Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe Braga maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe Braga maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe Braga maçı UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimizin kaderini belirleyecek sınavlardan. Portekiz ekibini 10 Mart Perşembe günü Ülker Arena'da ağırlayacak olan temsilcimiz, 17 Mart'taki rövanş öncesi avantaj peşinde. Fenerbahçe Braga maçı hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak sorusunun cevabı bu haberde. Fenerbahçe maçının şifresiz olarak mı yayınlanacak detayı da mevcut.

Fenerbahçe Braga maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe Braga maçı UEFA Avrupa Ligi son 16 elemelerinin kritik sınavlarından. UEFA organizasyonlarında Türkiye'nin tek temsilcisi konumundaki Fenerbahçe Braga ile 10 Mart Perşembe günü saat 20.00'de Ülker Arena'da ilk maça çıkacak.

Braga Fenerbahçe maçı ise bir hafta sonra 17 Mart Perşembe günü Portekiz'de oynanacak.

Braga ile eşleştikten sonra yüzü gülen Fenerbahçe taraftarı, ikinci müjdeyi de yayın konusunda almıştı. Milyonların merakla beklediği bu mücadele şifresiz olarak yayınlanacak.

FENERBAHÇE BRAGA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe Braga maçı 10 Mart Perşembe günü saat 20.00'de şifresiz olarak TRT 1 ekranlarında olacak. Futbolseverler bu kritik mücadeleyi şifresiz olarak izleyebilecek.

FENERBAHÇE BRAGA MAÇI BİLET FİYATLARI

MİGROS TRİBÜNÜ: 120,00-TL

FENERIUM ÜST H-I BLOK: 185,00-TL

FENERIUM ALT A-B-H-I BLOK: 265,00-TL

FENERIUM ALT C-G BLOK: 315,00-TL

FENERIUM ALT D-F BLOK: 355,00-TL

FENERIUM ALT E BLOK: 370,00-TL

AVRUPA LİGİ SON 16 EŞLEŞMELERİ

Shakhtar Donetsk- Anderlecht

Haberin Devamı

Basel - Sevilla

Villarreal - Bayer Leverkusen

Athletic Bilbao - Valencia

Liverpool - Manchester United

Sparta Prag - Lazio

Borussia Dortmund - Tottenham

Fenerbahçe-Braga

BRAGA'NIN BAŞARILARI

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe, Portekiz'İn Braga ekibiyle eşleşti. İşte Fenerbahçe'nin rakibi Braga'nın başarıları;

1921 yılında Braga şehrinde kurulan spor kulübü, 2008 yılında Sivasspor'u UEFA Intertoto Kupası'nda elemiştir. 2004-2005 sezonundan beri düzenli olarak Avrupa kupalarına katılmayı başaran Braga, 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayıp sürpriz yapmış, ancak finalde Porto'ya 1-0 mağlup olarak kupayı alamamıştır. Portekiz Süper Ligi'nde mücadele eden kulüp tarihinin en büyük başarısı, 1 Portekiz Kupası şampiyonluğudur. Daha önce Türk takımları ile 4 kez eşleşen Braga, bu 4 maçta 2 galibiyet 2 de mağlubiyet elde etti.

BRAGA LİDER ÇIKTI

F Grubu'nda Marsilya, Slovan Liberec ve Groningen ile eşleşen Braga, grupta 6 maçta 4 galibiyet 1 berbaerlik ve 1 mağlubiyetle 13 puanla lider olarak çıktı. Son 32 Turu'nda ise İsviçre'nin Sİon ekibi ile eşleşen Braga, ilk maçta deplasmanda 2-1 galip gelirken kendi sahasında ise 2-2 berabere kaldı ve rakibini eledi.

