Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Giovanni Guidetti ile ilgili 'sözleşmesi feshedilecek' iddiası!

Giovanni Guidetti ile ilgili 'sözleşmesi feshedilecek' iddiası!

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Vakıfbank başantrenörü Giovanni Guidetti ile ilgili İtalyanlar'dan sürpriz ayrılık iddiası geldi. Haberde ayrıca Guidetti'nin yeni adresine de yer verildi.

Giovanni Guidetti ile ilgili 'sözleşmesi feshedilecek' iddiası!

Dünya Voleybol Şampiyonası'na büyük umutlarla başlayan Filenin Sultanları çeyrek finalin ötesine geçememişti. Eleştirilerin yöneltildiği başantrenör Giovanni Guidetti ile ilgili İtalyanlar'dan sürpriz ayrılık iddiası geldi.

ÇEYREK FİNALDE ELENDİK

Milletler Ligi'nde yarı finalde İtalya'ya elenen ve üçüncülük maçında Sırbistan'a kaybeden Türkiye turnuvayı dördüncü tamamlamıştı. Dünya Voleybol Şampiyonası'na büyük umutlarla başlayan Filenin Sultanları adını son 8'e yazdırsa bile çeyrek finalde ABD'yi geçemedi. son üç maçta takımın yaşadığı gözle görülür düşüş ise eleştiri topladı.

FİNALİ FENERBAHÇE'YE KAYBETTİ

Spor Toto Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Kupası'nın finalinde Fenerbahçe Opet, VakıfBank'la karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon mücadele ettiği tüm kupaları müzesine götüren Vakıfbank, Fenerbahçe Opet'e 3-0 kaybetti. VakıfBank'ta yeni transfer Paola Egonu ve diğer oyuncular kaybedilen final sonrası büyük üzüntü yaşadı. Fenerbahçe Opet'in yıldızı Arina Fedorovtseva gösterdiği performansla maçın yıldızı oldu.

Haberin Devamı

LİG SERİ İLE BAŞLADI, ECZABAŞI'NA TAKILDI

Sultanlar Ligi'ne 4'te 4 ile başlayan Vakıfbank, son mücadelede Eczacıbaşı ile karşılaştı. Vakıfbank rakibine 3-0 kaybetti ve ligdeki ilk yenilgisini aldı.

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLECEK İDDİASI

Vakıfbank'ın ve aynı zamanda Filenin Sultanları'nın başantrenörü Giovanni Guidetti için İtalya'dan sürpriz bir iddia geldi. VolleyNews'in iddiasına göre; Türkiye Voleybol Federasyonu, Filenin Sultanları'nın Başantrenörü Giovanni Guidetti'nin 2024 Paris Olimpiyatları sonrası bitecek olan sözleşmesini erken feshetmeyi düşünüyor.

Haberde İtalya Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonası'nda yaşadığı hayal kırıklığı sonrası başantrenör Mazzanti ile yolların ayrılacağı belirtiliyor. İtalya'da ön plana çıkan ismin Guidetti olduğu konuşuluyor. Bir diğer detay ise İtalyan Milli Takımı'nı çalıştıran kişinin kulüp takımı çalıştırması istenmiyor.

GUIDETTI ELEŞTİRİLERE YANIT VERMİŞTİ

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Vakıfbank'ın başantrenörü Giovanni Guidetti, ünlü tenisçi İpek Soylu'nun you tube kanalına konuk oldu. Guidetti'nin Ferrari benzetmesi ise büyük dikkat çekti.

Haberin Devamı

"GEÇEN SEZON VAKIFBANK İLE HARİKAYDI"

"Geçtiğimiz sezon VakıfBank'la harikaydı. Birçok maçı kaybettik ama sonunda yarıştığımız her turnuvayı kazandık. Bu yüzden harikaydı. Daha iyi olmak için öğrenmeniz gerekir ve biz her finalde çok iyiydik. Biz doğru anda çok iyiydik."

"ÇILGINCA BİR YAZDI"

"Sezon biter bitmez milli takım sezonu başladı. Bu sezon özellikle çok zordu. Gerçekten çılgınca bir yazdı. Benim için çok yorucuydu sanırım oyuncular için daha da yorucuydu."

"BAŞARISIZ DEĞİLDİK, DAMGA VURAMADIK"

"İyi bir yaz geçirdik. VNL'de dördüncü, şampiyonada da yedinci olduk. Dünya sıralamasındaki konumumuza göre başarısız değildik ama damga vuramadık. Sıralamada altımızdaki takımları yendik ama üstümüzdeki takımlara kaybettik. Zor bir yazdı ama bir kutlama için nedenimiz yoktu."

"İNSANLAR BİZİM FERRARI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYOR"

"İnsanlar bizim Ferrari olduğumuzu düşünüyor ve Ferrari medyamız var. Ama biz çok iyi bir Mercedes'iz. Ve çok iyi bir Mercedes bir Ferrari değildir. Sen hâlâ temelde harika bir arabasın ama bir Ferrari değilsin. Bu yüzden şu anda takımımızın bir acı çektiğini düşünüyorum."

Haberin Devamı

"Bu yüzden Sırbistan ve ABD'ye kaybetmemiz normal. Belki de 10 kez oynasak 2-3 kez kazanırız. Bu da oyuncu üzerinde fazla baskı yaratır. Oyunculara da 'Çok takipçiniz var, çok sponsorunuz var ama bu da çok fazla baskı getirir' dedim. Bu baskıyı da yönetmeniz gerekiyor."

"TÜRK OLDUĞUNUZ İÇİN ŞANSLISINIZ"

"Oyuncuların çok popüler olmasına ne söylersin?" sorusuna İtalyan hoca şu yanıt verdi: "ABD'de oyuncularla bir toplantı yaptım. Türk olmanın harika olduğunu bildiğinizi ama Türk olmanın size çok fazla sorumluluk verdiğini söyledim. Evet Türk olmak harika, oyuncularımız iyi ama Türkiye şu anda hiçbir şey kazanamadı. Eğer Türk voleybolcusuyla Sırp voleybolcusunun takipçisine bakarsan arada milyonlar var. Hatta olimpiyat altını kazanan ABD'li voleybolculardan bile fazla… 'İşte bu yüzden Türk olduğunuz için şanslısınız' dedim.''

Haberin Devamı

Giovanni Guidetti ile ilgili sözleşmesi feshedilecek iddiası