Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe AEK Larnaca mağlubiyeti bıraktı kafayı açılan pankarta taktı: Ne ironi ama

AEK Larnaca mağlubiyeti bıraktı kafayı açılan pankarta taktı: Ne ironi ama

Dün akşam AEK Larnaca'yı deplasmanda yenerek UEFA Avrupa Ligi B Grubu'ndan çıkan Fenerbahçe alkış toplarken, Sarı Lacivertli taraftarların açtığı pankart Rum tribünlerini çıldırttı.

AEK Larnaca mağlubiyeti bıraktı kafayı açılan pankarta taktı: Ne ironi ama

Avrupa'da tam bir Türk gecesi yaşandı. UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ve Trabzonspor; UEFA Konferans Ligi'nde ise Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor karşılaşmalarından galibiyetle ayrılarak ülke puanına önemli katkıda bulundu.

Özellikle Fenerbahçe ve Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki galibiyetleri büyük yankı uyandırdı. Fenerbahçe'nin AEK Larnaca'yı deplasmanda Pedro ve Batshuayi'nin golleriyle 2-1 mağlup ettiği karşılaşma Rum, Portekiz ve Brezilya basınında geniş yer buldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a övgüler yağdı.

Trabzonspor'un Fransız devi Monaco'yu 4-0'l bozguna uğrattığı maç ise başta Fransız basını olmak üzere Avrupa'da geniş yankı buldu. Fransızlar, Monaco'nun Trabzon'da battığını belirtti.

TRABZONSPOR-MONACO MAÇININ YANSIMALARI

L'EQUIPE: MONACO YERLE BİR OLDU

Fransa'nın önemli spor sitesi L'Equipe, Trabzonspor'un Monaco galibiyetini "Monaco, Trabzon'da yerle bir oldu" başlığıyla okuyucularına aktardı. Haberin ayrıntısında "Karşılaşma Nübel'in 44. dakikadaki hatasıyla tamamen değişti. Trabzonspor son olarak geçtiğimiz sezon Roma'ya 2-1 mağlup olduğu iç saha maçının ardından 30 karşılaşmadır sahasında mağlup olmuyor." ifadelerine yer verildi.

FOOT MERCATO: MONACO, TRABZON'DA TAMAMEN BATTI

Haberin Devamı

Foot Mercato sitesi "Monaco, Trabzon'da tamamen battı" başlığını kullandı. Haberde "Monaco, Trabzonspor deplasmanında Embolo, Ben Yedder ve Camara ile birkaç kez gole yaklaşsa da Uğurcan Çakır'ı geçmeyi başaramadı. Sonrasında ise planlar tamamen suya düştü. Maçın 44. dakikasına kadar kalesinde güven veren Nübel büyük hatasıyla Monaco'yu 1-0 geriye düşürdü. Soyunma odasına giderken Monaco için her şey alt üst oldu. İkinci yarıda ise Trabzonspor farkı açarak maçı kazandı." denildi.

MAXIFOOT: NÜBEL'İN EZDİĞİ MONACO BATTI

Fransa'nın önemli basın kuruluşlarından Maxifoot, Monaco kalecisi Alexander Nübel'in Trabzonspor deplasmanında Monaco'yu batırdığını manşete taşıdı. Haberde "Monaco, Trabzonspor deplasmanında ağır bir yenilgi aldı. Nübel'in hatasıyla 1-0 geriye düşen Monaco ikinci yarıda tamamen battı" ifadelerine yer verildi.

LE FIGARO: TÜRKLER BİRLEŞTİ, NÜBEL'İN GAFI

Haberin Devamı

Fransa'dan Le Figaro, Trabzonspor-Monaco maçına geniş yer ayırdı. Le Figaro, "Nübel'in gafı' başlığını kullandığı haberin detayında "Monaco, Trabzonspor deplasmanında ağır bir yenilgi aldı. Trabzonspor bir bütün halinde çok iyi oynadı. Monaco'nun yediği ilk ve son golde yaptığı hatalar Trabzonspor'un işini kolaylaştırdı. Trabzonspor oyuncuları neredeyse hiç endişelenmedi ve maç boyunca tamamen pasif bir görüntü çizen Monaco savunma hattını itibarsızlaştırdı. Türk kulübü için olağanüstü bir maç" ifadeleri yer aldı.

BILD: NÜBEL'DEN ŞOK HATA

Almanya'dan Bild, Monaco'nun Alman kalecisi Nübel'in yaptığı hatayı öne çıkardı. Haberde, Nübel'in Trabzonspor deplasmanında çok büyük bir hata yaparak mağlubiyetin mimarı olduğu vurgulandı. Haberde "Çok acı bir hata. Nübel bu sezona iyi başladı hatta Bayern Münih de onu izliyordu." sözleri kullanıldı.

AEK LARNACA-FENERBAHÇE MAÇININ YANSIMALARI

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Güney Kıbrıs temsilcisi AEK Larnaca'yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura yükselmeyi garantiledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin AEK Larnaca galibiyeti dış basında geniş yer bulurken Güney Kıbrıs'ta açılan skandal pankart ise maçın önüne geçti.

A BOLA: JESUS, FENERBAHÇE'Yİ BİR ÜST TURA ÇIKARDI

Portekiz'den A Bola, Jorge Jesus'u öne çıkardı. 'Jorge Jesus, Fenerbahçe'yi bir üst tura çıkardı' başlığını kullanan haber sitesi "Jorge Jesus'un teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe, AEK Larnaca'yı 2-1 mağlup etti. Portekizli koçun B Grubu'nda ilk sırada mı (son 16'ya doğrudan erişim) yoksa ikinci sırada mı (Şampiyonlar Ligi'nden gelecek takımla eşleşme) yer alacağı henüz belli değil." sözlerine yer verildi.

GÜNEY KIBRIS'TA SKANDAL PANKART

AEK Larnaca-Fenerbahçe karşılaşmasında sarı-lacivertli taraftarlar "Yurtta sulh cihanda sulh" yazılı pankartı stada astı. AEK Larnaca taraftarları ise "Ne ironi ama! Asla unutma" yazılı skandal bir pankartı tribünlerde astı.



Haberin Devamı