Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Karl Toko Ekambi ve Batshuayi'de flaş gelişme

Karl Toko Ekambi ve Batshuayi'de flaş gelişme

Fenerbahçe Kamerunlu yıldız Karl Toko Ekambi ile prensip anlaşmasına vardı Batshuayi'ye gelen transfer teklifleri geri çevrildi.

Karl Toko Ekambi ve Batshuayi'de flaş gelişme

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de hücum hattına önemli takviyeler yapıldı. Sarı-lacivertlilerde bu transferler sonrası gözler Michy Batshuayi'ye çevrildi. Suudi Arabistan ile Avrupa'dan takımların radarında olan tecrübeli oyuncu hakkında sarı-lacivertliler kararını verdi.

Fenerbahçe kurmaylarının aynı zamanda Karl Toko Ekambi transferini de bitirmeyi düşündüğü öğrenildi. İşte sarı-lacivertlilerdeki son durum...

TETE TRANSFERİ GERÇEKLEŞMEDİ

Fenerbahçe Kulübü, Tete ile ilgili kısa süre önce bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertliler, Brezilyalı oyuncunun menajerler aracılığıyla kendilerine önerildiğini ancak değerlendirmeler sonucunda transferin uygun olmadığı kanaatine varıldığını duyurdu. Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemde Kulübümüz ile adı geçen futbolcu Tete (Mateus Cardoso Lemos Martins) hakkında kamuoyunu bilgilendirmek zorunlu hale gelmiştir. Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış, ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Haberin Devamı

EKAMBI'DE İMZA YAKIN

Hücum hattını deneyimli bir isimle daha güçlendirmek isteyen Fenerbahçe’de, Karl Toko Ekambi transferi için artık geri sayıma geçildi.

Sarı-lacivertliler, Lyon’la sözleşmesi 2024’te bitecek Kamerunlu kanat oyuncusuyla maddi konularda anlaşma sağlamıştı. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın beğendiği bir isim olan Ekambi’nin birkaç gün içinde resmi sözleşme imzalamaya çok yakın olduğu aktarıldı.

Fenerbahçe ile Lyon bonservis bedeli konusunda daha önce anlaşmaya varmıştı. Sarı-lacivertli kulübün, Lyon’la 1 yıl sözleşmesi kaldığı için 30 yaşındaki Ekambi’yi makul bir bonservis karşılığında resmen kadrosuna katması bekleniyor.

YERİ DOLMAYANA VİZE YOK

Fenerbahçe bu sezon transferde adımlarını çok sağlam atıyor. Sarı-lacivertliler ciddi teklifler gelse de yeri dolmayan oyuncularına ayrılık izni vermiyor.

Haberin Devamı

Edin Dzeko, Dusan Tadic, Ryan Kent, Sebastian Szymanski, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Umut Nayir, Bartuğ Elmaz ve Mert Müldür’ü renklerine bağlarken, Miha Zajc’ın sözleşmesini yenileyen sarı-lacivertliler çok sayıda oyuncuyu da elden çıkardı. Arda Güler, Diego Rossi, Attila Szalai, Berisha ve Bruma’yı satan Fenerbahçe, Valencia, Samatta ve Pelkas’la da yollarını ayırdı. Joao Pedro ise kiralık gönderildi.

KOŞULLAR ÇOK ZORLAYICI

Sarı-lacivertlilerin transfer çalışmalarını yürütürken yeri doldurulan oyunculara ayrılık izni vermesi dikkat çekti. Dzeko, Kent, Szymanski, Tadic, Becao ve Djiku örneklerinde olduğu gibi önce yeni oyuncular kadroya dahil edildi ardından da üst üste ayrılıklar geldi.

Sarı-lacivertliler transferde aynı stratejiyle yola devam ediyor. Michy Batshuayi’ye yurt dışından önemli teklifler gelse de Belçikalı golcü kadroda tutuluyor. Batshuayi’nin yanı sıra birçok oyuncuya teklifler olduğu ancak yönetimin bu isimleri bırakmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin transferde yeri dolmayan veya mevcut piyasa koşullarında doldurulması zor olan oyuncuları bırakmamaya kararlı olduğu ifade edildi. (Milliyet)

Karl Toko Ekambi ve Batshuayide flaş gelişme