Gazete Vatan Logo
Süper Lig Ercan Güven: Volkan Demirel kalbini yapmacıksız koydu ortaya

Ercan Güven: Volkan Demirel kalbini yapmacıksız koydu ortaya

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye'ye seslenen Volkan Demirel göz yaşlarını tutamazken, genç teknik direktörün “Allah Rızası İçin yardım" sözleri ise kamuoyunu derin bir üzüntüye boğdu. Usta yazarlardan Ercan Güven "ondan hoşlanmayanlar dahil yüreği cız etmeyen bir kişi var mı?" ifadelerini kullanırken, Güven'in "Ağla Volkan Ağla… Bizim adımıza da. Hepimizin hüznü ve talebi o mesajda" satıları ise okuyucuların içine işledi.

Ercan Güven: Volkan Demirel kalbini yapmacıksız koydu ortaya

Ülkemiz üst üste gelen deprem felaketleriyle sarsıldı. 85 milyon vatandaşımızın etkilendiği deprem faciasında futbol kamuoyunu en çok etkileyen isim Volkan Demirel oldu. Hatayspor'un genç teknik adamı depremi yaşadıktan kısa bir süre sonra sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Volkan Demirel'in yardım çağrısı yürekleri dağlarken tecrübeli teknik direktör şu ifadeleri kullandı:

"Burada herkes perişan. Herkes can çekişiyor Hatay'da. Buraya lütfen ambulans, yardım. Burada durumlar çok kötü. Yardım edin, insanlara ulaşamıyoruz. Biz kendi imkanlarımızla fazla bir şey yapamıyoruz. Ne kadar imkan varsa, hepsini göndermenizi istiyorum. Sadece Hatay değil, çevre illerde de durum aynı. Lütfen Allah rızası için yardım edin."

Milliyet Gazetesi yazarlarından Ercan Güven, Volkan Demirel'in gözyaşlarının etkisini anlattı. Ercan Güven futbol kamuoyunda deprem faciası öncesinde yaşanan tartışmaların yersizliğini vurguladı.

İşte Ercan Güven'in "Ağla Volkan ağla" başlıklı o yazısı...

Yer ve gök birlikte çullandı üzerimize… Toprak kırıldı canlarımızı aldı, kara kış yarım kalan işi bitirmek için enkazlara sızdı. Zaman aleyhimize çalışıyor bir yandan. Öyle feci bir manzara ki, hayatını kaybedenleri belirlemek bile günler alacak. Evi kalmayan, evine giremeyen kışı nasıl atlatacak, bu soğukta ne yiyecek ne içecek. Felaket. Bir tek yaralı sayısı belli… 85 milyon!

Haberin Devamı

Evet… Trajedinin merkez üssüne yakın olmaya gerek yok. Hepimiz yaralıyız artık. Yara beresi olmayanların, Maraş’a, Malatya’ya, Adıyaman’a, kırılan fay hattına uzaktakilerin ruhu, kalbi, zihni ağır yaralı. Biz sağ kalanlar, tarifsiz kederler içindeyiz. Ya bölgenin insanı… Travma ve çaresizlik iç içe Anadolu’nun kadim topraklarında.

Futbolun “maçosu”, sinir harbinin üstadı Volkan Demirel’in gözyaşlarını tutamadığı ve “Allah Rızası İçin” yardım istediği paylaşımı görmeyen, rekabet adına ondan hoşlanmayanlar dahil yüreği cız etmeyen bir kişi var mı? Kendi adıma konuşayım… Bir gazeteci olarak zihnimin kuytu köşelerine yazdığım meslektaşlarıma agresif davranışlarına ilişkin tüm “eksileri” sildim bir anda. Kalbini yapmacıksız koydu ortaya hoca. Etrafına bakıyor ve göz yaşlarını tutamıyor.

Haberin Devamı

Ağla Volkan Ağla… Bizim adımıza da. Hepimizin hüznü ve talebi o mesajda. Felaketler, acılar, biraz da neyi paylaşamadığımızı hatırlatır bize. Ya da bir parça büyük pay koparmak için, ne kadar ileri gittiğimizi yüzümüze vurur. “Ligi bitirtmez misiniz”... Ne zaman başlayıp ne zaman biteceği bile belli değil işte. “Maça çıkmamak için oylama mı yaparsınız”… Oynanmadı bile. Ne önemi var kimin şampiyon olacağının şu anda? Hakem, VAR, puan, penaltı, gol, kimin umurunda şimdi?

Adım gibi biliyorum ki, bugünden itibaren en keskin bıçak yöneticiler, fanatikler, taraftarlar bir araya gelecek yaraları sarmak için. Çünkü onları da yaraladı büyük kış depremi. Önceliklerini alt üst etti, aynen bizim gibi. Yahu, ne olur sadece felaketler ertesi yan yana olmasak. Öncesinde de empati kursak, uzlaşmacı olsak, ölçüyü bozmasak ne olur? Afette hayatını kaybedenlere rahmet yaralı milletimize geçmiş olsun.

Haberin Devamı