Gazete Vatan Logo
Futbol Ballon dor ödülünü alan Karim Benzema kimdir? Karim Benzema hangi takımda oynuyor? Karim Benzema kaç yaşında, nereli?

Ballon dor ödülünü alan Karim Benzema kimdir? Karim Benzema hangi takımda oynuyor? Karim Benzema kaç yaşında, nereli?

2022 Ballon dor ödülünün sahibi belli oldu. Avrupa Yılın futbolcusu Karim Benzema oldu. Cezayir asıllı Fransız milli futbolcu Karim Benzema ile ilgili bilgiler de merak konusu oldu. Peki, Karim Benzema kimdir? Karim Benzema kaç yaşında, nereli, eşi kim? Karim Benzema hangi takımda oynuyor? İşte detaylar…

Ballon dor ödülünü alan Karim Benzema kimdir? Karim Benzema hangi takımda oynuyor? Karim Benzema kaç yaşında, nereli?

Karim Benzema 2022 Ballon d'Or ödülünü kazanarak Avrupa'da Yılın futbolcusu seçildi. Yıldız futbolcu ödülü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Çok genç yaştan beri hiç vazgeçmeden çalıştım. Bu benim hep hayalimdi. Zidane ve Ronaldo benim için idoldü." ifadelerini kullandı.

KARİM BENZEMA HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Yıldız futbolcu Karim Benzema Real Madrid'de forma giyiyor.

KARİM BENZEMA KİMDİR?

Tam adı Karim Mostafa Benzema’dır. 19 Aralık 1987’de doğdu. Cezayir asıllı Fransız millî futbolcu,  futbola doğup büyüdüğü Lyon şehrinde bölgesel bir takım olan Bron Terraillon'da başlamıştır. 1996 yılında şehrin en büyük takımlarından Lyon'un çatısı altında genç kulüp akademisine katılmıştır. İlk profesyonel maçına 2004-05 sezonunda çıkmıştır. Kulübüyle dört yıl üst üste şampiyonluk sevinci yaşamıştır.

Fransa Ligue 1'in 2007-2008 sezonunda gol kralı olmuştur. 2009 yılının Temmuz ayında 35 milyon avro karşılığında Real Madrid'a transfer olmuştur. Bu takımda çıktığı 58 maçta 18 gole imza atan futbolcu, ayrıca 8 Aralık 2010 tarihinde Santiago Bernabéu Stadyumu'nda ki UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Auxerre'i karşı 4-0 yenerken, attığı 3 golle yıldızlaşmıştır. 10 Ağustos 2022 tarihinde Eintracht Frankfurt'ta karşı oynadıkları 2022 UEFA Süper Kupası'nda Real Madrid için 324. golünü atmıştır ve kulübün efsanesi olan Raúl'u geride bırakarak Real Madrid tarihinin en gölcü 2. oyuncusu olmuştur. Cezayir asıllı olmasına rağmen doğduğu ülkenin takımı olan Fransa'yı seçmiştir. Benzema, Fransa U-17, Fransa U-18, Fransa U-19, Fransa U-21 olmak üzere alt kategorilerde de Fransa millî takım formasını terletmiş ve 2007 yılından itibaren de Fransa A millî takıma seçilmiştir.

Haberin Devamı

İlk kez 2007 yılında forma giymeye başladığı Fransa A millî takımı ile 2008 ile 2012'de Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2014 FIFA Dünya Kupası kadrolarında yer almıştır. 2007-2015 yılları arasında, Fransa millî takım formasıyla 77 maçta 25 gol atmıştır. Tüm kategorilerde ise toplamda 112 kez Fransa millî takım forması giyip bu maçlarda 45 gol atmayı başarmıştır.

Haberin Devamı