Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'ta ayrılık! Eski hakem Fırat Aydınus duyurdu

Beşiktaş'ta ayrılık! Eski hakem Fırat Aydınus duyurdu

Süper Lig'in 35'inci haftasında Beşiktaş'ın Adana Demirspor'u 4-1 mağlup ettiği maçı Fırat Aydınus değerlendirdi. Eski hakem, müsabakanın hakemi Mustafa Kürşad Filiz'i eleştirirken, siyah-beyazlılardaki 2 ayrılığı duyurdu.

Beşiktaş'ta ayrılık! Eski hakem Fırat Aydınus duyurdu

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 35'inci haftasında Adana Demirspor deplasmanından 4-1 galip ayrıldı. Siyah-beyazlıların zaferinin ardından Fırat Aydınus yorumlarda bulundu.

Fırat Aydınus, TV8,5 canlı yayında yaptığı değerlendirmelerde çarpıcı ifadeler kullandı. Mustafa Kürşad Filiz'i eleştiren eski hakem, Beşiktaş'ta son dönemin en iyi performans gösteren oyuncusunu açıkladı. Öte yandan Fırat Aydınus, siyah-beyazlılarda sezon sonunda ayrılacak 2 yıldızı açıkladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı hakkında konuşan Fırat Aydınus, "İlk yarısı itibarıyla daha hareketli bir maç bekliyordum. Beşiktaş'ın ilk yarısına hareketli başladığı ancak golü Adana Demirspor'un bulduğu bir maç izledik. Adana Demirspor'un da etkili olduğu gole çok yaklaştığı pozisyonlar oldu" dedi.

İkinci yarının tempo olarak daha düşük geçtiğini ancak daha gollü olduğunu belirten Fırat Aydınus, "Futbol oynamayı seven iki takımın bu futbolu izleteceğini tahmin ediyorduk. İlk yarıdaki hareket oyun olarak ikinci yarıda yoktu belki ama ikinci yarıda daha fazla gol izledik" açıklaamsını yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Amir Hadziahmetovic ile Salih Uçan'ın Adana Demirspor orta sahasını durdurduğunu belirten eski hakem, "Amir iyilerin arasındaydı. Salih'le birbirlerine uzak oynuyorlardı bu maçta daha yakın oynadılar bu da Adana Demirspor'un orta sahayı hızlı geçmesine engel oldu. Keyifli bir maç izledik" diye konuştu.

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in hamlesinin skoru getirdiğini vurgulayan Fırat Aydınus, "Beşiktaş'ı ilk yarıda zorlayan Adana Demirspor'un pres yaparak ayağa oynaması oldu. İkinci yarının başındaki gol Şenol hocanın oyun planını değiştirmesine ve iki gol daha bulmasını sağladı" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta son haftalarda en formda ismin Gedson Fernandes olduğunu dile getiren eski hakem, "Icardi'ye nasıl diyoruz ceza sahasında olur olmaz yerlerden kaleye gönderebiliyor ve kilit oyuncusu Toreira. Aboubakar golleri atıyor belki ama oynadığı topla son haftalarda Gedson Fernandes Beşiktaş'ı en fazla yukarı taşıyan isim" dedi.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılarda Dele Alli ve Georges Kevin N'Koudou ile yolların ayrılacağını belirten Fırat Aydınus, "Beşiktaş'ta Dele Alli, N'Koudou gidecek biliyoruz zaten. Kalacak mı dediğimiz Redmond var. Şenol hoca zaten önce Amir gibi, Colley gibi oyuncuları getirdi. Böylece gelecek sezonun ne olacağı çok belirsiz olmamış oldu" açıklamasını yaptı.

Son olarak maçın hakemi Mustafa Kürşad Filiz'i eleştiren Fırat Aydınus şu ifadeleri kullandı:

"Hakem Kürşat Filiz'in hep ikinci viteste maç yönetmek gibi bir özelliği var. Hep rutin olarak maç yükseltmiyor. Bir pozisyonda dikkat ettim Adana Demirspor hızlı hücuma çıkarken baktım arkada tın tın koşuyor, pozisyonu da yanlış kaldı sonra da döndü top kendisine çarptı. "İtmeleri, çekmeleri göremedi hakem. Maç başka bir atmosferde oynansaydı ki futbolcular sadece futbolu düşündü. Kürşat Filiz'e rağmen oyuncular da bu kadar oynayabildi. 10. saniyedeki pozisyonda kontrolü kaybetti ve futbolcular da bu kadar oynayabildi. Ben bir ağabeyi olarak ona tavsiyem maçı izlesin. Sadece futbolcularla iletişimini analiz etsin hakem tekniği anlamında."

Haberin Devamı

Beşiktaşta ayrılık Eski hakem Fırat Aydınus duyurdu