Gazete Vatan Logo
Futbol Guti ve Roberto Carlos'tan depremzedeler için Madrid'de yardım maçı

Guti ve Roberto Carlos'tan depremzedeler için Madrid'de yardım maçı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan deprem felaketi sonrasında Avrupa'da destek kampanyaları başladı. İspanyol basının haberine göre başkent Madrid'de yardım maçı düzenlenmesi planlanıyor.

Guti ve Roberto Carlos'tan depremzedeler için Madrid'de yardım maçı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizde büyük yıkımları beraberinde getiren deprem faciasının ardından yardım kampanyaları başladı. Futbol dünyası da yardım kampanyalarında ön saflarda yer aldı.

WERDER BREMEN - BORUSSİA DORTMUND MAÇI ÖNCESİ YARDIM TOPLANDI

Werder Bremen'in Borussia Dortmund'u konuk ettiği karşılaşma öncesinde depremzedeler için yardımlar toplandı. İki takım oyuncuları karşılaşmaya siyah kol bantlarıyla çıktı. Ayrıca karşılaşma öncesinde iki takım oyuncuları 'Für die erdbebenopfer gemeinsam helfen' (depremzedeler için hep birlikte yardım) yazılı pankartla poz verdi. Daha önce iki takımda da forma giyen ve şu anda Antalyaspor'da görev yapan Ömer Toprak'ın girişimlerinin ardından iki takımda yardım kampanyasına destek oldu. Dün oynanan karşılaşmada görev yapan birkaç futbolcunun formaları açık arttırmaya çıkartıldı. Elde edilecek gelir depremzedelere bağışlanacak.

VALENCİA'DAN DEPREMZEDELERE DESTEK

İspanyol takım Valencia La Liga'nın 21. haftasında Athletic Bilbao ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin 17. dakikasında Castillejo ile gol bulan Valencialı futbolcular, kenara gelerek beyaz bir forma açtı. Formanın üzerinde "Türkiye için dua et" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Ayrıca İspanyol kulüp, meydana gelen depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye için yardım kampanyası başlattı.

MADRID'DE YARDIM MAÇI PLANLANIYOR

Türkiye'ye destek için İspanya'da yardım maçı düzenlenmesi planlanıyor. İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek müsabaka için Real Madrid'in stadı ve Atletico Madrid'in stadının uygunluğu araştırılıyor. Hem Real Madrid'de hem de Türkiye'de forma giymiş isimler olan Guti Hernandez ve Roberto Carlos yardım maçında yer almak istiyor.

İspanyol As'ın haberine göre konuyla ilgili olarak Real Madrid, Atletico Madrid, Rayo Vallecano ve Getafe ile konuşulacak. Maçın geliri depremzedeler için gönderilecek.

BURAK YILMAZ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Hollanda Eredivisie ekiplerinden Fortuna Sittard forması giyen Burak Yılmaz, karşılaşma öncesinde depremzedeler için yapılan saygı duruşunda gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Fortuna Sittard, ligin 21'inci haftasında Emmen deplasmanına konuk oldu. Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup, Doğan Erdoğan gibi Türk futbolcuların forma giydiği Sittard, karşılaşmadan Oğuzhan Özyakup'un golüyle 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Karşılaşma öncesinde depremzedeler için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında tecrübeli golcü Burak Yılmaz, gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan Oğuzhan Özyakup, golünün ardından da 'Pray for Turkey' yazılı tişörtle depremzedeler için dua istedi.

STEFAN KUNTZ'DAN DEPREMZEDELERE YARDIM

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Almanya'da yaşadığı bölgedeki bir markette Ay-Yıldızlı kıyafetleri ile kasiyerlik yaptı. Kuntz, depremzedelere yardım kapsamında 10 bin euro topladı. Alman teknik direktör, elde ettiği parayı AFAD'a bağışlayacak.

TFF LİGDEN ÇEKİLMELERİ KABUL ETTİ

TFF, Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor ile Gaziantep FK’nın yanısıra Birinci Lig’den Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, TFF İkinci Lig’den Adıyaman FK, TFF Üçüncü Lig ekiplerinden Malatya Arguvanspor’un ligden çekilme taleplerini kabul etti.

Haberin Devamı

Federasyon bu kulüplerin 2022-2023 futbol sezonunda 06.02.2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına ve rakip takımların (3-0) galip sayılmasına da karar verdi.

Ayrıca çekilme talepleri kabul edilen kulüplerin 2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerinin devamını da garanti altına aldı.

Bu arada tüm profesyonel liglerdeki çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde doğan garanti alacakları da ödenecek.