Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'da derbi öncesi kriz! Okan Buruk ters ayaklı yıldıza sarıldı

Galatasaray'da derbi öncesi kriz! Okan Buruk ters ayaklı yıldıza sarıldı

Ankaragücü maçında oynadığı futbolla çok da iç açmayan Van Aanholt'a güvenmeyen Okan Buruk Fenerbahçe karşısında sol bekte Dubois'aya şans verecek.

Galatasaray'da derbi öncesi kriz! Okan Buruk ters ayaklı yıldıza sarıldı

Spor Toto Süper Lig'de Ankaragücü'nü 2-1 mağlup eden ve Fenerbahçe derbisi öncesi liderliğini sürdüren Galatasaray'da sol bek krizi yaşanıyor. Yıldız ismi Kadıköy’de düşünmeyen teknik direktör Okan Buruk kadro için kararını verdi.

GALATASARAY TARAFTARI DERBİYE ALINMAYACAK

İl Güvenlik Kurulu kararı doğrultusunda Galatasaray taraftarlarının tribündeki yerini alamayacağı derbi mücadelede, deplasman taraftarlarının yer aldığı tribünde de Fenerbahçe taraftarları yer alacak.

Alınan karar doğrultusunda Fenerbahçe Kulübü, resmi sitesinden yaptığı açıklamada, misafir takım koltuklarının Fenerbahçe taraftarları için satışa sunulacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

 "Son 365 gün içerisinde Galatasaray A.Ş. logolu Passolig kartını iptal eden taraftarlara bilet satışı yapılmayacak, kombine kartlardan transfer bilet alımı engellenecektir. Son 24 saat dahil olmak üzere, Fenerbahçe A.Ş. logolu Passolig kartı olmayan taraftarlara bilet satışı yapılmayacaktır. Son 24 saat dahil olmak üzere, Fenerbahçe A.Ş. logolu Passolig kartı olmayan taraftarla kombine kartlardan bilet transferi yapılmayacaktır. Son 24 saat dahil olmak üzere, satışı yapılan tüm biletler transfer edilemeyecektir.

Haberin Devamı

DERBİNİN ORANLARI BELLİ OLDU

Spor Toto Süper Lig'de sezonun dev maçı için geri sayım başladı. Fenerbahçe ile Galatasaray, 8 Ocak Pazar günü Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Galatasaray dev derbi öncesi ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 1 puan önünde lider konumda bulunuyor.

Dev derbinin iddaa oranları da belli oldu. İddaa risk yönetimi dev derbide Fenerbahçe'ye 2.01, Galatasaray'a 3.01 oran verdi. Karşılaşmanın berabere bitmes olasılığı ise 3.31 olarak belirlendi.

SOL BEK KRİZİ

Galatasaray’da derbi öncesi ‘sol bek’ sıkıntısı yaşanıyor. Ankaragücü maçının kazanılmasına rağmen özellikte sol bekte Patrick van Aanholt’un sergilediği performans endişe yarattı.

Fenerbahçe maçı öncesi sol tarafta yaşanan bu tablo teknik direktör Okan Buruk’u zor durumda bırakırken Van Aanholt’suz formüller üzerinde durulmaya başlandı.

Kazımcan ve Emre Taşdemir’in sakatlığında şans bulan ancak bunu iyi kullanamayan Hollandalı futbolcu yenilen golde hata yaptı. Aynı zamanda tecrübeli sol bekin maçın 2. yarısındaki performansı da büyük hayal kırıklığı yarattı.

Aanholt’un şu anda kadrodaki tek sol bek oyuncu olmasına rağmen performansını güvenilir bulmayan ve derbi için riskli gören Okan Buruk’un Dubois’yı tercih edebileceği öğrenildi. Böylece Boey ve Dubois beklerde tercih edilecek.

Haberin Devamı

Dubois bu sezon 11 resmi maça çıkarken 3 karşılaşmada sol bekte görev yapmıştı. Patrick van Aanholt ise bu sezon 13 resmi maçta görev aldı, 2 asist katkısı verdi.

SANDRO İDDİASI

Sezon başından beri sol bek sorunu yaşayan Aslan’da Alex Sandro ismi gündeme geldi. Juventus ile sözleşmesi sezon sonunda biten Alex Sandro’nun menajeriyle resmi temaslara başlandığı öğrenildi. İtalyan basını da Galatasaray’ın Brezilyalı sol beki 2025 yılına kadar kadrosuna katmak istediğini yazdı.

ALKIŞLAR GOMİS'E

Sarı-kırmızılıların tercübeli golcüsü Bafetimbi Gomis, takımını sırtlamaya devam ediyor. Ligde 6 gol atan ve 13 puana etki eden 37 yaşındaki forvet bu performansıyla büyük övgü alıyor. Böylece Okan Buruk’un hamle oyuncusu olarak Gomis’i takımda tutma kararının ne denli doğru olduğu da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ICARDİ MUTLULUĞU

Galatasaray’da Fenerbahçe derbisi öncesi Mauro Icardi sevinci yaşanıyor. Dünya Kupası için verilen arada sakatlanan Arjantinli golcü iyileştikten sonra ilk kez bir idmanın tamamında takımla çalıştı. Yıldız futbolcunun Kadıköy’deki zorlu sınavda takımındaki yerini alması bekleniyor. Antrenmandaki çift kale maçta iyi bir görüntü sergilediği belirtilen Icardi’nin kazanan takımda yer alması dikkat çekti. Bu arada Fenerbahçe maçının hazırlıklarına ara vermeden start veren sarı-kırmızılılarda Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir tedavilerinin ardından kendileri için hazırlanan özel program dahilinde düz koşulara başladı.

Galatasarayda derbi öncesi kriz Okan Buruk ters ayaklı yıldıza sarıldı