Gazete Vatan Logo
Giresun Spor Lider 10'da 10 yaptı! Galatasaray Greisun'u farklı geçti: 4-0

Lider 10'da 10 yaptı! Galatasaray Greisun'u farklı geçti: 4-0

Süper Lig'in 21. haftasında lider Galatasaray deplasmanda Giresunspor'u 4-0 mağlup etti.

Lider 10'da 10 yaptı! Galatasaray Greisun'u farklı geçti: 4-0

Süper Lig'in 21. haftasında lider Galatasaray deplasmanda Giresunspor'u 4-0 mağlup etti.

9. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın indirdiği topu alan Mauro Icardi'nin ceza sahası içinin sağ çaprazında yaptığı vuruşta kaleci Onurcan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

24. dakikada korner kullanan Giresunspor’da Savicevic’in ortasında iyi yükselen Arias’un vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarıya çıktı.

37. dakikada Lucas Torreira’nın ortasında Barış'ın indirdiği topu alan Mertens, ceza sahası içinde gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kalenin yanından dışarıya gitti.

39. dakikada Sainz, kanattan ceza sahası için girip topu Sergio’ya pas verdi. Sergio’nun çektiği şutta meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

43. dakikada Ramon Arias’ın Mauro Icardi’ye yaptığı faul sonrası VAR’a giden hakem Bahattin Şimşek, penaltı noktasını gösterdi.

45. dakikada penaltıda topun başına geçen Mauro Icardi’nin vuruşunda kaleci Onurcan meşin yuvarlağı çıkardı.

45+3. dakikada Galatasaray rakip kaleye baskı kurarken defanstan seken topu kaleci Onurcan kurtarmaya çalışırken kale alanı içinde topu alan Mertens meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 0-1

Haberin Devamı

55. dakikada Savicevic, sağ kanattan içeri ortaladı. Kale önünde Bajic Kuwas'la çarpışması sonucu istediği vuruşu yapamadı ve top dışarı çıktı.

61. dakikada Dubois ceza sahası dışından sert vuruşla farkı ikiye çıkaran golü attı.

89. dakikada Gönderilen uzun topta savunma arkasına sarkan Rashica, ceza sahasına sokuldu. Rashica karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi.

90+5. dakikada Yunus Akgün, Galatasaray'ın 4. golünü attı. Ceza sahasının solunda topla buluşan Yunus, uzak köşeyi düşündü. Yunus'un yerden vuruşunda top ağlara gitti.

Giresunspor: Onurcan, Hayrullah, Arias, Kadir, Alper, Görkem, Savicevic, Kuwas, Serginho, Sainz, Bajic

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Emin, Dubois, Torreira, Oliveira, Mertens, Barış Alper, Kerem, Icardi

Yedekler: Okan, Midtsjø, Yunus, Emre, Gomis, Berkan, Rashica, Mata, Kazımcan, Metehan

Giresunspor: 4 Galatasaray: 6

Haberin Devamı

Giresunspor ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 15 kez karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar 6 kez sahadan galip ayrılırken, 4 kez de YeşilBeyazlılar rakibini mağlup etti. 5 mücadele ise berabere sona erdi. Galatasaray’ın 20 golüne, Giresunspor 13 golle karşılık verdi.

12 maçtır kazanıyor

Galatasaray’ın 9’u Süper Lig, 3’ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 12 maçlık galibiyet serisi bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar ligde Karagümrük, Beşiktaş, Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, Ankaragücü, Fenerbahçe, Hatayspor ve Antalyaspor’u, Türkiye Kupası’nda da Ofspor, Keçiörengücü ve Alanyaspor’u yendi.

Deplasmanda sorun yok

Cim Bom, Süper Lig’de bu sezon 10 kez deplasmanda maça çıktı. Sarı-Kırmızılılar, 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 23 puan topladı ve bu alanda da lider konumda bulunuyor. Aslan 20 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü. Galatasaray, ligde son olarak Fenerbahçe’ye konuk oldu ve sahadan 3-0’lık skorla galip ayrıldı.

En az gol yiyen takım

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon oynadığı 19 müsabakada filelerinde 14 gole engel olamadı. Sarı-Kırmızılılar, bu alanda en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Cim Bom, ayrıca bu sezon ligde oynadığı 8 karşılaşmada kalesini gole kapadı.

Haberin Devamı

3 futbolcu kart sınırında

Galatasaray’da 3 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Barış Alper, Kerem ve Berkan ceza sınırında bulunan isimler. Bu 3 futbolcu, Giresunspor mücadelesinde sarı kart görmeleri durumunda 22. haftada oynanacak Ümraniyespor müsabakasında cezalı duruma düşecek.

Lider 10da 10 yaptı Galatasaray Greisunu farklı geçti: 4-0