Gazete Vatan Logo
Fransa 'Tamamen yalan! Biz Burak'ı değil Bafe Gomis'i istiyoruz'

'Tamamen yalan! Biz Burak'ı değil Bafe Gomis'i istiyoruz'

Reims Başkanı Jean-Pierre Caillot tecrübeli golcü Burak Yılmaz hakkında açıklamalarda bulundu, asıl hedeflerinin Gomis olduğunu duyurdu.

'Tamamen yalan! Biz Burak'ı değil Bafe Gomis'i istiyoruz'

A Milli Futbol Takımı'nın eski yıldızı Burak Yılmaz, sözleşmesinin bitmesinin ardından Lille'e veda etmişti. 36 yaşındaki santraforun geleceği konusunda flaş transfer iddiaları ortaya atılmıştı. Burak Yılmaz'la ilgili sürpriz bir son dakika gelişmesi yaşandı. Reims Başkanı Jean-Pierre Caillot, transfer sorusunu cevapladı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

7 GOL VE 5 ASİST ÜRETTİ

Burak Yılmaz, Lille'in geçirdiği kötü sezonda formda performansını devam ettirdi. 36 yaşındaki santrafor 40 müsabakada oynama şansı yakaladı. Burak Yılmaz bu süreçte rakip fileleri 7 kez havalandırdı. Eski milli futbolcu takım arkadaşlarına 5 asist yaptı.

LILLE VE BURAK'TAN DUYGUSAL VEDA

Fransız ekibinde 2020-2021 sezonunda mucize şampiyonlukta başrol oynayan Burak Yılmaz, sözleşmesinin bitmesinin ardından takımdan ayrıldı. Ligue 1 temsilcisi, 36 yaşındaki futbolcuya duygusal bir veda videosu yaptı. Burak Yılmaz da Fransız temsilcisi için övgü dolu ifadeler kullandı.

TARAFTARLAR AYAKTA ALKIŞLADI

Burak Yılmaz, Lille formasını son olarak Rennes müsabakasında giydi. Eski milli futbolcuyu tüm tribünler ayakta alkışladı. Fransız ekibine veda eden Burak Yılmaz için şu ifadeler kullanılmıştı:

72 maç, 25 gol ve 2 şampiyonluk yaşayan Kral Burak, LOSC'den ayrıldı. Bunun için ve diğer her şey için teşekkürler kral.

ASYA VE AVRUPA'DA OYNADI

Haberin Devamı

Antalyaspor altyapısında yetişen Burak Yılmaz daha sonra sırasıyla Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor, Galatasaray, Beijing Guoan ve Lille formaları giydi. Fransız ekibinden ayrılan tecrübeli oyuncunun güncel piyasa değeri 1 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor.

TRANSFER İDDİALARI ÜST ÜSTE

Lille'e veda eden Burak Yılmaz için Adana Demirspor, Beşiktaş ve Galatasaray iddiaları gündeme gelmişti. Son olarak tecrübeli golcü için Fransa Ligue 1 ekibi Reims'in devrede olduğu belirtilmişti. Reims Başkanı Jean-Pierre Caillot, söz konusu iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

'TAMAMEN YALAN'

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; France Bleu'ya verdiği röportajda Burak Yılmaz'ı istediklerine yönelik iddiaları yalanlayan Caillot, "Tamamen yalan. Asılsız olduğunu bildiğim şeyleri okumak beni çok güldürüyor. Reims'da hiçbir zaman gündeme gelmedi" dedi.

GOMİS'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Haberin Devamı

İlgilendikleri tipteki oyuncunun Galatasaray 'ın golcüsü Bafetimbi Gomis gibi olduğunu belirten Caillot, "Aradığımız profil Burak Yılmaz gibi değil. Yine de deneyimli bir profile gidebiliriz. Reims'da transfer ile ilgilenen görevlilerin Avrupa ve dünyanın gözünde artık aynı statüde olmadıklarının farkındayız. Bu nedenle Reims'a gelebileceklerini asla hayal edemeyeceğimiz oyuncularla karşı karşıyayız. Bu kış mesela neredeyse Bafetimbi Gomis'i getiriyorduk. Ama açıkça söylediği gibi Galatasaray'da yarım kalan macerasını bitirmek zorunda olmasaydı Reims'e gelirdi ve onun gelişi genç oyuncularımıza çok şey katabilirdi. Bir kez daha nüfus cüzdanı yaşına takılmadık. Oscar Garcia'nın aradığı özelliklere denk gelecek oyuncunun futbol nitelikleri üzerinde durduk" ifadelerini kullandı.

Tamamen yalan Biz Burakı değil Bafe Gomisi istiyoruz

Haberin Devamı