Gazete Vatan Logo
Basketbol Finalin adı derbi!

Finalin adı derbi!

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi Sekizli Final'deki yarı final karşılaşmasında Tango Bourges'i mağlup ederek finalde Galatasaray Odeabank'ın rakibi oldu.

Finalin adı derbi!

FIBA Kadınlar Euroleague yarı final mücadelesinde Fenerbahçe, Fransa'nın Tango Bourges Basket takımını 59-50 ile geçerek finale yükseldi.

Karşılıklı top kayıplarıyla başlayan mücadelede Verameyenka ve Matovic ikilisiyle skor bulan Fenerbahçe, 4.dakikayı 5-4 önde geçti. Savunmadaki direnciyle rakibine kolay sayı şansı tanımayan sarı lacivertliler, ilk çeyreği 13-6 önde tamamladı. İkinci periyotun başında dış atışlara yönelen Tango Bourges Basket karşısında Bibrzycka ile hücumları iyi değerlendiren Fenerbahçe, 9 sayılık farkı yakaladı (18-9). Tchatchouang ve Salagnac'ı devreye sokan ve boyalı alanda da Isabelle Yacoubou'yu durduran Fransız ekibi, oyuna da ortak oldu. Devreyi Fenerbahçe, Birsel'in basketi sonrasında 26-24 önde kapattı.

Ndongue'nin turnike basketiyle üçüncü periyota başlayan Fransız ekibi, Tchatchouang'ın üç sayı isabetiyle 26-29 öne geçti. Bu bölümde Ivana Matovic ile pota altını kullanan sarı lacivertli takım, Angel McCoughtry'nin de orta mesafe isabetiyle yeniden üstünlüğü eline aldı. Sarı lacivertliler, son 10 dakikalık bölüme 39-38 üstün giren taraf oldu. Karşılıklı basketlerle başlayan dördüncü periyotta Emmeline Ndongue ile pota altını etkili kullanan Tango Bourges Basket, 33. dakikada durumu da 43-44'e getirdi. Son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan Fenerbahçe, 59-50 galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, finalde 13 Nisan Pazar günü Galatasaray Odeabank ile karşılaşacak.

Haberin Devamı