Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Adana Demirspor maçında yok! Neden kadroda olmadığı ortaya çıktı

Adana Demirspor maçında yok! Neden kadroda olmadığı ortaya çıktı

Adana Demirspor maçı öncesi kadroya alınmayan Arda Güler'in son durumu belli oldu. Portekizli teknik adamın yetenekli yıldıza özel izin verdiği ortaya çıktı.

Adana Demirspor maçında yok! Neden kadroda olmadığı ortaya çıktı

Süper Lig'in 3. haftasında Adana Demirspor'la karşılaşacak olan Fenerbahçe'de genç futbolcu Arda Güler ile ilgili bir gelişme yaşandı.

SAVUNMA HATTINA YENİ İSİMLER

Süper Lig devinde savunma hattına yeni isimler dahil edildi. Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe bu doğrultuda Luan Peres, Gustavo Henrique ve Ezgjan Alioski ile anlaşma sağladı. Sarı-lacivertli kurmaylar orta saha kurgusuna Flamengo'dan Willian Arao'yu dahil etti.

HÜCUM HATTI DEĞİŞTİ

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de gol yollarında yaşanan sıkıntının ardından kadroya yıldız isimler eklendi. Sarı-lacivertliler, Santa Clara'da dikkat çeken Lincoln Henrique ile 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşme imzaladı. Fatih Karagümrük'teki performansıyla göz kamaştıran Emre Mor'la 3 yıllık anlaşma sağlandı. Watford'dan Tiago Çukur ile Joshua King kadroya dahil edildi. PSV Eindhoven'dan Bruma satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı.

JESUS'UN 11 ARAYIŞI

Fenerbahçe’nin başında lig ve Avrupa’da 7 resmi maça çıkan Jorge Jesus, ideal 11’ini aramayı sürdürüyor. Bu süre zarfında tüm futbolcularını hazır hale getirmeye gayret gösteren Jesus, oynadıkları 7 maçta tam 25 farklı ismi kullandı. Özellikle Attila Szalai ve Altay Bayındır rotasyon olsun olmasın ilk 11’de yer aldı.

ÖZEL İZİN ALDI

Kasımpaşa karşısında 2 golle yıldızlaşan Arda Güler, aile bireylerinden birinin özel durumu nedeniyle izin aldı. 17 yaşındaki oyuncu, bu akşamki maçta kadroda olmayacak.

Haberin Devamı

MÜTHİŞ İSTATİSTİK

Sarı-lacivetlilerin göz bebeği, ligde gol atan en genç oyuncusu olarak tarihe geçti, henüz 17 yaşında dünyaca ünlü yıldızların terlettiği 10 numaralı formayı sırtına geçirdi... Son olarak Kasımpaşa karşısında 69'da oyuna girip, 'Messi'vari 2 golüyle maça damgasını vurdu. Arda Güler, kariyer basamaklarını tek tek değil, adeta uçarak çıkıyor. Genç yıldız, kariyerinde ligde şu ana kadar 13 maçta 299 dakika süre aldı, 5 gol atıp, 3 asist yaptı. Arda, Süper Lig'de her 37 dakikada bir skor katkısı vererek müthiş bir istatistik yakaladı.

ARDA'YI MERCEK ALTINA ALDILAR

Ünlü futbol istatistik sitesi Squawka hazırladığı verilerle 17 yaşındaki futbolcunun performansını masaya yatırdı. Arda’nın Süper Lig kariyerinde 307 dakika süre aldığı ve her 61.4 dakikada bir gol atma başarısı gösterdiğini okuyucularıyla paylaştı. Ayrıca toplamda 5 gol pası veren yetenekli yıldızın asist katkısı da hesaba katıldığında bir anda 50.1 dakikada bir direkt skor katkısı yapmış oluyor. Bir diğer futbolcu izleme ve istatistik sitesi Football Talent Scout hesabı, genç oyuncunun Kasımpaşa önündeki 22 dakikalık performansını mercek altına aldı. Arda’nın sadece 22 dakikada 2 gol, 10 pas, yüzde 70 isabetli pas, 2 şut, 2 başarılı dribling, 1 hava topu, 4 top kazanma rakamlarını paylaştı.

Haberin Devamı

OPTA’da da sarı-lacivertli oyuncunun rakamları verildi. OPTA’ya göre Arda Güler, Opta’nın bu alanda detaylı analize başladığı 2007-08 sezonundan bu yana 5 Süper Lig golüne en genç yaşta ulaşan oyuncu oldu (17 yaş 171 gün).

ARDA GÜLER- MESSİ BENZERLİĞİ GÜNDEM OLDU

UEFA’nın resmi hesaplarında da Arda Güler’in çalımları ve pozisyonlarıyla ilgili videolar yayınlandı. Öte yandan Arda’nın Kasımpaşa mücadelesinde attığı ilk gol, Lionel Messi’nin Barcelona’da attığı bir gole benzetildi. Goal.com, Eurosport ve Alman basınında Arda Güler- Messi benzerliği konuşuldu. Birçok yabancı ve yerli sosyal medya hesaplarında da Arda’nın ve Messi’nin golleri yan yana verilerek aradaki benzerlik gösterildi.

dan

Haberin Devamı