Gazete Vatan Logo
Futbol 'Futbol bebeğimiz birlikte büyüteceğiz'

'Futbol bebeğimiz birlikte büyüteceğiz'

Seçim öncesi kulüplerin büyük desteğini alan TFF Başkanı Demirören, yeni dönemde de Türk futboluna büyük hizmetLER vermeye devam edeceklerini söyledi:

'Futbol bebeğimiz birlikte büyüteceğiz'

“25 senedir kimsenin yapamadığını yaptık, herkese güven verdik. Kimse benden ve yönetimimden kötü bahsetmedi. Her zaman bize güvendiler ve inandılar. Yine en büyük hedefimiz tesisleşme.hayâlim huzurlu, marka değeri artmış, dünyada izlenen bir süper lig yaratmak.”

“Süper Lig’e Süleyman Seba’nın adını vermiştik; onun adına yakışan bir lig oldu. Yıllardır son haftalara kadar 3 takımın şampiyonluk yarışı verdiği bir sezon olmamıştı. G.Saray’ı kutluyorum.”

“Deplasman yasağı için kulüpler ortak bir karar almıştı. buna kulüpler karar veriyor. Ben onlar gelip ne söylerse onu uygularım.”

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun mevcut başkanı ve futbol ailesinden aldığı büyük destekle yeniden başkan adayı olan Yıldırım Demirören dün çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yazarımız Ersin Düzen’in TRT Spor’da sunduğu Stadyum programına konuk olan Demirören’in sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

“Süper Lig’den 15 kulüp bana destek verdi. Ben geçen hafta kulüpler Birliği’nin sadece toplantı yapacağını biliyordum. Kendi aralarında yaptıkları toplantıdan çıkan netice bizi destekledikleri yönündeydi. Ben üzülüyordum yaptıklarımızı anlatamıyoruz diye ama gördüm ki anlatabilmişiz ve anlamışlar ki bu kadar büyük bir destek verdiler.

Haberin Devamı

‘BÜYÜK DESTEK VAR’

BUNDAN sonra hayırlısı olsun. Herkesin saygı duyacağı, seveceği bir yönetim hazırlayıp futbol ailesini bir araya getireceğiz. Rahmetli Hasan Doğan’ın başlattığı sevgi-saygı, barış, şeffaflık yolundan devam edeceğiz.

25 senedir kimsenin yapamadığını yaptık, herkese güven verdik. Kimse benden ve yönetimimden kötü bahsetmedi. Her zaman bize güvendiler ve inandılar. Yine en büyük hedefimiz tesisleşme. En büyük hayâlim huzurlu, marka değeri artmış, dünyada izlenen bir Süper Lig yaratmak.

NİHAT Özdemir yeni yönetimimizde yer alacak. Nihat Bey’in sevilen bir kişi olduğunu düşünüyorum. Futbola büyük destek veren Turkcell’in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da yönetimimizde olacak.”

‘Süper Lig A.Ş. milattır’

“Kulüplere ve futbola Süper Lig AŞ çok şey kazandıracak. Kulüpler kendi pazarlamalarını, ekonomilerini burası üzerinden sürdürecekler. Normalde bir başkan bunu istemez ama biz kalite yükselsin diye söyledik.
BİZ TFF olarak kendi gelirimizden feragat ettik. Artık kulüpler ayağını yorganına göre uzatmak zorunda. UEFA ve FIFA’dan gelen cezalar, uyarılar ortada. Muhakkak yanlışlıklar, aksilikler olacaktır. Ama yaşadıkça bu yanlışları düzeltebilir ve her şeyi daha doğru hale getirebilirsiniz. Birçok Süper Lig takımı geçen sezon forma sponsoru olmadan mücadele etti. Süper Lig AŞ’den sonra bu ortadan kalkacak.”

Haberin Devamı

‘Terim kravatsız yönetici’

“FUTBOL direktörümüz Fatih Terim’den yeni yönetimde yer almasını istedim ama bunu kabul etmedi. Fakat Fatih Terim bizde kravatsız, eşofmanlı bir yöneticidir zaten. İnsanlar, TFF yönetiminde olmasını yanlış değerlendirebilir diye düşünüp yönetime girmeyi istemedi.”
‘Tribün kapatma olmayacak’

“TRİBÜN kapatma cezasını bitirdik. Bundan sonra tribünde olay çıkarsa o maç ceza alan tribündeki taraftarlar sonraki maça gelemeyecekler. Kulüp bu tribünden bilet satıp sonraki maç aynı tribünü taraftarlarına açabilecek. Tribün kapanınca sebep olan seyirciler giremeyecek.”

Haberin Devamı

‘240 imza aldık’

“BAŞKAN adayı olmak için 61 imza gerekiyor. Süper Lig’den 15, PTT 1. Lig’den 15, TFF 2. Ligler’den 75-80 civarında imza aldım. Profesyonel Futbolcular Derneği’nden ve diğer bazı kuruluşlardan da destek var. Toplam 240 imza var. Demek ki kulüpler bizi anlamışlar. Kulüplerin önüne tüm imkânlarımızı sunduk. Kulüpler, federasyonu yönetir. Biz bunun bilincindeyiz.”

‘Küfür yüzde 90 azaldı’

“BEN Passolig sisteminin doğru anlatıldığını düşünmüyorum. Bazı aksaklıklar var ama bunlar kullanıldıkça giderilecek şeyler. Ancak çok büyük faydalarını da gördük. Küfürlü tezahüratta %90 azalma oldu. Ayrıca 6222 sayılı kanunun uygulanması da çok önemli.”

‘Paraşüt sistemi geliyor’

“İNGİLTERE’DE uygulanan paraşüt sistemini getiriyoruz. Üst ligden alt lige düşen takımlar da inanılmaz bir gelir kaybı yaşanıyor. Bu kulüplerin sıkıntı çekmemesi için bir miktar yardımda bulunmak için bütçe hazırlıyoruz.”

Haberin Devamı

'Süper Lig 21 takım...'

“Süper Lig’in 21 takıma yükseltilmesi önerisi bize geldi. Mantık olarak güzel. Fakat bu sadece benim verebileceğim bir karar değil. Tüm futbol ailesi bu kararı vermeli.”