Gazete Vatan Logo
Futbol İngiltere, İran'ı 6-2 mağlup etti

İngiltere, İran'ı 6-2 mağlup etti

2022 FIFA Dünya Kupası B Grubu ilk karşılaşmasında EURO 2020 finalisti İngiltere, İran ile karşı karşıya geldi. İngiltere, İran'ı 6-2 mağlup etti.

İngiltere, İran'ı 6-2 mağlup etti

2022 FIFA Dünya Kupası B Grubu ilk karşılaşmasında EURO 2020 finalisti İngiltere, İran ile karşı karşıya geldi.

MAÇ ÖZETİ

7.dakikada sol kanattan etkili gelen İngiltere'de Harry Kane'nin ortasına uzak kale direğinde Maguire topa vurdu ancak yan ağlarda kaldı.

20.dakikada İran kalecisi Beiranvand, takım arkadaşıyla yaşadığı çarpışmanın ardından yapılan tedaviye rağmen oyuna devam edemedi ve yerine Hossein Hosseini oyuna dahil oldu.

30. dakikada sağ kanattan gelen İngiltere'de Bukayo Saka'nın yerden ortasında ceza sahasında bulunan Mount'un şutu az farkla dışarı gitti.

35. dakikada İngiltere, genç yıldızı Bellingham ile 1-0 öne geçti. Luke Shaw'ın sol kanattan yaptırdığı bindirmenin ardından topla buluşan deneyimli oyuncu bekletmeden orta yaptı, 19 yaşındaki Bellingham kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0

43. dakikada gelişen İngiltere atağında sağa kanattan yapılan ortayı arka direkte pozisyon alan Magiure Bukayo Saka'nın önüne indirdi, genç futbolcunun düzgün vuruşuyla skor 2-0 oldu.

45. dakikada Jude Bellingham topu İran ceza sahasına kadar taşıdı ve sağ kanattaki Kane'e pasını verdi. Kane'den ceza sahası içine hareketlenen Sterling'e güzel bir pas geldi ve İngiliz futbolcu skoru 3-0 yaptı.

Haberin Devamı

45. dakika mücadelenin ilk yarısına 14 dakikalık duraklama süresi eklendi.

45+14. dakikada ilk yarı sona erdi.

46. dakikada ikinci yarı İngiltere'nin vuruşuyla başladı.

62. dakikada Saka maçtaki gol sayısını ikiye çıkardı. İran kalecisi topu uzaklaştırmak istedi ama Shaw kafayla topu ileriye gönderdi. Topu kapan Sterling'in güzel pasında Bukayo Saka ceza sahasına girerken sağ çaprazdan şutunu attı ve skoru 4-0'a getirdi.

65. dakikada İran farkı üçe indirdi. Kullanılan taç atışı sonrasında ceza sahasına gönderilen topu takip eden Mehdi Taremi meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve skor 4-1 oldu.

71. dakikada İngiltere'de oyuna henüz giren Rashford, sakoru 5-1'e getirdi. Harry Kane'nin getirdiği topta ceza sahasının içinde boş durumda bulunan Rashford, sağ çaprazdan yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı ve farkı yeniden dörde çıkardı.

Haberin Devamı

90. dakikada Jack Grealish farkı beşe çıkaran golü attı. 6-1

90+11. Mehdi Taremi, penaltı golüyle skor 6-2'ye getirdi.

Maç bitti.

İngiltere: Pickford, Trippier, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Bellingham; Sterling, Mount, Saka; Kane.

İran: Beiranvand, Moharrami, Pouraliganji, Hosseini, Mohammedi; Nourollahi, Cheshmi, Hajsafi; Jahanbakhsh, Taremi, Karimi.

MAÇ ÖNCESİ SKANDAL!

Dünya Kupası'nın ikinci maçı olan İngiltere - İran karşılaşması öncesi skandal bir olay yaşandı. Mücadeleyi tribünden izlemek üzere bilet alan taraftarlar kapıda kaldı.

Mücadele öncesi stadyum kapılarında sorunlar yaşandı. Taraftarlar Khalifa Ulusal Stadyumu'na giriş yapamadı. Stadyum kapılarında yaşanan sorunlardan dolayı birçok futbolsever turnikelerde yaşanan sıkıntılardan dolayı kapıda kaldı.

MAÇ GEÇ BAŞLASIN TALEBİ

Stadyuma giriş yapamayan ve stadyum dışında sıra bekleyen taraftarlar, mücadelenin geç başlaması için talepte bulundu. Talep kabul edildi.

FIFA'DAN AÇIKLAMA

Dünya Kupası'nın organizatörü FIFA, resmi sosyal medya hesabından açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Haberin Devamı

"Bazı seyirciler şu anda FIFA Biletleme uygulaması üzerinden biletlerine erişimde sorun yaşıyor. FIFA sorunu çözmek için çalışıyor. Bu arada, mobil biletlerine erişemeyen taraftarlar, daha fazla talimat ve bilet uygulamasına kaydolmak için kullandıkları e-posta hesaplarını kontrol etmelidir. Taraftarların e-posta hesaplarına erişememeleri durumunda, stadyumun Bilet Çözüm Noktası'nda destek verebilecektir. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışırken hayranlarımıza anlayışları için teşekkür ediyoruz."

FIFA'NIN YASAKLADIĞI ONELOVE PAZUBANDINI TAKTI

İngiltere Kadın Milli Futbol Takımı'nın eski savunmacısı Alex Scott, BBC için İngiltere-İran maçı öncesi yaptığı yayında OneLove pazubandını taktı.

İngiltere Kaptanı Harry Kane, yedi futbol federasyonunun yaptığı ortak açıklamada "oyuncuları ceza alacak konuma sokmak istemediklerini" söylemesinin ardından pazubandı takmadı. Kane ve Galler Milli Takımı'nın Kapanı Gareth Bale, daha önce maçlarda bu pazubandı takacaklarını söylemişti. Kane bunun yerine FIFA'nın Ayrımcılığa Hayır pazubandını taktı.

Haberin Devamı

 

İngiltere, İranı 6-2 mağlup etti