Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İnanılmaz istatistik! Fenerbahçe'yi yenmek için 4 gol atmanız lazım

İnanılmaz istatistik! Fenerbahçe'yi yenmek için 4 gol atmanız lazım

Dün akşam Ülker Stadı'nda Süper Lig'in dişli rakiplerinden Alanyaspor'u 5-0 yenen Fenerbahçe'nin maç başına 3.3 gollük istatistiği taraftarları oldukça memnun etti.

İnanılmaz istatistik! Fenerbahçe'yi yenmek için 4 gol atmanız lazım

Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor'la karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler dolu tribünler önünde oynadığı müsabakada rakibini 5-0'lık skorla mağlup etti. Fenerbahçe'nin bu galibiyeti bir rekoru beraberinde getirdi. Sarı-lacivertlilerin formda futbolu Avrupa'da da başarı sıralamasında üst basamaklarda yer aldı.

Fenerbahçe'nin Alanyaspor'u 5-0'la geçtiği müsabakada goller farklı oyunculardan geldi. Sarı-lacivertlilerde fileleri havalandıran isimler 4'üncü dakikada Diego Rossi, 17'nci dakikada Gustavo Henrique, 45+4'te Miguel Crespo, 70'inci dakikada Enner Valencia ve 76'ncı dakikada İrfan Can Kahveci oldu. Süper Lig devinde Joao Pedro 45+3'üncü dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviremedi.

6 MAÇTA 2 PUAN KAYBI

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de 1 haftayı 'BAY' geçti ve 6 müsabaka oynadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 2 mücadelede puan kaybı yaşadı. Süper Lig devi ilk hafta Ümraniyespor'la 3-3 berabere kalırken, Konyaspor'a deplasmanda 1-0'la kaybetti. Fenerbahçe aynı süreçte Kasımpaşa, Adana Demirspor, Kayserispor ve Alanyaspor'u mağlup etme başarısı gösterdi. Sarı-lacivertliler bu sezon şu ana kadar 13 puan topladı.

GOL KRALLIĞINDA VALENCİA ZİRVEDE

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu santrforu Enner Valencia, Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı yarışında zirvede yer aldı. Tecrübeli oyuncu bu sezon Süper Lig'de 7 kez rakip fileleri havalandırdı. Enner Valencia daha önce Ümraniyespor, Kasımpaşa ve Adana Demirspor maçlarında ikişer kez gol sevinci yaşamıştı. Enner Valencia bu sezon sadece kırmızı kart gördüğü Konyaspor maçında gol atma başarısı gösteremedi. Tecrübeli golcü takım arkadaşlarına şu ana kadar 1 asist yaptı.

F.BAHÇE TARİHİNDE BİR İLK

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe tarihinde bir ilke imza attı. Opta'nın verilerine göre; 2022-2023 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de rakip filelere 20 gol gönderen Fenerbahçe, lig tarihinde ilk altı maçlık süreçler itibarıyla en fazla gol attığı sezona ulaştı.

MAÇ BAŞINA 3.3 GOL GOL

Sarı-lacivertliler bu sezon Spor Toto Süper Lig ve Avrupa'nın beş büyük liginde maç başına en fazla gol atan ikinci takım oldu. Paris Saint Germain bu süeçte maç başına 3.6 gol ortalaması yakalarken, sarı-lacivertliler Ligue 1 devini maç başına 3.3 gol ortalaması ile takip etti. Bu sezon bir Süper Lig maçında beş oyuncusu gol atan ilk takım olan Fenerbahçe, Alanyaspor ile oynadığı bir önceki karşılaşmada kaydettiği beş golü de yine farklı oyunculardan bulmuştu (Mart 2022).

İnanılmaz istatistik Fenerbahçeyi yenmek için 4 gol atmanız lazım

Haberin Devamı