Gazete Vatan Logo
Futbol Galatasaray, Bandırmaspor'u 4-2 mağlup etti

Galatasaray, Bandırmaspor'u 4-2 mağlup etti

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bandırmaspor’u 4-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Galatasaray’a turu getiren golleri 27’nci dakikada Sanchez, 36’ncı dakika penaltıdan Halil Dervişoğlu, 40’ıncı dakikada penaltıdan Tete ve 90+5'inci dakikada Vinicius kaydetti. Bandırmaspor’un golleri ise 45+2’nci dakikada Sergen Piçinciol ve 77’nci dakikada Mulumba’dan geldi.

Galatasaray, Bandırmaspor'u 4-2 mağlup etti

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Galatasaray, konuk ettiği Bandırmaspor’u 4-2 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Galatasaray evinde Trendyol 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor ile karşılaşırken, sarı-kırmızılıların ilk golünü defans oyuncusu Davinson Sanchez kaydetti. Mücadelenin 27. dakikasında Eyüp Aydın’ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda kale önünde iyi yükselen Sanchez kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 1-0 yaptı.

27 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 2. golünü attı. Kolombiyalı stoper daha önce ligdeki Antalyaspor maçında gol sevinci yaşamıştı. Mücadeleye 11’de başlayan Davinson Sanchez 61. dakikada yerini Victor Nelsson’a bıraktı.

TAŞ-KAĞIT-MAKAS

Bandırmaspor ile mücadele ederken, sarı-kırmızılıların 2. golünü Halil Dervişoğlu attı. Müsabakanın 36. dakikasında kazanılan penaltıda topun başına geçen Halil meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı. Penaltı atılmadan önce Halil Dervişoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Tete arasında taş-kağıt-makas oynadı ve oyunu Halil kazanınca penaltıyı o kullandı.

Haberin Devamı

24 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki gol 4. golünü kaydetti. Halil bu gollerin 2’sini Türkiye Kupası’nda 2’sini de UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde attı. Maça 11’de başlayan Halil Dervişoğlu, 90 dakikada oynadı.

Sarı-kırmızılıların 3. golünü Brezilyalı futbolcu attı. Mücadelenin 40. dakikasındaki penaltıyı kullanan Tete meşin yuvarlağı ağlara gönderirken, skoru da 3-0’a getirdi. 23 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 3. gol sevincini yaşadı. Brezilyalı futbolcu gollerin 2’sini Türkiye Kupası’nda, 1’ini de UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında attı. Müsabakaya 11’de başlayan Tete, 90 dakika sahada kaldı.

GENÇLER OYUNDA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk müsabakada birçok genç oyuncusuna süre verdi. Buruk, Eyüp Aydın'a 11'de şans verirken, Efe Akman, Ali Turap Bülbül, Ali Yeşilyurt ve Gökdeniz Gürpüz de daha sonra oyuna aldı.

Müsabakanın 68. dakikasında Kazımcan Karataş’ın yerine oyuna giren 18 yaşındaki Ali Yeşilyurt ile 86. dakikada da Wilfried Zaha’nın yerine dahil olan Gökdeniz Gürpüz böylece A takımda ilk kez süre aldı.

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Galatasaray: Günay, Barış, Sanchez, Berkan, Kazımcan, Ndombele, Eyüp, Tete, Halil, Zaha, Vinicius

Bandırmaspor: Akın, Rahmetullah, Sergen, Batuhan, Mücahid, Emirhan, Foor, Levent A., Doğan Can, Djitte, Jozefzoon