Haberin Devamı

Rafa Silva, Ahmed Hassan ve Stojiljkovic'ya dikkat

Braga'nın UEFA Avrupa Ligi'nde en golcü futbolcuları 2 golle Rafa Silva ve Ahmed Hassan oldu. Rafa Silva aynı zamanda 4 asistle de hem takımın hem de Avrupa Ligi'nin en çok asist yapan futbolcusu durumunda. Ligdfde ise yeni transfer Stojiljkovic, 8 gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

BRAGA'NIN KADROSU

Kaleciler: Matheus Lima, Jose Marafona, Tiago Sa

Defans: Wanderson Baiano, Marcelo Goiano, Ricardo Ferreira, Willy Boly, Andre Pinto, Djavan, Arghus, Stian Ringstad

Orta saha: Luiz Carlos Moreira, Alan Sİlva, Nikola Vukcevic, Mauro, Filipe Augusto, Josue, Alef Saldanha

Forvet: Rafa Silva, Nikola Stojiljkovic, Pedro Santos, Ahmed Hassan, Rui Fonte, Wilson Eduardo, Crislan, Aaron Niguez.

PEREIRA'DAN TARAFTARA ÇAĞRI

Pereira, "Bundan sonra tüm maçlarımız zor olacak ama mental ısınmamız sağlam olmalı, her maça hazır olmalıyız. Önümüzde Braga maçı var, o maçta da istediğim taraftarımız stadı tıklım tıklım doldursunlar. Dolu bir stat istiyorum taraftarımızdan, bu sarı lacivert dalgayı bu ruhu devam ettirelim" diye konuştu.

Haberin Devamı

'NANI'YE İHTİYACIMIZ VAR'

Pereira, “Luis Nani oynadığımız son kupa maçının son dakikalarında kasık bölgesinde bir ağrı hissetti ve o bölgeden bir sakatlık yaşadı. Aslında kadroda olacaktı ama bu durum son anda ortaya çıktı. Bu durumun riskli olacağını sağlık ekibiyle ve oyuncuyla konuştuk. Bu konuşmanın ardından böyle bir karar aldık. Çünkü ciddi bir risk olabilirdi. Uzun süre bizden ayrı kalabilirdi. Bizi bekleyen fazla sayıda maç var. Oyuncu, ben ve sağlık ekibimiz oturduk ve beraber karar verdik. Tartışılacak herhangi bir durum yok. Durum budur. Umarım da Braga maçına kadar toparlanır ve tekrar aramızdaki yerini alır. Çünkü bizim için önemli ve eksikliğini hissedebileceğimiz bir oyuncu. Ona ihtiyacımız var. Umarım Braga maçında aramızda olur" dedi.

Haberin Devamı

BRAGA YETKİLİLERİ SARACOĞLU'NDA

Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Braga kulübünün yetkilileri, 10 Mart Perşembe günü İstanbul’da oynanacak karşılaşma öncesinde stadı ziyaret etti.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’ne gelen Bragalı konukları, Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar karşıladı. Ziyaret kapsamında statta bulunan Eş Güdüm Toplantı Odası’nda her iki kulübün yetkililerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından konuklar, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’ni gezerek ziyareti noktaladı.

NANI: ZOR RAKİP AMA ELERİZ

Braga eşleşmesini değerlendiren Nani şöyle konuştu:

“İyi bir kura olduğunu düşünüyorum. Aslında Braga normalde çok zor bir takımdır, mücadeleci bir rakiptir ama eleyebileceğimizi bir takımı çektiğimizi düşünüyorum. Avrupa’da şu anda oynadığımız gibi oynarsak, aynı konsantrasyonla yolumuza devam edersek turu geçme şansımızın büyük olduğunu düşünüyordum. Braga İyi futbol oynayan bir takım, ön tarafta oynayan son derece hızlı oyuncuları var, tehlike yaratacak fazla sayıda oyuncusu olan bir takım ve rakibin dengesini gerçekten bozuyorlar. Aslında son dönemlerde çok fazla maçlarını izleyemedim ama istatistiklerini, aldıkları sonuçları takip ettim. Özellikle Avrupa’da aldığı sonuçlar bize gösteriyor ki gerçekten iyi bir performans sergiliyorla, son dönemde iyi oynuyorlar. Bunun bilincinde sahaya çıkmalıyız ve onların güçlü yanlarına iyi çalışmalıyız."

