Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Vida'nın yerine Premier Lig'den stoper geliyor hem de bedavaya

Vida'nın yerine Premier Lig'den stoper geliyor hem de bedavaya

Vida ile yollarını ayıran Beşiktaş, aradığı ismi Premier Lig'de buldu. Siyah beyazlı takım hakkında bilgi almak isteyen ve Nabil Dirar'la temasa geçen Faslı stoperin Süper Lig'e gelmeye son derece sıcak baktığı belirtildi.

Vida'nın yerine Premier Lig'den stoper geliyor hem de bedavaya

Valerien Ismael'in transfer raporu doğrultusunda çalışmalarına başlayan Beşiktaş, gündemine sürpriz bir ismi aldı. Siyah-beyazlıların Premier Lig kulübünden ayrılan tecrübeli stoperi kadrosuna katmaya hazırlandığı öğrenildi. İşte son dakika haberinin detayları...

DOMAGOJ VİDA AYRILDI

Beşiktaş'ta sezonun sona ermesiyle birlikte veda eden ilk isim Domagoj Vida oldu. Siyah-beyazlılar 2017-2018 sezonu devre arasında kadrosuna kattığı Hırvat stoperle yollarını ayırdı. 33 yaşındaki oyuncu Beşiktaş'ın Konyaspor ile oynadığı müsabakanın ardından takım arkadaşlarının omuzlarında taraftarlara veda etti.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPTI

Domagoj Vida bu sezon Beşiktaş formasını 31 müsabakada giydi. Hırvat savunmacı bu maçlarda 1 gol atma başarısı gösterdi. Sezonu kırmızı kart görmeden tamamlayan ve Beşiktaş'a veda eden Domagoj Vida'nın güncel piyasa değeri 2 milyon 400 bin euro olarak gösteriliyor.

Siyah-beyazlılara veda eden Domagoj Vida'nın eşi Ivana Vida sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak taraftarlara seslendi. Hırvat futbolcunun eşi yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Burada geçirdiğimiz yıllar boyunca gösterdiğiniz sevgi ve destek için sonsuz teşekkürler. Yengeniz olmak hayatımda yaşadığım en güzel deneyimdi, çok teşekkür ederim. Şimdi veda zamanı ama hepiniz daima kalbimizde olacaksınız.

ÇEBİ MALİYETİNE DEĞİNMİŞTİ

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Konyaspor maçı sonrası Domagoj Vida'nın tesis çalışanlarına veda etmesi Ahmet Nur Çebi'ye sorulmuştu. Beşiktaş Başkanı o dönemde yaptığı açıklamada Hırvat stoperin maliyetine değinerek, "Domagoj Vida ile pazarlık yapıyoruz. Sözleşmesi bittiği için arkadaşlarıyla vedalaşabilir. Biz kendisiyle görüşüyoruz. Beşiktaş'ın şartlarına uymadığı sürece hiçbir futbolcuyla devam etmeyi düşünmüyorum. Vida eğer maaşını düşürürse, kalabilir. Vida'nın şartları çok ağır. Yılda 4 milyon euro, 5 yıllık sözleşme. Toplam borcun yüzde 10'u yapıyor" diye konuşmuştu.

ROTA İNGİLTEREYE ÇEVRİLDİ

Teknik direktör Valerien Ismael'in 3'lü savunmasına uygun stoper arayışlarını dört koldan sürdüren Beşiktaş rotayı İngiltere'ye çevirdi. Takvim'in haberine göre; siyah-beyazlılar, Wolverhampton ile sözleşmesi sona eren Romain Saiss için harekete geçti.

Haberin Devamı

RESMİ TEKLİF YAPILDI

Yönetimin, 32 yaşındaki Faslı yıldızın menajeriyle temasa geçerek resmi teklifini ilettiği öğrenildi. Wolverhampton'dan kesin olarak ayrılma kararı alan Saiss'e 4-5 kulüpten daha teklif geldiği, tecrübeli savunmacının kararını kısa süre içinde vereceği belirlendi.

Geride bıraktığımız sezon Premier Lig'de 31 maça çıkan Romain Saiss rakip ağlara 2 gol gönderdi.

NABİL DİRAR'DAN BİLGİ ALDI

Faslı futbolcunun Beşiktaş'tan teklif aldıktan sonra, bir dönem Fenerbahçe formasını giyen ve milli takımdan arkadaşı olan Nabil Dirar'la görüşerek siyah-beyazlılar hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

GEÇEN SEZON DA İSTENMİŞTİ

Romaın Saiss'in ismi geçtiğimiz sezonun başında da Beşiktaş ile anılmıştı. O dönemde de bonservisi elinde olan yıldız futbolcu, Wolverhampton'a 1 yıllık imza atmış ve takımında kalmayı tercih etmişti.

Fransa'da Clermont takımında profesyonel kariyerine başlayan Romain Saiss ardından Le Havre ve Angers formalarını giydi. Sol ayaklı stoper son 6 yılını ise İngiltere'de geçirdi.

Vidanın yerine Premier Ligden stoper geliyor hem de bedavaya

Haberin Devamı