Gazete Vatan Logo
İngiltere 7-0'lık tarihi hezimetten sonra Wout Weghorst'a gönderme! 'Ronaldo bırakıldığında...'

7-0'lık tarihi hezimetten sonra Wout Weghorst'a gönderme! 'Ronaldo bırakıldığında...'

Dün akşam ezeli rakibi Liverpool'dan 7 gol yiyen ve tarihi bir hezimetle karşı karşıya kalan Manchester United'da fatura Erik ten Hag'a kesildi.

7-0'lık tarihi hezimetten sonra Wout Weghorst'a gönderme! 'Ronaldo bırakıldığında...'

İngiltere Premier Lig'in 26. haftası uzun yıllar unutulmayacak bir maça sahne oldu. Liverpool, Manchester United'ı kendi sahasında 7-0'lık skorla mağlup etti. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 43 ve 50. dakikalarda Cody Gakpo, 47 ve 75. dakikalarda Darwin Nunez, 66 ve 83. dakikalarda Muhammed Salah, 88. dakikada Firmino kaydetti. Avrupa'nın önde gelen spor siteleri Liverpool-Manchester United maçına geniş yer ayırırken Wout Weghorst yerden yere vuruldu. İşte ayrıntılar...

SALAH TARİHE GEÇTİ

Skoru 3-0'a getiren Gakpo'nun golünün asistini yapan Muhammed Salah, Avrupa'nın Beş Büyük Ligi'nde 2022-23'teki tüm maçlarda 20 gol ve 10 asist istatistiklerine ulaşan ilk futbolcu oldu.

Attığı iki golle yıldızlaşan Cody Gakpo, Liverpool formasıyla 6. golünü kaydetti. 2 gol atan Nunez ise 31 maçta 15 gol ve 4 asist yaptı. 2 gol ve 1 asistle yıldızlaşan Muhammed Salah da 37 maçta 23 gol ve 12 asist yaptı.

92 YIL SONRA BİR İLK

Manchester United, 92 yıl sonra ilk kez ligde 7-0'lık skorla mağlup oldu. Kırmızı Şeytanlar, son olarak Aralık 1931'te Wolves'a 7-0 yenilmişti. 5 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren Liverpool, puanını 42'ye çıkardı. 4 maç sonra kaybeden ManU ise 49 puanda kaldı. Ligin bir sonraki haftasında Liverpool, Bournemouth'a konuk olacak. United ise Southampton'ı ağırlayacak.

Haberin Devamı

AVRUPA BASININDAKİ YANSIMALAR

İngiliz basını başta olmak üzere Avrupa'nın önde gelen spor basını Liverpool-Manchester United maçına geniş yer ayırdı.

Daily Mail "Rekor kıran yıkım" başlığını kullandı. Haberde "Liverpool'da Manchester United'ın sahte performansına dair bir şüphe vardı. Sıkıntılarla dolu 10 yılın ardından United'ın daha iyiye gittiğine dair şüpheler vardı. Ve dün gece Liverpool'un içinde başka bir şey daha vardı. Öfke vardı. Işığın ölmesine karşı bir öfke vardı. Silindikleri ve saygısızlık edildikleri için öfke. Çok yaşlı olarak adlandırıldıkları için öfke. Ve dün gece 90 dakikalık futbolda, tüm o korku, tüm o öfke, bu iki kulüp arasındaki tüm o tarih, birbirlerinin yerini alma, birbirleriyle alay etme ve birbirinden nefret etme yılları bir araya geldi ve en iyisini üretmek için ortaya çıktı. İngiliz futbolunun en başarılı iki kulübü arasındaki muazzam çarpışmaların tarihinde şaşırtıcı ve beklenmedik bir sonuç. Bu 7-0'lık yıkım, bu 7-0'lık aşağılanma, United'ın aldığı en kötü yenilgiydi. Aralık 1931'de Wolves'a 7-0, Aralık 1930'da Aston Villa'ya 7-0 ve Nisan 1926'da Blackburn Rovers'a 7-0 yenilmişlerdi. Ancak bu yenilgilerin hiçbiri Liverpool'a karşı olmadı. Ve Liverpool'a 7-0 kaybetmek bunu daha da kötüleştiriyor. Çok daha kötü." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

The Sun gazetesi ise "Yedi ve cehennem" başlığını kullandığın haberinde "Cody Gakpo ve Nunez'in golleri Erik ten Hag'ın Premier Lig şampiyonluğunu kazanma konusundaki zayıf umutlarını kapsamlı bir şekilde sona erdiren bir yenilgiye neden oldu. Klopp döneminin eski formuna geri dönen coşkulu Liverpool, Premier Lig'de üst üste beşinci galibiyetini aldı ve şu anda dördüncü sıradaki Tottenham'ın sadece üç puan gerisinde." ifadelerini okuyucularına aktardı.

Haberin Devamı

ESPN "Liverpool, United'a tarihi bir rezillik yaşattı" başlığını kullandı. Haberde "Manchester United Pazar günü teknik direktör Erik ten Hag ile gelişimini sergilemek amacıyla Liverpool'a geldi, ancak 7-0'lık bir dayakla küçük düşürüldü. Aralık 1931'de Wolves, Aralık 1930'da Aston Villa ve Blackburn ile birlikte kulübün şimdiye kadarki en ağır yenilgilerinden biri ve Liverpool'a karşı." denildi.

L'Equipe "Liverpool, İngiltere derbisinde Manchester United'ı farklı mağlup etti" başlığını okuyucularına aktardı. Haberin detayında "Liverpool, bu Pazar günü Anfield'da Manchester United'ı gerçeküstü bir oyunla mağlup etti. Liverpool, United'ın 11 maçlık yenilmezlik serisine son verdi." denildi.

WEGHORST'A BÜYÜK ELEŞTİRİ: RONALDO'DAN SONRA ASLA BİR ÇÖZÜM DEĞİL

The Sun gazetesi ayrıca Wout Weghorst'u da yerden yere vurdu. Beşiktaş'tan ayrılarak Manchester United'a kiralık olarak transfer olan Wout Weghorst, Liverpool karşısındaki etkisiz görüntüsü sonrası büyük eleştiri topladı. The Sun, Weghorst için "Manchetser United, Liverpool karşısında darmadağın ve affedilemezdi ama Weghorst, Ronaldo'dan sonra asla bir çözüm değil." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Weghorst için şu sözler kullanıldı:

"Bu durum Manchester United için tamamen utanç kaynağıydı. Weghorst ise karmakarışık ve yeterince güçlü görünmüyordu. Bu performans affedilemez. United bu sezon ligde Brighton'dan daha az, lig lideri Arsenal'den 18 ve komşusu Manchester City'den 25 daha az gol attı. Ronaldo bırakıldığında Wout Weghorst gibi bir oyuncu çözüm değil." (Skorer)

7-0lık tarihi hezimetten sonra Wout Weghorsta gönderme Ronaldo bırakıldığında...