Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Hasan Arat'ın iddialarına Ahmet Nur Çebi'den cevap!

Hasan Arat'ın iddialarına Ahmet Nur Çebi'den cevap!

Olağan Divan Kurulu'nda Başkan Hasan Arat'ın sözlerine eski başkan Ahmet Nur Çebi yazılı olarak cevap verdi.

Hasan Arat'ın iddialarına Ahmet Nur Çebi'den cevap!

Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanı Ahmet Nur Çebi, mevcut başkan Hasan Arat'ın Olağan Divan Kurulu'nda dile getirdiği iddialara yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Çebi'nin açıklamaları şöyle;

"Ailevi bir rahatsızlık nedeniyle hastanede olduğum bir günde yapılan Beşiktaş Jimnastik Kulübü 2023 Yılı 3. Olağan Divan Kurulu'nda dile getirilen bazı iddialara cevap vermem gereği hasıl olmuştur.

Hasan Arat Bey'in söz konusu toplantıda söylemiş olduğu, Stat sponsorluk anlaşması karşılığı Tüpraş'tan tahsil edilen bedeller ile eski yöneticilerin kulüpten alacaklarının ödendiğini düşünüyoruz ve araştırıyoruz" ifadesi tamamıyla gerçek dışıdır.

Öncelikle 1 saat bile sürmeyecek bu konuyu araştırmak mümkünken günler geçmesine rağmen henüz araştırılmadığının söylenmesi art niyetli bir algı yaratma gayretidir.

Araştırıldığında bunun söylendiği gibi olmadığını anında görmek mümkünken bunun bu şekilde ifade edilmesi ve araştırılmaması veya araştırılmış ise bu şekilde ifade edilmesi sonucu, Beşiktaş camiasının yönlendirmeye çalışılmasını üzüntü ile karşıladım.

Haberin Devamı

İncelendiğinde görüleceği üzere, iyi niyetle fedakarlık yaparak kulübün ihtiyacı olduğu anlarda kulübe kasa kolaylığı sağlayan başkan ve bir önceki yöneticilere ödemeler, 2024 yılı içerisindeki kulüp alacaklarının karşılığı olarak alınan muhtelif çeklerle yapılmış olup, yeni yönetimin ödemek için ayrıca kaynak aramak zorunluluğu söz konusu değildir.

Tüpraş'ın sponsorluk bedeli karşılığı yaptığı ödemelerin büyük bir kısmıyla banka kredi borçları ödenmiş olup, bir kısmı da gelen yeni yönetimin kullanabileceği şekilde banka hesaplarında mevcut halde bırakılmıştır.