Gazete Vatan Logo
Futbol Ronaldo değil Pelkas, Bakasetas, Vedat Muriç fırtınası

Ronaldo değil Pelkas, Bakasetas, Vedat Muriç fırtınası

UEFA Uluslar Ligi'nde oynanan 9 karşılaşmada toplam 25 gol atılırken, Yunanistan - Kuzey İrlanda maçında Pelkas ve Bakasetas'ın performansları adeta parmak ısırttı.

Ronaldo değil Pelkas, Bakasetas, Vedat Muriç fırtınası

UEFA Uluslar Ligi'nde 9 karşılaşma oynandı. A Ligi'nde Portekiz sahasında İspanya'yı konuk ederken İsviçre ile Çekya karşı karşıya geldi.

B Ligi 1. Grupta Ukrayna ile İskoçya; İrlanda Cumhuriyeti ile Ermenistan kozlarını paylaştı.

B Ligi 2. Grupta Arnavutluk ile İzlanda karşılaşırken 4. Grup mücadelesinde ise İsveç ile Slovenya; Norveç ile Sırbistan karşılaştı.

C Ligi 2. Grupta Kosova sahasında Güney Kıbrıs'ı konuk etti. Yunanistan ise Kuzey İrlanda'yı ağırladı.

Toplam 9 karşılaşmanın oynandığı UEFA Uluslar Ligi'nde gecenin maçı Portekiz ile İspanya arasında oynandı. Portekiz'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo büyük şok yaşadı. Kosova Milli Takım forması giyen Vedat Muriqi ise geceye damga vuran performansıyla öne çıkan isim oldu. İşte ayrıntılar...

SIRBİSTAN'DA GOLCÜLER SAHNE ALDI

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup maçında Sırbistan, Norbeç'e konuk oldu. Sırbistan Dusan Vlahovic ve Aleksandar Mitorvic'in golleriyle Norveç'i deplasmanda 2-0 mağlup etti. Norveç'te Erling Haaland ve Alexander Sörloth 90 dakika sahada kaldı. Bu galibiyetle Sırbistan, UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi'ne yükselme başarısı gösterdi. Grubun bir diğer maçında ise İsveç ile Slovenya karşı karşıya geldi. Mücadele Forsberg ve Sesko'nun karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.

5 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN İRLANDA OLDU

Haberin Devamı

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 1. Grupta İrlanda Cumhuriyeti sahasında Ermenistan'ı 3-2 mağlup etti. İrlanda Cumhueiyeti'ne galibiyeti getiren goller Egan, Obafemi ve Brady'den geldi. Ermenistan'ın gollerini Artak Dashyan ve Eduard Spertsyan kaydetti. Grubun diğer maçında ise Ukrayna ile İskoçya golsüz berabere kaldı. Grubu 13 puanla lider bitiren İskoçya bir üst lige yükseldi.

2. Grupta ise Arnavurluk ile İzlanda karşılaştı. Arnavutluk uzun süre 1-0 önde götürdüğü karşılaşmanın uzatma dakikalarında kalesinde golü gördü ve maç 1-1 sona erdi. Bu grubu lider tamamlayan İsrail bir üst lige yükseldi.

PELKAS ATTI BAKASETAS ATTIRDI

UEFA Uluslar Ligi C Ligi 2. Grup mücadelesinde Yunanistan, Atina'da Kuzey İrlanda'yı ağırladı. Fenerbahçe'den Hull City'ye transfer olan Dimitris Pelkas 3-1 sona eren karşılaşmada 1 gol atarken Trabzonsporlu Bakasetas ise 1 asistle oynadı. Yunanistan karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Yunanistan bu galibiyetle UEFA Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne yükselme başarısı gösterdi.

VEDAT MURIQI GECEYE DAMGA VURDU

Grubun diğer maçında ise Kosova sahasında Güney Kıbrıs'ı ağırladı. Kosova rakibini 5-1 mağlup etti. Karşılaşmaya Vedat Muriqi 2 gol 1 asistlik performansıyla damga vurdu. Ayrıca Galatasaray'ın yeni transferi Milot Rashica, Vedat Muriqi'nin attığı son golün asistini yaptı.

GECENİN MAÇINDA RONALDO YIKILDI

UEFA Uluslar Ligi'nde gecenin maçı Portekiz ile İspanya arasında oynandı. Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda uzun süre 0-0 devam eden mücadelede eşitliği İspanya adına Alvaro Morata bozdu. Morata 88. dakikada attığı golle Portekiz karşısında İspanya'ya galibiyeti getirdi. Portekiz'de Cristiano Ronaldo 90 dakika sahada kalırken birçok önemli fırsatı değerlendiremedi. Grubun diğer maçında ise İsviçre, Çekya'yı konuk etti. İsviçre karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. İsviçre'ye galibiyeti getiren golleri Remo Freuler ve Breel Embolo kaydetti. Çekya'nın tek golünü Patrik Schick kaydetti. Bu sonuçların ardından İspanya, UEFA Uluslar Ligi'nde yarı finale yükseldi.

Ronaldo değil Pelkas, Bakasetas, Vedat Muriç fırtınası

Haberin Devamı