama kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TAHİR KIRAN'DAN GALATASARAY'A OLAY YARATAN GÖNDERME

Karadeniz ekibinin başkanı Tahir Kıran, Beşiktaş'ın Gedson Fernandes'i transfer edip Çaykur Rizespor'a kiralayacağının ortaya çıkmasının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımla gündem oldu.



Galatasaray'ın da transfer etmek istediği Gedson Fernandes'i sezon sonuna kadar kiralayacak olan Çaykur Rizespor'da başkan Kıran, sosyal medyadan kendi fotoğrafını "İntikam güzel şey" şarkısıyla paylaştı.

Tahir Kıran yönetimindeki Çaykur Rizespor, Oğulcan Çağlayan konusunda Sarı-kırmızılı kulüple karşı karşıya gelmişti.