Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Jorge Jesus'un Lincoln Henrique raporu ortaya çıktı

Jorge Jesus'un Lincoln Henrique raporu ortaya çıktı

Dün İstanbul'a gelerek sarı lacivertli takımla anlaşmaya varan 23 yaşındaki orya saha Lincoln Henrique hakkında Jorge Jesus'un "topu çabuk olarak ileriye taşıma kabiliyeti, hızlı pas yeteneği ve asist özelliğiyle gole yatkın" raporunu sunduğu ortaya çıktı.

Jorge Jesus'un Lincoln Henrique raporu ortaya çıktı

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un teknik direktörlüğe gelmesinin ardından transfer çalışmaları hızlandırıldı. Sarı-lacivertli kulüp hazırlık kampı başlarken düğmeye bastı. İlk hamle de Lincoln Henrique ile geldi. Jorge Jesus'un Portekiz ve Brezilya'dan tanıdığı 23 yaşındaki orta saha için kulübü Santa Clara ile anlaşma sağlandı.

Normalde Santa Clara ile Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi olan Lincoln için bonservis ödenecek. Portekiz kulübüyle bonuslarla beraber 3 milyon euroluk bir anlaşma yapıldı. Ayrıca bir sonraki satıştan Santa Clara'ya yüzde 20 pay verileceği kararlaştırıldı. Sözleşmenin 4 yıllık olacağı aktarıldı. Özellikle teknik direktör Jorge Jesus'un, Brezilya'da Gremio'da oynarken, Portekiz'de de geçen sezon Santa Clara forması giyerken tanıdığı genç futbolcu için onay verdiği vurgulandı.

JESUS'UN LINCOLN RAPORU

Tecrübeli çalıştırıcının sunduğu transfer listesinde Lincoln Henrique'nin ilk sıralarda olduğu kaydedildi. Lincoln'ün topu çabuk olarak ileriye taşıma kabiliyeti, hızlı pas yeteneği ve asist özelliğiyle gole yatkın bir isim olması Jorge Jesus'un sunduğu raporda bildirildi.

Haberin Devamı

Ayrıca futbolcunun bu sezon yakaladığı çıkış da etkili oldu. Bu sezon Santa Clara da 44 resmi maçta 7 gol atıp, 10 asist yapan Lincoln dikkatleri topladı. Lincoln'ün de teklifin ilk sunulduğu andan itibaren Fenerbahçe'de oynamak istediği ve hatta geçtiğimiz hafta ailesiyle beraber İstanbul'a geldiği dile getirildi. Daha önce 2017'de Çaykur Rizespor'da oynadığı için Türkiye'yi iyi tanıyan Brezilyalı oyuncunun bu istekli tavrı transferde belirleyici oldu.

Jorge Jesusun Lincoln Henrique raporu ortaya çıktı