Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş yıldız oyuncu için harekete geçti! Teklifin detayları ortaya çıktı

Beşiktaş yıldız oyuncu için harekete geçti! Teklifin detayları ortaya çıktı

Süper Lig'de aldığı sonuçlarla ikinci yarının en başarılı takımı olan Beşiktaş, transferde rotayı İngiltere'ye çevirdi. Şenol Güneş'in beğendiği yıldız için harekete geçen Kara Kartal'ın yaptığı teklif de ortaya çıktı.

Beşiktaş yıldız oyuncu için harekete geçti! Teklifin detayları ortaya çıktı

Sezona kötü başlayan ancak Şenol Güneş'in gelmesiyle büyük bir ivme yakalayan Beşiktaş, son olarak evinde hiç mağlup olmayan Adana Demirspor'u geriye düşmesine rağmen 4-1 gibi farklı bir skorla sahadan ayrılmıştı. Gelecek sezonun transfer çalışmalarına da şimdiden başlayan Kara Kartal, Şenol Güneş'in de onay verdiği yıldız futbolcu için yaptığı teklif öğrenildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABOUBAKAR KENDİSİNİ SOLLADI!

Adana Demirspor deplasmanında yaptığı dubleyle klasını konuşturan Aboubakar, son 10 maçta 12 gole imza attı. Beşiktaş formasıyla 3 farklı sezonda bu sayıya ulaşan ilk yabancı oyuncu olan Kamerunlu, gol ortalamasında önceki dönemleri de solladı. 2020-21 şampiyonluğunda 26 müsabakada rakip fileleri 15 kez sarsan Aboubakar, Süper Lig’de Beşiktaş formasıyla üç farklı sezonda 12 üstü gol atan ilk yabancı olarak tarihe geçti. Aboubakar ayrıca Beşiktaş’taki en verimli dönemini geçiriyor. 2016-17 sezonunda 27 karşılaşmada 12 gol atıp maç başı 0.44 ortalama tutturan, 2020-21’de de 26 maçta 15 golle 0.57 ortalama yakalayan Kamerunlu futbolcu bu sezon ise 14 maçta 12 golle 0.85’e ulaştı.

Haberin Devamı

MERT'İN YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Sezon başında fazla forma şansı bulamayan ve Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle beraber tekrardan Beşiktaş’ın kalesine geçen Mert Günok’un, yükselen performansı devam ediyor. Günok, Adana Demirspor karşısında da güven veren bir performans ortaya koydu. Mücadeleyi 5 kurtarışla tamamlayan Mert, bu sezon çıktığı 22 karşılaşmada kalesinde 17 görürken 7 maçta da kalesini gole kapattı.

SAVUNMA İKİLİSİ DEĞİŞİYOR

Beşiktaş’ın devre arasında kadrosuna kattığı savunma oyuncusu Omar Colley, Adana Demirspor karşılaşmasının 53. dakikasında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Gambiyalı stoper, Süper Lig’in 37. haftasında Kasımpaşa müsabakasında forma giyemeyecek. Colley’in yokluğunda Kasımpaşa karşılaşmasında stoper ikilisinin Romain Saiss ve Welinton’dan oluşması bekleniyor.

KARTAL'DA HEDEF AMARTEY

Beşiktaş, Premier Lig ekiplerinden Leicester City'de forma giyen Ganalı futbolcu Daniel Amartey'in peşine düştü. Sözleşmesi bitecek olan Amartey için birçok kulüpten ilgi görürken bunlardan birinin de Beşiktaş olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İKİ BÖLGEDE DE OYNAYABİLİYOR

Asıl bölgesi orta saha olan Daniel Amartey, bu sezon Leicester City'de genellikle stoperde forma şansı buldu. Aynı zamanda Gana Milli Takımı'nda da forma giyen 28 yaşındaki futbolcu, çok yönlüğüğü nedeniyle Beşiktaş teknk direktörü Şenol Güneş'in de dikkatini çekmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ AMARTEY'E TEKLİF YAPTI

Önümüzdeki transfer döneminde bonservisini eline alacak olan Amartey için Beşiktaş'ın resmi teklifte bulunduğu öğrenildi. Kara Kartal Ganalı futbolcu için yıllık 2.5 milyon euro garanti ücret önerdi. Amartey'in sezon bitimiyle birlikte Leicester City'den ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

BAŞKA TEKLİFLER DE ALDI

Amartey'in Premier Lig'de yer alan başka kulüplerden de teklif aldığı iddia edilirken Beşiktaş, Ganalı oyuncunun yapılan teklife cevap vermesini bekliyor. Kara Kartal'ın teklifin reddedilmesi durumunda, savunmayı güçlendirmek için alternatif futbolculara yönelecek.

Haberin Devamı

Bu sezon 24 karşılaşmada Leicester City forması giyen Amartey, savunmadaki başarılı futbolu ve çok yönlülüğü nedeniyle birçok kulübün transfer listesine girdi.

Beşiktaş yıldız oyuncu için harekete geçti Teklifin detayları ortaya çıktı