Gazete Vatan Logo
Konya Spor Ahmet Oğuz Dubois'dan özür diledi şampiyonluk favorisini açıkladı

Ahmet Oğuz Dubois'dan özür diledi şampiyonluk favorisini açıkladı

Galatasaray maçında Dubois'ya yaptığı sert hareketten sonra büyük tepki toplayan Ahmet Oğuz 'Ondan özür dilemediği için çok pişmanım' ifadelerini kullandı.

Ahmet Oğuz Dubois'dan özür diledi şampiyonluk favorisini açıkladı

Konyasporlu futbolcu Ahmet Oğuz, Galatasaraylı oyuncu Leo Dubois'e yaptığı faulün ardından Beyaz TV'ye açıklamalarda bulundu. Ahmet Oğuz pozisyonu sonradan izlediğini belirtti. Konyasporlu futbolcu şampiyonluk favorisini de açıkladı. İşte ayrıntılar...

BÜYÜK TARTIŞMA YARATTI

arabam.com Konyaspor-Galatasaray karşılaşmasının 15. dakikasında Konyasporlu Ahmet Oğuz, Galatasaraylı Leo Dubois'e sert bir müdahalede bulundu. Pozisyonun devamında Mahir Emreli, Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı faul gerekçesiyle sarı kart görürken hakem Zorbay Küçük bir önceki pozisyonda Ahmet Oğuz'a Dubois'e yaptığı faul gerekçesiyle sarı kart verdi. Ahmet Oğuz'un Dubois'e yaptığı hareket büyük tartışma yarattı.

DUBOIS'İN MAÇ SONU GÖRÜNTÜSÜ ŞAŞIRTTI

arabam.com Konyaspor, Galatasaray'ın 14 maçlık galibiyet serisine son verdi. Yeşil-beyazlılar maç sonu büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından Galatasaraylı Leo Dubois'in görüntüsü ise dikkatlerden kaçmadı. Fransız futbolcunun ayak bileğinde bazı yaralanmaların olduğu gözlemlendi.

Haberin Devamı

ESKİ HAKEMLER DEĞERLENDİRDİ

Karşılaşmanın ardından beIN Trio ekibi pozisyonları değerlendirdi. Eski hakemlerden Bülent Yıldırım pozisyonla ilgili "Bu pozisyon çok saklı olmuş. Hakemin açıları açısından sıkıntılı bir pozisyon. Yalnız burada dördüncü hakem kardeşimiz nereye bakıyor? Anlamakta güçlük çekiyorum ben. Bunu en iyi görecek kişi o. Müsabakanın dördüncü hakemi alanında olsaydı bunu görürdü. Çok yakınında olmasına rağmen süzemiyor. Dubois topla oynadı mı? Oynadı. Ahmet Oğuz'un bu topa fair bir müdahalede bulunma şansı kaldı mı? Hayır. Ahmet Oğuz'un bu savruk darbesi nereye geliyor? Korkunç bir görüntü var burada. Bileğin döndüğünü de görüyoruz. İyi niyet var mı? Burada topa vurulduktan sonra asla bir iyi niyet yok. Saklı alanda gözden kaçan ciddi faullü oyun olduğu fikrindeyim. Bu VAR kardeşimizin Adnan Uğur'a göstertmiş olduğu kırmızı kart çıkartmıştı. Şimdi alsın değerlendirsin. Hız, şiddet, yoğunluk her şey var. Bu pozisyondan dolayı OFR ve kırmızı kart gerekiyor. Ayağının kırılmamış olması bir şans." dedi.

