Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Fenerbahçe elini finale uzattı

Fenerbahçe elini finale uzattı

THY Euroleague final-four yarı finalinde Laboral Kutxa'yı uzatmada deviren Kanarya'nın kupaya ulaşması için tek engel kaldı.

Fenerbahçe elini finale uzattı

BİR arena düşünün, CSKA Moskova-Lokomotiv Kuban maçında bile F.BAHÇE tezahüratları yapılsın. Öyle bir sinerji vardı ki Berlin’de; F.Bahçe’nin şampiyonluğa inanmış insanların oluşturduğu bu sinerjiyi her sokağında, havasında Türk’ü-Alman’ı herkesin ağzında hissedebiliyordunuz. İşte maç da, F.BAHÇE taraftarının o havayı iliklerinize kadar hissettirdiği bir atmosferde başladı.
F.BAHÇE maça ilk iki dakikada bulduğu 13-0’lık seri ile muhteşem başladı. Taraftarının evindeymiş gibi hissetmesini sağladığı Mercedes Benz Arena’da, hücumda eli titremeden adeta yağmur olup yağan sarı-lacivertliler; savunmada da rakibini geçirmeye niyetli olmadığını gösterdi. Fakat Euroleague sezonunun en iyi beşine seçilen ve Laboral’in Final Four yapmasında çok büyük katkıya sahip olan Bourousis’in oyuna dahil olmasıyla İspanyol temsilcisi pota altında 9-0’lık seri bularak farkı 2 sayıya kadar indirdi.(15-13)
İKİNCİ çeyrekte de sahnede Bourousis vardı. Hücumda da takımına 9 sayıyla destek veren oyuncu, Darius Adams ve Kim Tillie’yi de arkasına aldı. Bogdanovic/Sloukas’ın ilk devre kritik noktalarda yaptığı top kayıpları ve Laboral’in kendine güveninin geri gelmesiyle beraber soyunma odasına 41-40’lık skorla gidildi. Ama giderken Bourousis’in üç faulle kenara gelmesi iyi haberdi.
KUPAYA BİR ADIM KALDI
Temsilcimiz ikinci devreye, maçın başının aksine başlanılabilecek en kötü senaryoyla başladı. Art arda gelen top kayıplarının üzerine Laboral rüzgarı arkasına alınca, rakip ilk kez öne geçti. Bourousis ve Adams bu çeyreği de sırtlayan isimler oldu. Maçın son bölümünde, umduğu sayıları dışarıdan bulmayı deneyen temsilcimiz üst üste hücumlardan boş döndü ve rakip farkı 7 sayıya kadar çıkardı.
TAM ihtiyacımız olduğu anda 6-0’lık seriyi hanemize yazdıran Vesely ile can bulduk ve skor 67-71 iken Datome’nin uzun zaman sonra gelen üçlüğüyle farkı 1 sayıya indirdik. Son hücumda Sloukas’ın potaya giderek bulduğu sayının üzerine, Adams’ın kaçırdığı üçlükle 72-72 ile maç uzatmaya gitti.
UZATMA dakikalarına da, son periyottakinden farklı bir hüviyetle, açılışı Bogdanovic’in yaptığı 9-2’lik bir seri ile başladık. Uzatma dakikalarının devamını da akıllı oynayan temsilcimiz, adını finale yazdırdı. Şimdi sırada CSKA Moskova var! Kupaya yalnızca bir adım uzaktayız. Haydi F.Bahçe tarih yazmaya!

Haberin Devamı