Gazete Vatan Logo
Galatasaray Torreira'nın yerine mi yanına mı? 20 yaşında orta saha

Torreira'nın yerine mi yanına mı? 20 yaşında orta saha

Galatasaray, Lokomotiv Moskova forması giyen 20 yaşındaki Artem Karpukas için görüşmelere başladı.

Torreira'nın yerine mi yanına mı? 20 yaşında orta saha

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında oynayacağı Ankaragücü karşılaşmasından galip ayrılması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray'da transfer çalışmaları da başladı. Sarı-kırmızılıların gündemine gelen son isim Artem Karpukas oldu. Karpukas'ın menajeri Galatasaray'ın ilgisini doğrularken Lokomotiv Moskova'dan genç oyuncu için resmi açıklama yapıldı. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

İNGİLİZ KULÜPLERİ ZANIOLO'NUN PEŞİNDE

Erden Timur’un geçen hafta gerçekleştirdiği Londra seyahatinde sadece Boey ve Nelsson için teklif gelmediği aynı zamanda Zaniolo için de iki cazip teklifin geldiği ortaya çıktı. Tottenham ve Bournemouth’un Zaniolo için Timur’a teklifte bulunduğu belirtildi. Zaniolo için konuşulan rakamların 30 milyon euro civarı olduğu belirtildi. Bournemouth’un aylar önce 33 milyon euroyu gözden çıkararak Roma ile anlaşmasına rağmen genç oyuncu istemeyince transfer gerçekleşmemişti.

ŞAMPİYONLUK İÇİN DEV PRİM

Galatasaray Yönetimi de zafer için harekete geçti. Dursun Özbek ve kurmayları, Sivasspor mücadelesinde 10, İstanbulspor maçında 10, Başakşehir karşılaşmasında ise 20 milyon TL'lik prim dağıtmıştı. Üst üste gelen galibiyetlerle birlikte şampiyonluk için sona gelinirken, Ankaragücü mücadelesinde verilecek ücret de belli oldu.

Haberin Devamı

Buna göre sarı-kırmızılı futbolcular, Başkent ekibini devirir ve şampiyonluğunu ilan ederse toplamda 20 milyon TL'lik bir ödeme daha yapılacak. Böylece son 4 maçta verilen prim, 60 milyon TL'yi bulacak. Öte yandan bu rakamın şampiyonluk primleri de dahil edildiğinde çok daha yüksek olması bekleniyor.

ŞAMPİYONLUK SONRASI TRANSFER ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK

Galatasaray'da hedef lig şampiyonluğu... Sarı-kırmızılılar, Ankaragücü maçından galip ayrılması durumunda elde edeceği şampiyonluğun ardından transfer çalışmalarına hız verecek.

Sacha Boey, Victor Nelsson ve Nicolo Zaniolo gibi yıldız oyuncular için resmi teklifler alan Galatasaray öncelikle bu futbolcuların yerini doldurmayı planlıyor. Galatasaray yönetimi, Mauro Icardi ve Milot Rashica'nın bonservislerini almak için de görüşmelerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sağ bek, stoper, sol bek, orta saha ve forvet hattına transfer yapılması bekleniyor.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un şampiyonluğun ilan edilmesinin ardından yıldız isimlerle masaya oturacağı iddia ediliyor.

GALATASARAY'IN GÜNDEMİNE GİREN SON İSİM ARTEM KARPUKAS

Galatasaray'da tüm gözler Ankaragücü maçına çevrilirken transferde de önemli adımlar atılmaya başlandı. Sarı-kırmızılıların gündemine giren son isim Rusya Premier Lig ekiplerinden Lokomotiv Moskova forması giyen 20 yaşındaki Artem Karpukas oldu. Orta sahada ön libero mevkisinde forma giyen genç yıldız adayı için sarı-kırmızılı idareciler oyuncunun menajeriyle iletişime geçti.

MENAJERİ GALATASARAY'I DOĞRULADI

Rus gazeteci Ivan Karpov'un telegram kanalından yaptığı açıklamaya göre Galatasaray, Artem Karpukas'ı yakından takip ediyor. Oyuncunun menajeri Alexander Klyuev, Ivan Karpov'a Galatasaray'ın Karpukas için kendisiyle temasa geçtiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Alexander Klyuev, "Haberler doğru. Galatasaray, Karpukas'ı yakından takip ediyor. Artem'i kadrolarına katmak isityorlar. Ancak henüz bir detay yok liglerin bitmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu. Artem Karpukas ile ayrıca Zenit'in de ilgilendiği belirtildi.

LOKOMOTIV MOSKOVA'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Lokomotiv Moskova Sportif Direktörü Dmitry Ulyanov, Galatasaray ve Zenit'in transfer etmek istediği Artem Karpukas hakkında açıklamalarda bulundu.

Ulyanov, "Galatasaray ve Zenit'in Karpukas'a ilgi duyduklarına dair haberleri bilmiyorum. Kulübe gelen herhangi bir resmi teklif yok. Hiçbir kulüp yöneticisi Karpukas için bizimle iletişime geçmedi. Artem ile uzun vadeli bir kontratımız var ama herhangi bir ilgi olursa konuşabiliriz." ifadelerini kullandı.

KARPUKAS'IN PERFORMANSI

Lokomotiv Moskova altyapısından yetişen 20 yaşındaki Artem Karpukas, bu sezon 34 resmi karşılaşmada görev yaptı. 20 yaşındaki genç yıldız adayı bu maçlarda 2 gol atarken 1 asist katkısında bulundu.

Haberin Devamı

Lokomotiv Moskova ile 2025 yılına kadar sözleşmesine bulunan Artem Karpukas, Transfermarkt verilerine göre 3 milyon euroluk güncel piyasa değerine sahip.

Torreiranın yerine mi yanına mı 20 yaşında orta saha