Gazete Vatan Logo
Futbol Fortuna Sittard, Hull City derken Acun Ilıcalı bir takım daha satın alıyor

Fortuna Sittard, Hull City derken Acun Ilıcalı bir takım daha satın alıyor

Daha önce Fortuna Sittard'ı satın alan ve daha sonra bu projeden çıkarak Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı'nın İrlanda takımlarından Dundalk için girişimlerde bulundu öğrenildi.

Fortuna Sittard, Hull City derken Acun Ilıcalı bir takım daha satın alıyor

İngiltere Championship'te Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı, futbol dünyasında yeni yatırımlar gerçekleştirmeyi planlıyor. Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde Hull City'de forma giyen genç oyuncuların oynayarak gelişeceği bir kulüp satın alma niyetinde olduğunu belirtmişti. Acun Ilıcalı'nın satın alacağı kulübün ismi çıkan haberde öne sürüldü.

FORTUNA SITTARD İLE BAŞLAMIŞTI

Acun Ilıcalı, futbol dünyasında kulüp sahipliği anlamında ilk girişimini Hollanda ekibi Fortuna Sittard ile başlatmıştı. Fortuna'da bir ortaklık gerçekleştiren Ilıcalı, sonrasında bu projeden çıkmış ve İngiltere'de kulüp satın alma hayalini Hull City ile gerçekleştirmişti. Ilıcalı, Allam Ailesi'nden İngiliz ekibini 24 milyon Euro'ya satın almıştı.

ILICALI'DAN TARAFTARA JEST

Hull City sezon sonuna dek deplasman maçlarına taraftarlarını ücretsiz olarak götüreceğini duyurdu. ‘Tek aile, tek rüya’ sloganıyla sezona başlayan Hull City’de alınan bu karar sonrasında taraftarlar sosyal medyada kulübü ‘mention’ yağmuruna tuttu.

Taraftarlar bu gelişmeyi ‘İngiltere tarihinde bir ilk’ olarak nitelendirdi ve kulüp sahibi Acun Ilıcalı’ya teşekkür etti.

Haberin Devamı

HULL CİTY KARNESİ

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, bu sezon İngiltere Championship'te 33 karşılaşmaya çıktı. İngiliz temsilcisi, söz konusu maçlarda 11 galibiyet 13 mağlubiyet ve 9 beraberlik aldı.

DUNDALK İDDİASI

İrlanda merkezli LMFM'in haberine göre Acun Ilıcalı, İrlanda kulübü Dundalk'ı satın almakla ilgileniyor.

5. FARKLI SAHİBİ OLACAK

Satın alma işlemi gerçekleşirse Dundalk'ın 11 yıldaki beşinci farklı sahibi Acun Ilıcalı olacak.
İrlanda Premier Ligi'nde yer alan Dundalk FC, 14 İrlanda Premier Lig şampiyonluğu, 12 İrlanda FAI kupası ve 7 İrlanda Lig Kupası bulunuyor ve İrlanda'nın en başarılı 2. kulübü konumunda yer alıyor.

Dundalk FC, İrlanda Premier Ligi'nde yer alıyor. 14 İrlanda Premier Lig şampiyonluğu, 12 İrlanda FAI kupası ve 7 İrlanda Lig Kupası bulunan Dundalk FC, İrlanda'nın en başarılı 2. kulübü konumunda.

2 MİLYON EURO PİYASA DEĞERİ VAR

Dundalk kulübü futbolcularının Transfermarkt'taki toplam piyasa değeri 2 milyon Euro. Hull City'yi yaklaşık 30 milyon Euro civarında bir bedelle alan Acun Ilıcalı'nın Dundalk FC'yi cüzi bir rakama bitirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

PİLOT TAKIM GİBİ KULLANACAK

Hull City'deki genç futbolcuların oynayarak gelişim gösterecekleri bir kulüp satın almak istediğini belirten Acun Ilıcalı'nın Dundalk'ı bu yüzden istediği söyleniyor.

Fortuna Sittard, Hull City derken Acun Ilıcalı bir takım daha satın alıyor