Gazete Vatan Logo
Süper Lig Okan Buruk'a gönderme: 9 puanlık farklar bile kapandı

Okan Buruk'a gönderme: 9 puanlık farklar bile kapandı

Türk futbolunun duayen yazarlarından Attila Gökçe Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına değindi ve "ayakta kalacak son iki adayının Galatasaray ve Fenerbahçe olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Okan Buruk'a gönderme: 9 puanlık farklar bile kapandı

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının sonunda ipi kimin göğüsleyeceği büyük merak konusu. Galatasaray deprem felaketi nedeniyle verilen araya kadar inanılmaz bir galibiyet serisi yakalayarak Fenerbahçe'yi geçti ve puan farkını açtı. Sarı Lacivertliler ise derbi maçlarda gösterdiği kötü performans ve zaman zaman hesapta olmayan puan kayıpları nedeniyle ezeli rakibinin gerisinde kaldı.

Milliyet Gazetesi yazarlarından Attila Gökçe, ligdeki şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

İşte Attila Gökçe'nin 'Süper Lig’in macera yılları' başlıklı o yazısı:

Süper Ligimiz üç yıldan beri büyük bir maceranın içinde. Önce epidemi sonraki evrensel tanımıyla pandemi… Ara verilen maçlar. Seyircisiz oynanan müsabakalar… Bazen ısınamayan, çoklukla fazla hararetten tekleyen rekabet motoru… Küme düşmenin kaldırılması, takım sayısının bir türlü normale (18’e) dönüşememesi…

Ve büyük deprem felaketi…

Böylesine uzun süreli, kararsız bir ortamda şampiyonluk yarışı da kümede kalma mücadelesi de değerinden çok şey kaybeder. Bu kayıpların yaşanmaması için skor tabelasına değil sahada oynanan oyuna bakmamız hakem kararlarına takılmadan toplu ve topsuz alanları izlememiz gerekiyor. Yapamıyoruz. Sadece futbol iklimi değil biz de kaybettik normal hallerimizi. O yüzden tartılarımız, değer ölçülerimiz yorumlarımız da zik-zaklarla dolu.

Haberin Devamı

'ŞAMPİYONLUK TACI GİYEN 6 TAKIMIMIZ VAR'

Süper Ligimizin 64 yıllık tarihinde şampiyonluk tacı giyen 6 takımımız var. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, (Bursaspor/halen TFF 2.Lig’de) ve Başakşehirspor…

Puan cetveline baktığımızda ilk dörtte dört şampiyon takımın yer aldığını görüyoruz. Lider Galatasaray’la (54) takipçisi Fenerbahçe’nin (48) puan farkı 6… Beşiktaş ve Başakşehir (40) bu yıl “başaltı takımları” statüsünde. Böyle hedef kaybetmiş takımların özellikle yeni ve genç futbolcuları keşfedip piyasaya sürmesi en verimli anlayıştır. Son şampiyon Trabzonspor (38), Adana Demirspor’dan (39) 1 puan geride, altıncı sırada… Onlar da yeniden yapılanıyor zorunlu olarak.

'MONTELLA'YI KUTLAMAK GEREKİR'

Haberin Devamı

Ligimize renk ve derinlik katan ilk takım Adana Demirspor… Onlar zirvedekilerle yarışı inat ve ısrarla sürdürüyorlar. Balotelli gibi bir fenomenin ayrılmasına, transferde yerli futbolcu kayıplarına rağmen oynadıkları her maç kaliteli. İtalyan hoca Montella’yı da kutlamak gerekir. Kapalı tahta ve bilinen finansal sıkıntılara rağmen oyun seviyesini Çağdaş Atan’la daha da yukarı taşıyan Kayserispor’a, Andrea Pirlo yönetimindeki Karagümrük takımına da oynadıkları futbol için saygı duymalıyız.

'DOKUZ PUNALIK FARKLAR DA KAPANDI'

Yeniden zirveye bakarsak... Aradaki puan farkına rağmen şampiyonluğun ayakta kalacak son iki adayının Galatasaray ve Fenerbahçe olduğunu düşünüyorum. Galatasaray’ın, çoğu kişiye “çılgınca” gelen transfer hamlelerinin, şampiyonluğa odaklanmış, Şampiyonlar Ligi’nin zor eleme turlarına yatırım yapan stratejik hamlelere dayandığını sanıyorum. Fenerbahçe de oyun dışı farklı nedenlere bağladığı puan kayıplarını unutur ve kaliteli kadrosuyla yeni bir konsept geliştirirse elbet hedefi yakalayabilir. Süper Lig’de, dokuz puanlık farklar da kapanmıştır. Unutmayın.

Okan Buruka gönderme: 9 puanlık farklar bile kapandı

Haberin Devamı