VAN PERSIE: İYİ KURA OLDU

Hollandalı yıldız, kurada Braga'nın çıkması sonrası şu ifadeleri kullandı:

“Bence iyi bir kura oldu. Ben daha önce Braga’ya karşı oynamıştım. Manchester United’deki ilk sezonumdu. Braga’ya karşı deplasmanda oynadığımız ilk maçta ben yedek kulübesinden sonradan oyuna girip gol atmıştım ve yanlış hatırlamıyorsam 2-1 kazanmıştık. İkinci maç bizim için çok zorlu geçmişti. Kendi sahamızda oynuyorduk ama 2-0 geriye düştük, Braga 2 gol bulmayı başardı. Bu da onların çok iyi bir takım olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum. İki buçuk yıl kadar önceydi. Geçen sürede Braga’nın kadrosunda tabii ki değişiklik olmuştur, birçok şey değişmiştir ama tecrübem bana söylüyor ki; gerçekten iyi bir takım, iyi bir futbol kulübü. Aynı zamanda ilginç bir stadyumları var. Kale arkasında büyük taşlardan, büyük kalelerden oluşan dekorları var. Böyle enteresan bir stat eğer yanlış hatırlamıyorsam.”

'EN ÖNEMLİ NOKTA...'

Van Persie şöyle devam etti:

“Böyle eleme maçlarında en önemli nokta; ilk maçta gol yememek. Bu son derece önemli. Çünkü Lokomotiv Moskova’yla oynadığımız maçta da gördük ki; ilk maçta gol yemediğimiz ve maçtan 2-0’lık avantajla ayrıldığımız için ikinci maçta geriye düşsek de kontrolün bizim elimizde olduğu hep kafamızda vardı. Çünkü 1 gol atarsak turu geçtik diye bakıyorduk. Rakibimizin 4-1 gibi bir skora ulaşması gerekecekti. Bu yüzden kontrolü elinizde tutmanız açısından ilk maçta gol yememek son derece önemli oluyor böyle iki ayaklı eleme turlarında. Dünkü düşüncemizde buydu. Bu düşünceyle sahada olup ilk maçta gol yemememiz gerekiyor.”

ÖZBAĞI: İNŞALLAH ŞANSIMIZ DOĞAR

Asbaşkan Nihat Özbağı ise şu sözlerle Braga kurasını yorumladı:

“Hayırlı olsun iyi bir kura çektik. Görünen takımlar arsında çekebileceğimiz en iyi kurayı çektik. Hepsi kuvvetli takımlar. Biz iyi bir takım kurduk ve finale kadar gitmek istiyoruz. Çok güçlü takımlar var kendi aralarında eşleşti. İnşallah şansımız doğar ve finale kadar gideriz. İlk maç evimizde. Umarım kendi sahamızda iyi bir netice alır ve finale kadar gideriz.”

SOUZA: HEDEFİMİZ ÇEYREK FİNAL

Brezilyalı orta alan oyuncusu Josef de Souza, Braga eşleşmesine ilişkin şöyle dedi:

"Braga’yı eleyip adımızı çeyrek finale yazdırmak istiyoruz. Bence tekrar Portekiz’de olmak güzel olacak. Hepimiz biliyoruz ki, bizim için zorlu karşılaşmalar olacak. Kaliteli bir takımla karşılaşacağız. Daha önce Avrupa Ligi’nde final oynamış bir takımla oynayacağız. Lokomotiv Moskova’ya karşı gösterdiğimiz konsantrasyonun aynısını Braga’ya karşı da gösterebilirsek şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Umarım turu geçmeyi başarırız. Umarım tarih tekerrür eder. Burada daha önce Porto’da oynamış çok fazla oyuncu var. O final karşılaşmasında belki Porto’da değillerdi ama Porto’da oynadılar. Portekiz takımıyla karşılaşmak bizim için çok güzel olacak. İyi bir mücadele olacağını düşünüyorum. Braga’yı eleyebileceğimize inanıyorum ama gerçekten kazanmayı çok istiyoruz, zor bir mücadele olacak. Braga’yı eleyip adımızı çeyrek finale yazdırmak istiyoruz."

HASAN ALİ: YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Milli sol bek Hasan Ali Kaldırım da şu şekilde kurayı değerlendirdi:

"İnşallah bizim için iyi bir kura olmuştur. İlk maçın içeride olması bizim için avantaj diye düşünüyorum. Lokomotiv Moskova karşısında da öyle oldu. Normalde ilk maçı deplasmanda oynamak ister herkes ama ben tersini düşünüyorum. Yine ilk maçta taraftarımızın önünde iyi bir skor alarak deplasmana gideriz. Zor olacaktır. Zaten kalan takımların hepsi kaliteli. Ama inşallah Braga’yı da eleyip Avrupa’da yolumuza devam etmek istiyoruz."

