Gazete Vatan Logo
Galatasaray 4 milyon euro imza parası, 4 yıllık sözleşme, 4,5 milyon euro maaş!

4 milyon euro imza parası, 4 yıllık sözleşme, 4,5 milyon euro maaş!

Leicester City ile sözleşmesi sona eren Youri Tielemans Galatasaray yönetiminden 4 milyon euro imza parası, 4 yıllık sözleşme, 4,5 milyon euro maaş istedi.

4 milyon euro imza parası, 4 yıllık sözleşme, 4,5 milyon euro maaş!

Spor Toto Süper Lig'de sezonu 'şampiyon' unvanıyla kapatan Galatasaray'da kurmaylar artık gelecek sezona yoğunlaştı. Devler Ligi'nde gruplara kalmak isteyen yönetimin transferde yıldız isimlere yöneldiği öğrenildi.

Galatasaray'ın bu doğrultuda İngiltere Premier Lig ekibine veda eden tecrübeli futbolcuyu gündemine aldığı iddia edildi. Sarı-kırmızılıların tecrübeli orta sahaya sunduğu sözleşme teklifinin ayrıntıları belli oldu. İşte transfer haberinin detayları...

GOMIS'TEN VEDA KARARI

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da sözleşmesi sona eren Bafetimbi Gomis takıma veda etti. Şampiyonluk kutlamalarının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Senegal asıllı Fransız forvet, Süper Lig devinden ayrılacağını açıkladı.

Bafetimbi Gomis gelecek sezon Galatasaray'da forma giymeyeceğini belirterek, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde devam edecek ama ben devam edemeyeceğim. Galatasaray formasını taşımaktan her zaman gurur duydum" diye konuştu.

DURSUN ÖZBEK: KALMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılılardaki geleceği merak konusu olan Mauro Icardi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Bonservisi Paris Saint Germain'de bulunan Arjantinli forveti takımda tutmak istediklerini dile getiren Galatasaray Başkanı, "Icardi sevgisini kutlamalarda gördünüz. Herkesin çok sevdiği, son derece beyefendi, Galatasaray’ı seven ve büyük bir golcü. Biz de Galatasaray’da kalması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bütün gücümüzle bunun peşindeyiz. İnşallah iyi bir sonuca ulaşırız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

METİN ÖZTÜRK'TEN TRANSFER AÇIKLAMASI

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk de kutlamalar sonrası transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Metin Öztürk açıklamasında, "Bizim Muslera’mız var. Muslera ile devam eden kontratımız var. Muslera’dan sonra genç kalecilere ihtiyacımız olacak. Sadece kaleci mevkisi için değil, 8+3 kuralından dolayı mutlaka yerli oyuncalara ihtiyacımız olacak. Radarımızda birçok oyuncu var. Hem Türkiye’den hem Türkiye dışından. Tahmin ediyorum bizden sonraki yönetimler de Okan Buruk Hoca ile devam edecekler ve 4-5 yıl daha Galatasaray üst üste şampiyon olacak. Bu işin tekniği. Sonra değişir, bazen onlar kazanır, bazen biz kazanırız. İyi bir ekip oluşu, bu ekip eminim ki 4-5 yıl domine edecek bu ligi, genelde şampiyon olarak" diye konuştu.

Haberin Devamı

TIELEMANS'LA PAZARLIKLAR BAŞLADI

Orta saha kurgusuna yıldız bir futbolcu dahil etmek isteyen Galatasaray'ın gündemine Youri Tielemans'ın geldiği öne sürüldü. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Leicester City'den ayrılan Belçikalı orta sahanın peşine Liverpool ve Arsenal da düştü.

Galatasaray'ın Youri Tielemans transferinde Dries Mertens faktörünü kullanmak istediği belirtildi. Sarı-kırmızılılarda kurmayların 26 yaşındaki orta sahanın menajeriyle ilk görüşmeyi gerçekleştirdiği kaydedildi.

İŞTE SÖZLEŞME TEKLİFİ VE TALEPLERİ

Galatasaray ile Youri Tielemans arasındaki pazarlıkların ayrıntıları da haberde yer aldı. Belçikalı orta sahanın Galatasaray'dan imza parası olarak 4 milyon euro, 4 senelik sözleşme ve 4 milyon 500 bin euro yıllık ücret talep ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Galatasaray'da kurmayların bu ücretlerde indirim talep ettiği vurgulandı. Sarı-kırmızıların pazarlıklara devam ettiği ve özellikle imza parasını 3 milyon 500 bin euro, yıllık ücreti de 4 milyon euro civarına çekmeye çalıştığı aktarıldı.

ORTA SAHANIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Youri Tielemans bu sezon Leicester City'de 37 resmi maçta şans buldu. 26 yaşındaki orta saha bu müsabakalarda 4 gol ile 2 asist üretti. Leicester City'den ayrılan Belçikalı futbolcunun güncel piyasa değeri 30 milyon euro. Belçika Milli Takımı'nda 58 maçta şans bulan Youri Tielemans 5 gol atma başarısı gösterdi.

Anderlecht altyapısında yetişen 26 yaşındaki orta saha daha sonra Monaco'da forma giydi. Tecrübeli futbolcu için şu ana kadar toplam 70 milyon euro bonservis bedeli ödendi.

4 milyon euro imza parası, 4 yıllık sözleşme, 4,5 milyon euro maaş