Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fenerbahçe maçı öncesi 3 katı maaş jesti!

Fenerbahçe maçı öncesi 3 katı maaş jesti!

Beşiktaş'ta gösterdiği performans ve attığı gollerle yine kalitesini ispatlayan Cenk Tosun'un maaşı 3 katına çıkarılacak.

Fenerbahçe maçı öncesi 3 katı maaş jesti!

Şenol Güneş önderliğinde yeni sezon için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Siyah-beyazlı ekipte gelecek isimler kadar ayrılacak isimler de önem arz ederken 3 yıldız için de teknik ekipten karar çıktığı öğrenildi.

MİLLİ ARAYA MORALLİ GİRDİ

Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği İstanbulspor'u 3-1 yenen Beşiktaş, milli araya oldukça moralli girdi. 5 maç üst üste kazanan siyah beyazlılar, bir anda arka arkaya 3 maçta 7 puan kaybedince Galatasaray'ın 14 puan gerisine düşmüştü. Sonrasında yeniden toparlanma sürecine giren Şenol Güneş'in öğrencileri, sırasıyla MKE Ankaragücü, Başakşehir ve İstanbulspor'u yenerek 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı ve Fenerbahçe derbisi öncesi rakibine gözdağı verdi.

ABOUBAKAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bu galibiyet serisinde hiç şüphesiz en büyük pay Vincent Aboubakar'ın. Beşiktaş'a 3. kez transfer olan Kamerunlu golcü, oyun ritmini bulamadığı dört maçı boş geçtikten sonra Ankaragücü maçıyla gollerini sıralamaya başladı. Başkent ekibine karşı 2. golü atarak galibiyeti garantileyen Aboubakar, Başakşehir maçında önce takımını öne geçiren golü attı. Ardından Başakşehir'in Beşiktaş'ı bunaltmaya başladığı dakikalarda Masuaku'ya asist yapan Kamerunlu yıldız, siyah beyazlıların kazandığı 3 puanda büyük pay sahibi oldu. Dün akşam da skor 1-0 iken jeneriklik bir golle skoru 2-0'a taşıyan Aboubakar izleyenleri adeta mest etti.

Haberin Devamı

CENK TOSUN BİLDİĞİNİZ GİBİ

Aboubakar'ın yükselişinde takıma sağladığı uyum kadar Cenk Tosun'un da payı yadsınamaz derecede çok büyük. Şenol Güneş'in, ilk dönemde olduğu gibi sol kanat hücumcusu olarak görev verdiği Cenk, Aboubakar ile müthiş bir uyum yakaladı ve son üç maçta hücum üstünlüğünün tamamen Beşiktaş'a geçmesini sağladı. Dün akşam attığı ilk golle bu sezonki gol sayısını 10'a çıkartan Cenk'in 2 de asisti bulunuyor. Milli golcü ayrıca Beşiktaş ile toplamda 172 maça çıkarken dün akşam 80. golünü attı ve Beşiktaş tarihinin en golcü 10 futbolcusu arasında yer aldı.

KONTRATIN YENİLENMESİ BEKLENİYOR

Haberin Devamı

Fanatik'te yer alan habere göre Beşiktaş’ın başarılı golcüsü Cenk Tosun, önceki akşam İstanbulspor karşısında elde edilen 3-1’lik skora bir gol ve 1 asistlik katkı yapmıştı. Takım kaptanlığını en iyi şekilde yerine getiren Tosun, skor konusunda da üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı. Sözleşmesinin otomatik olarak 1 yıl daha uzamasına 1 gole katkı uzaklıkta olan Tosun’la, milli maç arasında bu maddenin devreye girmeden kontrat yenilenmesi bekleniyor.

MAAŞI 3 KATINA ÇIKACAK

Başarılı oyuncunun 550 bin Euro olan garanti ücretinin 1.5 milyon Euro’ya çıkarılması ve sözleşmesine bonus maddelerinin de eklenmesi planlanıyor. Operasyon, Cenk Milli Takım’dan dönünce Fenerbahçe maçı öncesinde yapılacak.

BONSERVİSİ ALINACAK

Sezon başında West Ham United’dan kiralık olarak Beşiktaş’a gelen tecrübeli sol bek Arthur Masuaku’nun sözleşmesindeki opsiyonun devreye girmesine iki maç kaldı. Masuaku, Fenerbahçe ve Giresunspor maçlarına 11’de başlayıp en az 45 dakika oynaması halinde opsiyon maddesi geçerli olacak. Beşiktaş, 2.2 milyon Euro ödeyerek oyuncuyu alacak.

Haberin Devamı

SON MAÇTA ŞIK GOL

Sezon başında Southampton’dan bonservisiyle Beşiktaş’a kazandırılan Nathan Redmond, istikrar sorunu yaşasa da çalışkan görüntüsüyle dikkat çekmişti. Önceki gün Rachid Ghezzal’ın ilk 11’e dönüşü sonrasında kulübeye geçiş yapan İngiliz hücumcu, bu durumu sorun etmeyerek sonradan oyuna dahil olup şık bir gole imza attı.

2 YILLIK SÖZLEŞME

Beşiktaş formasıyla 21 maçta 3 gol ve 3 asisti bulunan Jamaika asıllı futbolcunun profesyonelliğinden memnun olan teknik ekibin, sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncuyla kontrat yenilenmesine olumlu baktığı ifade edildi. İdarecilerin, 29 yaşındaki yıldız oyuncuyla lig bitiminde 2 senelik yeni sözleşme imzalaması bekleniyor.

Fenerbahçe maçı öncesi 3 katı maaş jesti