Haberin Devamı

Seçim Demirel ise "Pozisyonun oluşum yeri itibariyle hakemin kaçırıyor olması normal. Dördüncü hakem biraz daha geniş bir açıdan baksaydı değerlendirebilirdi belki. Aslında çok yakın, bence pozisyonun çok içinde o yüzden algılayamıyor. Ayağın şekli değişiyor zaten. Çok açık net bir kırmızı kart. Mutlaka bir VAR müdahalesi gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

 AHMET OĞUZ'DAN AÇIKLAMA: KIRMIZI OLABİLİRMİŞ

Beyaz TV'ye konuşan başarılı oyuncu, "Ben maçtan sonra bir açıklama yaptım. 'Her pozisyona kırmızı kart verilse futbol oynanmaz.' diye ama pozisyonu izledikten sonra insanlar da hak vermiyor değilim aslında. Ben de izledikten sonra üzüldüm aslında. Yani kırmızı kart olabilirmiş. Biliyorsunuz, futbolun içinde reaksiyonlar oluyor. Sarı karta bile itiraz etmişim ben. Kırmızı da olabilirmiş yani, verse de bir şey diyemezmişim. Olabilir, kırmızı olabilirmiş. Verse bir şey diyemezmişim. Onu diyorum sadece. " dedi.

İnsanlara hak verdiğini söyleyen Oğuz, "Pozisyonu izlemeden önce yaptığım yorum yanlışmış. Pozisyonu izledikten sonra onlar da hak veriyorum. Dubois kardeşimizden de özür diliyorum. İstemsizce de olsa futbola aykırı bir hareket yaptım. İnsanlar kusura bakmasın." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dubois'ten özür dileyen tecrübeli oyuncu, "En büyük pişmanlığım pozisyon bittikten sonra Dubois'in yanına gitmemem zaten. Daha sonra dert oldu bana. Özür dilememem dert oldu. Özür dilerim Dubois'ten. Tekrardan inşallah sağlığına kavuşur." diye konuştu.

MUSLERA İLE SEHIC ARASINDAKİ GERGİNLİK

Muslera ile Sehic'in yaşadığı gerginliğe de değinen Oğuz, "Ben maçtan sonra Sehic ile konuştum. 'İlk maçtan sonra yeni doğmuş çocuğuma, anne kucağına yeni alınmış çocuğuma küfürler edildi instagram'da. Bir ton mesaj aldım; aileme, anneme küfürler ettiler. Sinirliyim bu konuda' dedi. Evet, bir profesyonel futbolcunun sevincini öyle yapmaması gerekiyor. Kundaktaki çocuğuna küfür etmişler, büyük ihtimal çok dokundu." dedi.

Ayrıca, "Sehic'in yaptığı hareketi de doğru bulmuyorum, Muslera'nın yaptığı hareketi de... O Muslera tabi içgüdüsel bir şekilde 'Zaten golünüzü atmışsınız, neden böyle bir şeye gerek var mı?" diye verdiği bir tepki. Bence onunki de yanlış ama Sehic'in biraz daha yanlışlığı var diyelim. Daha fazla yanlış Sehic." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Her takıma karşı aynı mücadeleyi verdiğini söyleyen tecrübeli oyuncu, "Fenerbahçe ile oynadığım zaman da; ben her zaman aynıyım, ben mücadeleci bir oyuncuyum. Ben Fenerbahçe ile oynadığım zaman, Beşiktaş ile oynadığım zaman... Ne bu düşmanlık bizim takıma karşı. Ben her zaman böyle oynuyorum. Benim yapım bu, karakterim bu. Kimseye farklı oynamıyorum ben." şeklinde konuştu.

"GALATASARAY'I ÖNDE GÖRÜYORUM"

Ahmet Oğuz, "Takım içerisinde öyle bir atmosfer vardı ki yani takım içerisinde herkes bir şeyler olacağının farkındaydı. Herkesin bir inancı vardı aslında. Galatasaray'ı şampiyonluk yarışında bir adım önde görüyorum. Şimdi Fenerbahçe'nin lehine dönen bir yol oldu. İki tane maçları eksik, onları kazanırlarsa bilemiyorum. Ben Galatasaray'ı bir adım önde düşünüyorum." dedi.

Ahmet Oğuz Duboisdan özür diledi şampiyonluk favorisini açıkladı