Gazete Vatan Logo
Süper Lig Mariano Diaz transferinde son durum ne? Fenerbahçe’nin Mariano Diaz transferinde yeni teklif ne?

Mariano Diaz transferinde son durum ne? Fenerbahçe’nin Mariano Diaz transferinde yeni teklif ne?

Fenerbahçe transfer çalışmalarına devam ediyor. Jorge Jesus’un listesindeki öncelikli isimlerden Real Madrid'in golcüsü Mariano Diaz ile görüşmeler sürüyor. Fenerbahçe, golcü futbolcu için sunduğu ilk teklifi yükseltti. Peki, Mariano Diaz Fenerbahçe’ye gelecek mi? Mariano Diaz kimdir? Mariano Diaz transferinde son durum ne? Fenerbahçe Mariano Diaz transferinde yeni teklif ne? İşte detaylar…

Mariano Diaz transferinde son durum ne? Fenerbahçe’nin Mariano Diaz  transferinde yeni teklif ne?

Fenerbahçe’den, Mariano Diaz transferi için yeni hamle! Real Madrid'den ayrılması gündemde yer alan Mariano Diaz için çalışmalar sürüyor. . Jorge Jesus’un listesindeki isimlerden olan Mariano Diaz’in transferine hız verildi. Fenerbahçe gülcü futbolcu için ikinci bir teklifte bulunduğu iddia edildi. Peki, Mariano Diaz kimdir? Mariano Diaz Fenerbahçe’ye gelecek mi? Mariano Diaz transferinde son durum ne? Fenerbahçe Mariano Diaz  transferinde yeni teklif ne? İşte detaylar…

MARİANO DİAZ TRANSFERİNDE SON DURUM NE?

Fenerbahçe , Mariano Diaz transferi için girişimleri hızlandırdı. Fenerbahçe, Real Madrid'den ayrılması gündemde yer alan Mariano Diaz'ın transferi için görüşmeleri sürdürüyor ve iddialara göre Sarı-Lacivertliler golcü futbolcu için sunduğu ilk teklifi yükseltti.

FENERBAHÇE’NİN MARİANO DİAZ TRANSFERİNDE YENİ TEKLİF NE?

Fenerbahçe, golcü futbolcuya ilk olarak 2+1 yıllık sözleşme ile 4 milyon Euro'luk bir teklif sunmuş ncak futbolcu 5 milyon Euro talep etmişti.

Bunun üzerine Sarı-Lacivertli ekip bonuslarla birlikte 5 milyon Euro'yu bulan 2. teklifini futbolcuya iletti. Futbolcunun menajeri David Aranda ile görüşmeler devam ederken, Jorge Jesús'un listesindeki öncelikli isimler arasında yer alan Diaz ikna edilmeye çalışılıyor.

Haberin Devamı

MARİANO DİAZ KİMDİR?

Tam adıyla Mariano Diaz Mejia, 1 Ağustos 1993'te İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti Barcelona'da doğdu. Barselona'ya bağlı Premia de Mar ilçesinde dünyaya gelen Diaz'ın Dominik Cumhuriyeti ile İspanya vatandaşlıkları bulunuyor. Haziran 2022 itibariyle 28 yaşında olan futbolcu, forvet olarak performans gösteriyor. Oyuncunun Madrid'deki kontratı 2023'e kadar devam ediyor.

Mariano Diaz, futbola Barselona kentinin en büyük iki takımı arasında yer alan RCD Espanyol'da başladı. 9 yaşında Espanyol altyapısına giren Mariano, 13 yaşına kadar bu ekibin formasını terletti.

Espanyol'dan sonra sırasıyla CE Premia, Sanchez Llibre ve CF Badalona'da forma giydi. 2011'de henüz 18 yaşındayken Real Madrid tarafından transfer edildi. Eflatun-Beyazlılar, Ekim 2011'de 50 bin Euro ödeme yaparak Diaz'ın bonservisini aldı.

Haberin Devamı

Bir yıl boyunca Real Madrid U-19 takımında forma giyen Dominik asıllı forvet, ertesi sezon Real Madrid C takımına gönderildi. 2012'den 2014'e kadar alt liglerde C Takımı için mücadele etti.

İlk sezonunda 3 gol atarken ikinci yılında 15 gol atıp 2 asist yaptı. Dikkate değer bu performansı ona Real Madrid'in ikinci takımı olarak da bilinen Kastilya'nın yolunu açtı.

2014-16 yıllarını Real Madrid Kastilya'da geçiren Mariano, ilk sezonunu 5 golle tamamladı. İkinci sezonunda daha fazla forma şansı bulan oyuncu, 32 maçta 27 gol atıp 1 asist yaptı. Dominikli forvetin bu performansı A Takım teknik heyetinin dikkatini çekti.

Zinedine Zidane, o dönem 23 yaşında olan futbolcunun A Takıma yükseltilmesini onayladı. Madrid'de sadece bir sezon kalan Diaz, 14 maçta 5 gol, 2 asistle takımına katkı sağladı. Fakat Zidane, Diaz'ın yetersiz olduğunu düşünüp oyuncunun Olympique Lyon'a gönderilmesini onayladı. Temmuz 2017'de 8 milyon Euro karşılığında Olympique Lyon'a transfer olan forvet, Fransa'daki ilk yılında değerini üçe katladı. Lyon'la Ligue 1, Fransa Kupası ve Avrupa Kupası'nda sahaya çıkan oyuncu, 45 maçta 21 gol atıp 6 asist yaptı. Real Madrid, bir sezon önce 8 milyon Euro'ya Lyon'a gönderdiği Diaz'ı ertesi yıl 21,5 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı. O dönem Cristiano Ronaldo'nun da takımdan ayrılması nedeniyle boşa çıkan 7 numaralı forma Diaz'a verildi.

Haberin Devamı

Ancak Diaz, ikinci kez transfer olduğu Real Madrid'de yine beklentileri karşılayamadı. İlk sezonunda 4 gol, ikinci, üçüncü ve dördüncü sezonunu 1 gol atarak tamamladı. Dominikli futbolcunun bu performansı Carlo Ancelotti'yi de karar almaya sürükledi. Önceki sezon Real Madrid'le Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Mariano, yeni dönemin kadrosunda düşünülmüyor. Satış listesine konulan oyuncuya Getafe ve Fenerbahçe teklif yaptı.