Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ancelotti Arda Güler'i 'Mesut Özil' gibi kullanacak

Ancelotti Arda Güler'i 'Mesut Özil' gibi kullanacak

30 milyon euro bonservis karşılığında Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'in 7 Temmuz Cuma günü resmi imzayı atacağı öğrenildi.

Ancelotti Arda Güler'i 'Mesut Özil' gibi kullanacak

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transferi an meselesi olan Arda Güler'in İspanyol deviyle sözleşme imzalayacağı tarih belli oldu. 18 yaşındaki milli futbolcunun, İspanyol ekibinin sezon öncesi ABD'de düzenleyeceği kampa götürüleceği kaydedildi.

Öte yandan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin Arda Güler'e saha içerisinde vermeyi planladığı görev de netlik kazandı. İşte ayrıntılar...

REAL MADRİD, BARCELONA'NIN ELİNDEN ALDI

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki yıldızı Arda Güler, gösterdiği performansla Avrupa'dan dev takımların radarına girdi. Hollanda'dan Ajax'ın yanı sıra Premier Lig'den Newcastle United ve Manchester United, La Liga'dan Sevilla, Barcelona ile Real Madrid, Portekiz'den Benfica ve Serie A'dan Milan genç yıldızın peşine düştü.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Arda Güler'i transfer etmek için uzun süre uğraştı. Katalan ekibinde Sportif Direktör Deco, Arda Güler'i ikna etmek için İstanbul'a geldi. Juan Laporta, Arda Güler'le ilgili gelen soruyu şu şekilde cevapladı: "Deco İstanbul'da. La Liga Yönetimi, gelecek sezonun planlamasını yaparken, Finansal Fair Play'i etkilemeden bu süreci yürütmemizi sağlıyor. Arda Güler çok yetenekli bir oyuncu ve transferi bitirmeye çalışıyoruz."

Haberin Devamı

Genç oyuncuyla Luka Modric ve Toni Kroos'un görüştüğü öğrenildi. Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in Arda Güler'i ikna ettiği aktarıldı.

ALİ KOÇ AYRILIĞI AÇIKLADI

Fenerbahçe'de Arda Güler'in kalmayacağı Başkan Ali Koç tarafından açıklandı. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde soruları yanıtlayan Başkan Ali Koç, Arda Güler ile ilgili olarak "Önümüzdeki sezon burada olmayacak" dedi.

Fenerbahçe'nin Başkanı, dünyaca ünlü kulüpleri peşinden koşturan 18 yaşındaki yıldız için "Milyonlarca taraftar Arda'yı bağrına basmıştır. Sadece Fenerbahçe taraftarı değil deplasmanda gittiğimizde Arda'nın ne kadar sevildiğini biliyoruz. Sürecin nasıl geliştiğini anlatmak istiyoruz. Süreç ne kadar sürer, anlatacağız. Benim taraftarlara borcum olduğunu düşünüyorum. Arda'nın bu kadar istenmesi Türk futbolunun gururudur. Bir sürü genci yurt dışına gönderdik. İstenmek önemli. Net bir şey söylemek istiyorum. Arda Fenerbahçe'de kalmayacak. Çünkü kalmak istemiyor. Önümüzdeki sezon burada olmayacak" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

BONSERVİSİ NETLİK KAZANDI

Real Madrid'in serbest kalma maddesi olan 17 milyon 500 bin eurodan daha fazla bir ücret ödeyeceği, bonuslarla birlikte sarı-lacivertli kulübün kasasına yaklaşık 30 milyon euro gireceği ve Fenerbahçe'nin bir sonraki satıştan da pay alacağı belirtildi.

İŞTE İMZA TARİHİ

Arda Güler'in Real Madrid ile sözleşme imzalamak için yarın İspanya'ya uçacağı aktarıldı. AS'ta yer alan habere göre; Real Madrid'in Arda Güler transferini 7 Temmuz Cuma günü açıklayacağı vurgulandı.

İspanyol basını, Arda Güler'in Real Madrid'in ABD'de düzenleyeceği sezon öncesi kampına katılacağını aktardı. Genç futbolcunun sezonu Real Madrid'de geçireceği belirtildi. Öte yandan Carlo Ancelotti'nin Arda Güler konusunda sürpriz bir karara imza attığı kaydedildi.

Carlo Ancelotti'nin Arda Güler'i sezon boyunca ağırlıklı olarak sağ kanatta kullanmayı planladığı vurgulandı.

Haberin Devamı

18 yaşındaki Arda Güler geride kalan sezonda Fenerbahçe formasını 35 resmi maçta giydi. Genç on numara bu müsabakalarda 6 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Arda Güler aynı zamanda 7 asist üretti. A Milli Futbol Takımı'nda 4 maça çıkan Arda Güler, 1 gol sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertlilerle olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek Arda Güler'in güncel piyasa değeri 15 milyon euro. (Skorer)

Ancelotti Arda Güleri Mesut Özil gibi kullanacak