Gazete Vatan Logo
Futbol Hepsinin hayali Arda Turan, Abdülkadir Ömür, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu olmak

Hepsinin hayali Arda Turan, Abdülkadir Ömür, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu olmak

Doğu-Güneydoğu Anadolu bölgesindeki yetenekli çocukları bulup keşfeden, hem onların hem de ailelerinin hayatlarına yeni bir yön veren UYAFA, Erzurum Cup'ta Juventus, 1860 Münih, Hamburg, Sturm Graz gibi köklü kulüpleri ağırlıyor.

Hepsinin hayali Arda Turan, Abdülkadir Ömür, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu olmak

LEVENT GÜLTEKİN / gazetevatan.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun verdiği destekle Doğu - Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetenekli çocukları bulan, onları keşfeden ve hem bu fidanların hem de ailelerinin hayatlarına yön veren UYAFA, Erzurum Cup’a hazırlanırken Avrupa’nın dev kulüplerinin de Türkiye’ye akın edeceği öğrenildi.

AVRUPA'NIN DEV KULÜPLERİ DOĞU ANADOLU'YA ERZURUM'A GELİYOR

Almanya’nın köklü takımlarından Hamburg, 1860 Münih, Hansa Rocstok, İtalyan devi Juventus, Avusturya ekibi Strum Graz ve İsviçre temsilcisi Grasshoppers’ın Erzurum’a geleceği ortaya çıkarken, scout ekiplerinin Şırnak, Bitlis, Van, Hakkari, Kars, Şanlıurfa gibi illerin yetenekli çocuklarını yakından takip edip bölgeye zenginlik katmaları şehirlere ayrıca yeni bir soluk getirdi.

Daha önce Şanlıurfa’dan Abdülkadir Çelik’i Başakşehir’e, Şırnak’tan Ahmet İde ve Renas Dalmış, yine Şanlıurfa’dan Galatasaray’a Bozan Uymaz, Altınordu’ya seçilen Ahmet Eren gibi kabiliyetli çocukların hayatlarına dokunan UYAFA’nın Başkanı Özcan Şimşek,Şampiy10’a özel açıklamalarda bulunarak, "Türkiye’de devrim yaratacağız. Avrupa’dan yapay zeka teknolojisini buraya getirip çocukların hangi spora, hangi sanata, neye yatkın olduklarını daha küçük yaşta tespit edip bunları aileleriyle paylaşacağız" ifadeleri dikkat çekti. Şimşek, "UEFA Ekibi üniversitede Spor Bilimi ve Spor Fakültesi akademilerinden oluşan hocalarımız B Lisanslı teknik adamlarımız, iş adamlarımız, STK’ya inanmış gönüllü ekiplerden oluşmakta" diye konuştu.

Hükümetin sporu ve sporcuyu desteklediğine dikkat çeken Özcan Şimşek, "Spor Bakanımız Kasapoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde gerçekten bu projeye büyük katkı sunuyor. Futbol Federasyonumuz ve belediyelerimiz de aynı şekilde. Her anlamda spor tesisi olarak istediğimiz katkıyı alıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

UYAFA'nın çocukların hayatını değiştirdiğinin altını çizen Şimşek, "Yetenekli çocukların aileleri bu durumdan çok memnunlar çünkü çocuklarına biz oynarken, eğlenirken, ilk defa uçağa biniyor, ilk defa denizi görüyor, ilk defa belki yurtdışına çıkıyor ilk defa sosyal anlamda bir çevre oluşturuyorlar. Bunlar spordan daha önemli. Çocukların moral motivasyonunu yükseltiyoruz, onlara spor malzemesi dağıtıyoruz, spor yapma imkanı sunuyoruz. Zaten spor yapan çocuklar kötü alışkanlardan da uzak kaldığı için çok iyi karşılanıyoruz" dedi. UYAFA Başkanı Özcan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

ŞANLIURFA'DAN İSTANBUL BAŞAKŞEHİR'E GELDİ

Haberin Devamı

Bizim amacımız kimseyi futbolcu yapmak, ya da sen futbolcu olacaksın sözü vermek değil. Ama bu anlamda bu işi iyi yaptığınız zaman, liyakatli davrandığınız zaman iyi seçtiğiniz zaman çok iyi yerlerde olan çocuklarımız var. Şanlıurfa’dan Abdülkadir Çelik Başakşehir’e geldi, Erzurum ekibimizden Kadir Taşçınar Trabzonspor’a, Şırnak ekibimizden Ahmet İde, Renas Dalmış, yine Şanlıurfa ekibimizden Galatasaray’a Bozan Uymaz, Erzurum’dan Ahmet Eren Altınordu’ya transfer oldular.

Elbette şimdi Şırnak'ta bir çocuğumuzun ailesi bize şöyle dedi "ya sizden Allah razı olsun çocuğumun yatması kalkması beslenmesi arkadaş edinmesi sokaktaki arkadaş çevresi oynaması okula ve derslerine olan ilgisi her şeyi çok arttı sizin sayenizde" bu anlamda çok olumlu bir dönüşler sağladık bu anlamda ailelerde bu projeden çok memnun bir şekilde dönüş sağlıyorlar.

Haberin Devamı