Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Enner Valencia şoku! Katar maçından sonra...

Enner Valencia şoku! Katar maçından sonra...

Hem Süper Lig'de hem de Dünya Kupası'nda fırtına gibi esen Enner Valencia'nın aslında Katar maçında sakatlandığı, Hollanda karşısında da dizinde ağrıları ola ola oynadığı ortaya çıktı.

Enner Valencia şoku! Katar maçından sonra...

Ekvador Milli Takımı ile 2022 Dünya Kupası'nda harikalar yaratan Enner Valencia, Katar'da krallığa koşuyor. 2 maçta 3 gol atan Fenerbahçe'nin tecrübeli yıldızı, takımını da sırtlamış durumda.

Dünya Kupası'nda Ekvador'un son 6 golünün 6'sına imzasını atan Valencia, tarih yazıyor. 2014 Dünya Kupası'nda 3 gol ve şu ana kadar 2022 Dünya Kupası'nda 3 golü bulunan 33 yaşındaki forvet, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo ile beraber 2014'ten beri en çok gol atan oyuncular arasında yer alıyor.

Sözleşmesi bitiyor

Öte yandan Valencia'nın performansı Fenerbahçe'de de takip ediliyor. Sarı-lacivertli kulüple sözleşmesi Haziran 2023'te sona erecek deneyimli yıldız, ocak ayından itibaren istediği kulüple görüşme şansına sahip olacak. Şu anda Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un vazgeçilmezi olan ve 22 resmi maçta 15 gol atıp 4 asist yapan Enner Valencia, şu anda kariyerinin de en iyi dönemini yaşıyor.

'Bunu da yazın'

Hollanda maçında attığı gol sonrası kameralara dönerek 'Bunu da yazın' işareti yapan Enner Valencia, Ekvador'da daha önce kendisine yapılan eleştirilere bir yanıt verdiği belirtildi. Enner Valencia, Dünya Kupası'nda ilk 2 maçında Katar ve Hollanda filelerine 3 gol bırakırken dizindeki sakatlıkla oynadığını belirtti.
Hollanda maçı sonrası basın mensuplarıyla konuşan Valencia, "Dizimdeki ağrılar devam ediyor. Hollanda maçına çıkarken de bir ağrım vardı. Katar maçındaki mücadeleden beri dizimde bu ağrı var. Takım doktorları sürekli ilgileniyor. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Haberin Devamı

'Gerçek bir lider'

Hollanda ve Katar maçlarında takımına attığı gollerle 4 puan kazandıran Enner Valencia'ya Ekvador Milli Takımı Teknik Direktörü Gustavo Alfaro, oyuncusuna övgülerde bulundu. Valencia gibi futbolcunun kadroda olmasının kendileri için şans olduğunu aktaran Alfaro, "Valencia gerçek bir lider, gerçek bir kaptan. Takım arkadaşları tarafından çok seviliyor. Çok iyi mücadele ediyor" yorumunu yaptı.

Enner Valencia şoku Katar maçından sonra...