Gazete Vatan Logo
Süper Lig TFF'ye yılın teklifi! 2011-12 sezonu geri dönüyor

TFF'ye yılın teklifi! 2011-12 sezonu geri dönüyor

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra TFF'ye flaş bir teklifte bulunuldu. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin soğuk baktığı 'Play-Off' önerisi spor camiasında oldukça tartışma konusu oldu.

TFF'ye yılın teklifi! 2011-12 sezonu geri dönüyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler, sporun her dalını derinden sarstı. Süper Lig ekipleri Gaziantep FK ve Hatayspor ligden çekilirken, son yapılan Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) toplantısında başkanlardan flaş bir hamle geldi.

Sözcü'nün haberine göre; Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin, lig şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesi yönündeki talebi destek gördü. Galatasaray ve Fenerbahçe bu öneriye karşı çıkmasına rağmen diğer kulüpler play-off sistemine sıcak bakıyor.

Kulüpler, Hatay ve Gaziantep'in ligden çekilmesiyle haksız rekabet ortamı oluştuğunu, eşiklik ilkesinin ortadan kaybolduğunu savunuyor.

KBV'de ortak karar çıkmadığı için kulüplerin bireysel olarak TFF'ye başvuracağı, 2011-12 sezonunda olduğu gibi şampiyonun lig bitiminde play-off maçları sonunda belirlenmesini isteyeceği öğrenildi.

TFFye yılın teklifi 2011-12 sezonu geri dönüyor