Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte tüm ihtimaller ve puan durumu

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte tüm ihtimaller ve puan durumu

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi 5. hafta maçında Nordsjaelland'a karşı 6-1'lik ağır bir mağlubiyet aldı. Bu yenilgi sonrası H grubunda işler karıştı. İşte Fenerbahçe'nin gruptan çıkma ihtimalleri...

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte tüm ihtimaller ve puan durumu

Bu sezon ülkemizi Avrupa'da temsil eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Nordsjaelland'a konuk oldu. Kritik maç Right to Dream Park'ta oynandı. Jeremie Pignard'ın yönettiği karşılaşmayı ev sahibi Nordsjaelland 6-1 kazandı. Temsilcimiz aldığı mağlubiyetle Avrupa arenasında yer aldığı grupta işleri zora soktu.

FENERBAHÇE ÜÇÜNCÜLÜĞE GERİLEDİ

Fenerbahçe'yi 6-1 mağlup eden Nordsjaelland puanını 10'a yükseltip son maçlar öncesi liderlik koltuğuna oturdu. Fenerbahçe ise 9 puanda kaldı.

Grubun diğer maçında deplasmanda Spartak Trnava ile karşılaşan Ludogorets, 90+5'te bulduğu golle maçı 2-1 kazanıp puanını 9'a yükseltti.

Fenerbahçe ile ikili averajı eşit olan Bulgaristan ekibi, sarı-lacivertlilerin ağır yenilgisiyle birlikte genel averajda öna geçip son maçlar öncesi ikinci sıraya yükseldi. Fenerbahçe ise üçüncü sıraya geriledi.

SON MAÇ TRNAVA KARŞISINDA

Bu sonucun ardından 9 puanda kalan Fenerbahçe, gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. Nordsjaelland ise 10 puana yükselerek liderliğe yükseldi. Kanarya, grubun son maçında Spartak Trnava ile İstanbul'da karşılaşacak.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Fenerbahçe grupta bir iddiası kalmayan Spartak Trnava'yı son hafta mağlup etmesi halinde gruptan çıkacak.

Fenerbahçe maçını kazanır, Ludogorets - Nordsjaelland maçı berabere biterse Fenerbahçe grubu lider tamamlayacak. Ludogorets'in kazanması durumunda genel averaja bakılacak. Nordsjaelland'ın Ludogorets'i yenmesi halinde ise Fenerbahçe grubu ikinci bitirecek.

Fenerbahçe, Spartak Trnava ile berabere kalması halinde Nordsjaelland'ın Ludogorest'i mağlup etmesini bekleyecek. Bu durumda temsilcimiz grubu ikinci sırada tamamlayacak.

KONFERANS LİGİ H GRUBU PUAN DURUMU

Nordsjaelland - 10 puan

Lodogorets - 9 puan

Fenerbahçe - 9 puan

Trnava - 1 puan

19 YIL SONRA BİR İLK

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'a konuk olan Fenerbahçe, sahadan farklı mağlup ayrıldı. Mücadelenin ilk yarısını 2-1 geride kapatan sarı-lacivertliler, maçı da 6-1'lik skorla kaybetti.

Haberin Devamı

28 Eylül 2004 tarihinde Manchester United ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesini 6-2 kaybeden Fenerbahçe, 19 yıl sonra bir Avrupa kupası müsabakasında kalesinde 6 gol gördü.

 Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar İşte tüm ihtimaller ve puan durumu