Gazete Vatan Logo
Galatasaray Bruno Alves ve Luis Suarez'den sonra Muslera'yı istediler

Bruno Alves ve Luis Suarez'den sonra Muslera'yı istediler

Genelde tecrübeli futbolcuları kadrosuna katan Gremio son olarak Galatasaray forması giyen Muslera için girişimlere başladı.

Bruno Alves ve Luis Suarez'den sonra Muslera'yı istediler

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da Fernando Muslera konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılılarda Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un "Bu sene son sene" dediği Uruguaylı eldivene sürpriz bir talibin çıktığı iddia edildi.

Güney Amerika temsilcisinin Fernando Muslera ile menajerler aracılığıyla temasa geçtiği belirtildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

TRANSFERDE BÜYÜK HAREKETLİLİK

Okan Buruk'un raporu doğrultusunda hareket eden sarı-kırmızılılar kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirdi. Sarı-kırmızılılar şu ana kadar Kaan Ayhan, Angelino, Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu, Wilfried Zaha ve Mauro Icardi ile sözleşme imzaladı.

Sarı-kırmızılılarda Mostafa Mohamed'in yanı sıra Mathias Ross, Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Abdussamed Karnucu, Gökay Güney, Taylan Antalyalı, Juan Mata, Bafetimbi Gomis, Samuel Adekugbe ve Milot Rashica ile yollar ayrıldı.

ERDEN TİMUR: BU SENE, SON SENE

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Fernando Muslera'nın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı. Erden Timur açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Muslera, 13 yıldır bu takımda, dile kolay. Galatasaray tarihinin en önemli figürlerinden. Geçen sene de gördük. Bu sene son sene. Her oyuncu yaşı ilerledikçe kendi planlarını yapıyor. Önemli olan ileride onun planlarında birlikte olabilecek misiniz. Vefa, sahiplenme ilişkisini kurabiliyorsanız her şeyi açıkça konuşabiliyorsunuz."

Haberin Devamı

GREMIO TEMASA GEÇTİ

Brezilya basınından Correio do Povo'nun haberine göre; Brezilya ekiplerinden Gremio, Fernando Muslera'yı transfer etmek için harekete geçti. Güney Amerika temsilcisinin, menajerler aracılığıyla Uruguaylı eldivenle temasa geçtiği ifade edildi.

37 yaşındaki file bekçisinin sezon sonuna kadar Galatasaray'da kalmak istediğini Gremio cephesine ilettiği kaydedildi.

2011-2012 SEZONUNDA GELDİ

Montevideo Wanderers altyapısında yetişen Fernando Muslera daha sonra Nacional ve Lazio formaları giydi. Uruguaylı eldiven, 2011-2012 sezonunda 6 milyon 750 bin euro ve Lorik Cana karşılığında Galatasaray'a imza attı. 37 yaşındaki eldivenin sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek. Uruguaylı file bekçisinin güncel piyasa değeri 1 milyon 600 bin euro.

Haberin Devamı

KUPA CANAVARI

Fernando Muslera, Galatasaray kariyeri boyunca 15 kupa kazandı. Sarı-kırmızılı eldiven kariyeri boyunca şu başarılara imza attı:

1 - Copa America şampiyonluğu
1 - İtalya Kupası şampiyonluğu
1 - İtalya Süper Kupa şampiyonluğu
6 - Türkiye Süper Lig şampiyonluğu
4 - Türkiye Kupası şampiyonluğu
5 - Türkiye Süper Kupa şampiyonluğu

Bruno Alves ve Luis Suarezden sonra Muslerayı istediler