Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray 'Yerli kalitesi' dedi Muslera'ya talip çıktı!

Galatasaray 'Yerli kalitesi' dedi Muslera'ya talip çıktı!

Yerli futbolcu kalitesi konusunda sıkıntıları yaşayan ve buna göre kadro mühendisliği yaşayan Galatasaray'da Muslera'ya talip çıkması sarı kırmızılı camiada şaşkınlık yarattı.

Galatasaray 'Yerli kalitesi' dedi Muslera'ya talip çıktı!

Galatasaray'da Okan Buruk'un imzasının ardından transfer çalışmaları hız kazandı. Cenk Ergün ve Erden Timur'un transfer operasyonunu yürütttüğü sarı-kırmızılı takımla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Galatasaray'ın kaptanı Fernando Muslera'ya talip çıktığı öne sürüldü. İşte ayrıntılar...

 CENK ERGÜN FUTBOL DİREKTÖRÜ OLDU

Galatasaray'da Dursun Özbek'in başkan seçilmesinin ardından futbol yapılanmasında radikal hamleler geldi. Sarı-kırmızılılarda ilk olarak sportif direktör Pasquaele Sensibile'nin görevine son verildi. Galatasaray'da futbol direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirildi. Sarı-kırmızılı takımdaki futbol yapılanması Cenk Ergün'e emanet edildi.

OKAN BURUK'LA ANLAŞILDI

Dursun Özbek'in başkan seçilmesinin ardından kısa bir süre sonra Domenec Torrent'le görüşmeler yapıldı. Dursun Özbek'in devam etmek istemediği İspanyol çalıştırıcı ile yollar ayrıldı. Galatasaray Kulübü, Domenec Torrent ve ekibinin sözleşmesini feshetti. Sarı-kırmızılılar teknik direktörlük görevi için 1+1 yıllık Okan Buruk'la sözleşme imzaladı.

SAVUNMAYA TAKVİYE GELDİ

Haberin Devamı

Galatasaray'da ilk transfer hamlesi de geldi. Sarı-kırmızılılar, Konyaspor'da gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Abdülkerim Bardakcı'yı kadrosuna dahil etti. 28 yaşındaki savunmacıyla 3+1 yıllığına anlaşma sağlandı. Abdülkerim Bardakcı, önümüzdeki sezondan itibaren Galatasaray forması giyecek.

FRANSA'DAN MUSLERA İDDİASI

Sarı-kırmızılılarda tüm bu gelişmeler sıcaklığını korurken Fransız basınından önemli bir iddia ortaya atıldı. Fanatik Gazetesi'nin Fransız basınına dayandırdığı habere göre; Ligue 1 ekibi Rennes, Fernando Muslera'yı transfer etmek için harekete geçti.

ALFRED GOMİS'İN YERİNE

Haberin detaylarında, Uruguaylı eldivenin Alfred Gomes'in yerine düşünüldüğü kaydedildi. Alfred Gomes'in performansından memnun olmayan Rennes kurmaylarının, Fernando Muslera'yı transfer etmek için gündemine aldığı belirtildi.

DOĞAN ALEMDAR DETAYI

Rennes'in bu takviyeyle birlikte Doğan Alemdar'ın gelişimine katkı sağlayacak tecrübeli bir eldiveni takıma dahil edebileceği ifade edildi. Öte yandan Fernando Muslera'nın transfer listesinde ilk sırada olduğu Uruguaylı file bekçisinin alternatiflerinin de belirlendiği kaydedildi. Yann Sommer ve Steve Mandanda'nın da transfer listesinde bulunduğu yazıldı.

Sarı-kırmızılılar ile 36 yaşındaki file bekçisi arasındaki sözleşmenin 2024'te biteceği ve Rennes'in bu transferi 2 milyon euro düzeyinde bir teklifle gerçekleştirebileceği belirtildi. Fernando Muslera'nın güncel piyasa değeri 1 milyon 800 bin euro olarak gösteriliyor.

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon geçirdiği sakatlık nedeniyle formasından bir süre uzak kalan Fernando Muslera, 35 müsabakada oynama şansı yakaladı. Uruguaylı file bekçisi bu maçların 13'ünde kalesinde gol görmedi. Galatasaray, 2011-2012 sezonu başında Lazio'ya 6 milyon 750 bin euro ödeyerek Uruguaylı eldiveni kadrosuna dahil etti.

Haberin Devamı