Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Al Nassr’dan gelen Aboubakar resmen futbolu unutmuş

Al Nassr’dan gelen Aboubakar resmen futbolu unutmuş

Al Nassr’dan transfer edilen ve 4 maçta gol ya da asist katkısı sağlayamayan Aboubakar'ın silik performansı Beşiktaş cephesinde hayal kırıklığı yarattı.

Al Nassr’dan gelen Aboubakar resmen futbolu unutmuş

Süper Lig’de 5’te 5 yaparak havaya giren Beşiktaş, son 2 maçta 5 puan kaybederek taraftarını büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Fatih Karagümrük beraberliğinin ardından sezonun belki de en kritik deplasmanında Demir Grup Sivasspor’a tek golle mağlup olan Kartal, şampiyonluk yarışından büyük ölçüde koptu. Bu sezon Avrupa kupalarında yer almayan, Ziraat Türkiye Kupası’na şok biçimde son 16 turunda veda eden siyah-beyazlı takım geçen sezon da çok erken yarış dışı kalmıştı. Adeta “dejavu” yaşayan Beşiktaş’ta son 2 maçta kaybedilen 5 puan büyük moral ve motivasyon kaybına yol açtı.

Siyah-beyazlı takımda tıpkı geçtiğimiz sezon gibi şu an için en gerçekçi hedef ikincilik olarak görünüyor. Süper Lig’de 15 maçı kalan Kartal’da artık her karşılaşmaya “final” gözüyle bakılıyor.Ancak zirveden kopan Beşiktaş’ın ikincilik hedefine ulaşması da hiç kolay değil. Medipol Başakşehir, Adana Demirspor ve Trabzonspor da sezonu ikinci sırada bitirebilmenin hesaplarını yapıyor. Bu sezon 21 maçta 39 puan elde eden Kartal geçtiğimiz sezon 21 karşılaşmada 32 puan toplayabilmişti. Siyah-beyazlı takım sezonu ise 59 puanla 6. sırada bitirerek Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edememişti.

Haberin Devamı

KAYIP GOLCÜ ABOUBAKAR

Beşiktaş’ta üçüncü dönemini yaşayan Vincent Aboubakar henüz beklentileri karşılayamadı. Sürpriz biçimde Manchester United’a giden Wout Weghorst’un yerine Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’dan transfer edilen Kamerunlu santrfor, Süper Lig’de forma giydiği 4 maçta 240 dakika sahada kalırken, gol ve asist katkısı yapamadı.Aboubakar ilk maçını İstanbul’a geldikten sadece bir gün sonra Konyaspor deplasmanında oynarken 20 dakika görev yaptı. Deneyimli futbolcu, Alanyaspor maçında 85 dakika sahada kaldı. Karagümrük karşılaşmasında yine 11’de yer alan Aboubakar etkili olamayınca ilk yarı sonunda yerini Jackson Muleka’ya bırakmıştı.

Teknik Direktör Şenol Güneş, tecrübeli forveti Demir Grup Sivasspor deplasmanında da ilk 11’de sahaya sürdü ama yine verim alamadı. Aboubakar ilk kez 90 dakika oynadığı müsabakayı pozisyona giremeden noktaladı. Şenol Güneş’in, yeteneklerine güvendiği tecrübeli golcüye şans tanımaya devam edeceği aktarıldı. Aboubakar’ın cuma günü Ankaragücü ile oynanacak maçta da ilk 11’de yer alması bekleniyor.

Haberin Devamı

RAKİPLERLE DEPLASMANDA

İkincilik mücadelesinde Beşiktaş’ı zorlu bir fikstür bekliyor. Siyah-beyazlı takım ligde ikinciliği hedefleyen tüm rakipleriyle deplasmanda karşılaşacak.

Kartal 25. hafta Medipol Başakşehir’e, 29. hafta Trabzonspor’a ve 35. hafta Adana Demirspor’a konuk olacak. Beşiktaş 27. hafta ise Kadıköy’de Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Kartal sezonun ilk yarısında Başakşehir’e 1-0 mağlup olurken, Trabzonspor’la 2-2, Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı, Adana Demirspor’u 1-0 yendi. Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi ise 32. hafta Vodafone Park’ta oynanacak. Sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı’nda yapılan karşılaşmadan sarı-kırmızılı takım 2-1 galip ayrılmıştı.

JOSEF ZOR, SALİH UÇAN YETİŞİYOR

Demir Grup Sivasspor deplasmanından eli boş ayrılan Beşiktaş’ta futbolcular dün izin yaptı. Süper Lig’in 24. haftasında cuma günü Vodafone Park’ta Ankaragücü’nü konuk edecek siyah-beyazlı takım bugün saat 17.00’de basına kapalı gerçekleştireceği antrenmanla hazırlıklarına başlayacak.

Haberin Devamı

Kartal’da sakatlıkları bulunan Josef de Souza ve Salih Uçan’ın durumları bu hafta netlik kazanacak. Josef’in maça yetişmesi beklenmiyor. Salih ise büyük olasılıkla takımdaki yerini alabilecek. Sivas’ta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Masuaku’nun yokluğunda Umut Meraş ilk 11’de forma giyecek.

Al Nassr’dan gelen Aboubakar resmen futbolu unutmuş