FENERBAHÇE BRAGA MAÇINA FRANSIZ HAKEM!

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe'nin, Portekiz'in Braga takımı ile 10 Mart Perşembe günü oynayacağı Son 16 Turu ilk maçını yönetecek hakemler açıklandı.

Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clément Turpin yönetecek.

Frédéric Cano ve Nicolas Danos'un yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Cyril Gringore, ilave yardımcı hakemleri ise Benoît Bastien ve Fredy Fautrel olacak.

A BOLA YAZARI RAMPAZZO, FENERBAHÇE'Yİ UYARDI!

Braga, Porto'yu 3-1 yendi, A Bola Yazarı Ricardo Rampazzo, Fenerbahçe'yi uyardı: Portekiz ekibi, defansif anlamda o kadar iyi değil. Çünkü lider bir stopere sahip değiller. Ancak hücum anlamında gerçekten çok etkililer. Son maçta Porto gibi bir takıma 3 gol atmaları, buna en iyi örnek. Takımın yıldızı, Braga'nın Messi'si denilen Rafa Silva. Ayrıca Santos, Hassan ve Stojiljkovic de etkili isimler.

Fenerbahçe’nin, Avrupa Ligi’ndeki rakibi Braga gerçekten çok iyi bir takım. Belki Portekiz’de ‘3 Büyük’ olarak adlandırılan Benfica, Porto ve Sporting Lizbon kadar güçlü değil ama, son derece efektif ve kadrosu sağlam bir ekip. Teknik direktör Paulo Fonseca, rotasyonu seven bir hoca ve bunu da başarılı şekilde yapacak bir takıma sahip. Fonseca, kalede Marafona mı, yoksa Matheus’a mı şans verecek, ya da tek forvet kullanıp, orta sahaya Alan’ı mı koyacak? Bunlar Fenerbahçe maçı öncesi hep soru işareti. Onların zayıf tarafı ise savunması. Bu pozisyonda, takıma güven verecek bir lider bir stopere sahip değiller. Basit goller yiyebiliyorlar.

'GOL KONUSUNDA SIKINTILARI YOK'

Özellikle Fenerbahçe gibi hücumu iyi olan bir takıma karşı zorlanacaklarını düşünüyorum. Braga, iyi futbol oynamaya çalışan ve ofansif özellikleri yüksek bir ekip. Bana göre takımın yıldız oyuncusu, atak orta saha Rafa Silva. Silva, oyun tarzıyla Braga’nın Messi’si. Forvet hattında çok iyi iki isme sahipler. Ahmed Hassan ve Nikola Stojiljkovic, Silva’nın hücumdaki partnerleri. Ayrıca bir başka kanat oyuncusu Pedro Santos da gerçekten çok etkili. Braga, gol bulmakta zorluk çekmeye bir ekip (43 maçta 72 gol attılar, 30 gol yediler). Fenerbahçe’nin bu konuda dikkatli olması gerekiyor.

'5 DAKİKADA 2 GOL ATTILAR'

Kırmızı-Beyazlı ekip, son maçında Porto’yu 3-1 yendi. Porto gibi sağlam savunması olan bir ekibe karşı bol pozisyon bulup, 3 gol attılar. Savunmada sorun olsa bile, bir şekilde hücumda golü bulabiliyorlar. Örneğin son maçta 85’te skor 1-1 oldu. 5 dakika sonra 2 gol atıp, maçı kazandılar. Kanatları çok iyi kullanıyorlar. Rakibin zayıf noktasını bulup, öldürücü vuruşu yapabiliyorlar. Türk ekibinin karşısında, son 16 maçında yenilgi yüzü görmeyen (9 galibiyet,7 beraberlik) bir takım olacak. Fenerbahçe, Braga’nın kanat hücumlarına (Rafa ve Santos kilit rol oynuyor) ve forvetlerine çok dikkat etmeli. Yoksa evinde, hiç ummadığı bir sonuçla karşılaşabilir.