Gazete Vatan Logo
Futbol Babasının efsane olduğu kulübü satın aldı Rahman Kiçe Balkanlarda tarih yazdı

Babasının efsane olduğu kulübü satın aldı Rahman Kiçe Balkanlarda tarih yazdı

Yakından tanıdığımız ünlü golcü Vedat Muriç'in 9 yıl alt yapısında oynadığı 93 yıllık kulüp FC Liria'nın şampiyonluğu hem Kosova'da hem de Türkiye'de büyük dikkat çekti.

Babasının efsane olduğu kulübü satın aldı Rahman Kiçe Balkanlarda tarih yazdı

Süper Lig’de Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek 23.şampiyonluğunu ilan ederken, Avrupa’nın 5 büyük liginde de mutlu sona ulaşan takımlar belli oldu.

B.DORTMUND EVİNDE MAİNZ'LA BERABER KALINCA...

İngiltere’de M.City, yarışı uzun bir süre önde götüren Arsenal’i geride bırakırken, Almanya’da Bayern Münih mucizevi bir şampiyonluğa imza attı. Alman devinin 89.dakika Köln’ü devirmesi büyük dikkat çekerken, bu maçın ardından Oliver Kahn ve Salihamidzic’in görevlerine son verilmesi ise Münih’te deprem etkisi yarattı.

İYİ FUTBOL OYNATAMAYAN GALTİER'E GÜLE GÜLE

Fransa Lig 1’de her ne kadar şampiyon olsa da oynattığı futbolla eleştiri konusu olan Galtier’le yollar ayrıldı. Messi, Ramos gibi süper starlara teşekkür eden PSG yeniden yapılanmaya giderken, Sportif Direktör Luis Campos’un şampiyonluklar ligi finali için şimdiden hazırlıklara başladığı belirtildi.

BARCELONA ÖZLEDİĞİ ŞAMPİYONLUĞU YAKALADI

İspanya’da en son 2018-19 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Barcelona Xavi’yle 4 yıllık hasretine son verdi. Messi’nin gidişinden sonra önce bocalayan daha sonra toparlanan Barca 88 puan toplarken Katalanların ezeli rakibi Real Madrid ise 78 puanla La Liga’yı 2.sırada tamamladı.

Haberin Devamı

NAPOLİ'NİN ŞAMPİYONLUĞUNDA FENERBAHÇE'NİN DE PAYI VAR

Önce Eljif Elmas ardından Kim Min Jae gibi futbolcuları Napoli’ye gönderen Fenerbahçe Gök Mavililerin tarih yazmasında yardımcı oldu. İtalya’da 33 yıl sonra şampiyon olan Spaletti ve öğrencileri ligde sadece 4 kez kaybederken, Napoli’nin resmi anlamda olmasa da şampiyonluğunu aylar öncesinden rakiplerine hissettirmesi İnter, Milan, Lazio, Juventus, Atalanta gibi kulüpleri 2.’lik yarışına dahil etti.

ECMEL SARIALİOĞLU - MEVLÜT AKTAN VE MUSTAFA BOZBAĞ KUTLAMALARA KATILDI

Avrupa’nın büyük ligleri haricinde balkanlarda bir kulüp var ki 5 yıl aradan sonra Kosova 2.Ligde şampiyon olarak Süper Ligde oynamaya hak kazandı. Babasının efsane olduğu takımı satın alarak tarih yazan ve Avrupa’nın dev kulüplerinde görev alan scoutları harekete geçiren Rahman Kice bazı Süper Lig temsilcilerini Kosova’da ağırlarken, yöneticiler arasında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Giresunspor eski başkanı Mustafa Bozbağ ve Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan’ın olması bir hayli ilgi uyandırdı.

Haberin Devamı

RAHMAN KİÇE YETENEKLİ OYUNCULARI SÜPER LİG'E YOLLAYACAK

Vedat Muric, Jetmir Topalli, Veliu, Gentian Selmani gibi futbolcuları Türkiye’ye getiren ünlü menajer Rahman Kiçe’nin Süper Lig’de yeteri kadar forma şansı bulamayan bazı yabancı oyuncuları Liria’ya transfer edeceği anlaşılırken, Kiçe’nin yeni Vedat Muric, yeni Rashica, yeni Rrahmani gibi yetenekleri ise ligimize kazandıracağı ifade edildi.

VEDAT MURİC BU KULÜPTE TAM 9 SENE FORMA GİYDİ

1930 yılında kurulan FC Liria, 1 Kosova Ligi şampiyonluğu 2 kez de Kosova Süper Kupasını müzesine götürdü. Vedat Muric’in tam 9 yıl alt yapısında oynadığı kulüp maçlarını 10 bin kişilik Perprim Thaçi standında oynuyor. FC Liria’yı Avrupa arenasına taşımak isteyen Başkan Rahman Kiçe’nin daha şimdiden yaz ayı transfer sezonunda atacağı adımlar ise merak konusu…

Haberin Devamı