Gazete Vatan Logo
Futbol Favori Rusya

Favori Rusya

Güntekin Onay Avrupa Şampiyonası öncesinde A Grubu’nu masaya yatırdı!

Favori Rusya

Rusya: “Kadro kalitesi olarak rakiplerinin önündeler. Hücumda potansiyelleri büyük.”

Yunanistan: “Oyun içinde kazanma formüllerini üretebiliyorlar ancak istikrarları yok.”

Polonya: “Dengeli bir takım olmalarının yanı sıra fizik ve teknik olarak da fena değiller.”

Çek Cumhuriyeti: “Baros ve Rosicky’nin yeniden doğuşu Çekler’i hayata döndürür.”

A Grubu’nun tartışmasız favorisi Rusya. Kağıt üstünde en zayıf olan A Grubu’nda 4 takımın da çıkma şansı doğal olarak var. Ancak Rusya’nın kadro kalitesi rakiplerinin önünde. Arshavin, Pavlyucenko, Kerzhakov, Dzagoev, Şirokov, Denisov ve Zhirkov gibi oyuncularıyla Rusya özellikle hücum hattında büyük bir potansiyele sahip. Teknik direktör Advocaat bu potansiyeli hayata geçirebilcek bir isim.

RUSYA’NIN dışında evsahibi Polonya özellikle Borussia Dortmund’lu iki oyuncusu Kuba Blaszczykowski ve Lewandowski ile ikinci favori. Polonya açısından özellikle ilk oynayacakları Yunanistan maçı büyük önem taşıyor. Bu karşılaşmayı kazanabilirlerse gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj yakalarlar. Polonya seyircisi desteğinin dışında dengeli de bir takım. Fizik ve teknik olarak hiç de kötü durumda değiller. Trabzonsporlu Adrian’ın formsuzluğu ve kötü bir sezon geçirmesi en büyük handikapları.
Favori Rusya
YUNANİSTAN çok kaliteli ve yıldızlarla dolu bir kadroya sahip olmamasına rağmen, disiplinli savunmasıyla son yıllarda hep can yakabilen bir ekip oldu. Tecrübeli oyuncularıyla rakibe alan bırakmayan Yunanistan oyun içinde kazanma formüllerini üretebilen bir takım. Gekas, Samaras, Karagounis, Katsouranis gibi tecrübeli oyuncuların performansı Yunanistan’ın rotasını belirleyecek. Kaleci Tzorvas güven vermezken Salpigidis ve Ninis gibi oyuncular da inişli çıkışlı oyunlarıyla istikrar sağlayamıyor. Tipik bir beraberlik takımı olan Yunanistan’ın Polonya ve Çek Cumhuriyeti karşısında alacağı sonuçlar kaderini belirleyecek.

SİSTEMLERİ VAR!

ÇEK Cumhuriyeti artık Avrupa’nın en ürkütücü ve güçlü ekiplerinden birisi değil. Nedved ve Koller’in sahneden çekilmesi Baros ile Rosicky’nin de eski güçlerinde olmayışı Çek Cumhuriyeti’ni bu grubun bile en iddiasız takımlarından biri haline getirdi. Geleneksel olarak büyük başarılara ve zaferlere alışık olan Çekler bu turnuvada ilk kez bu kadar umutsuzlar. Baros ve Tomas Rosicky’nin yeniden doğuşları Çekler’i hayata döndürebilecek tek çıkış yolu. Kağıt üstünde Avrupa Şampiyonası’nın en etkisiz kadrolarından birisi. Ancak ülke futbolunun geleneği ve sistemi Çeklerin bir sürpriz yaparak gruptan çıkmasını sağlayabilir. Bence yine de işleri zor.

RUSLAR’IN PLASESİ ALAN DZAGOEV

ARSHAVIN’İN yanı sıra Rusya genç oyuncusu alan Dzagoev ile de dikkat çekiyor. 21 yaşındaki CSKA Moskova’lı orta saha, 3 sezondur çizdiği başarılı grafikle yaşıtlarından çok daha fazla tecrübeye sahip. Mart ayında sakatlanan ancak turnuvada sahaya çıkabilecek olan Dzagoev şampiyonanın en çok parlayan oyuncusu olabilir.

ÇAKIR şampiyonaya gitti

2012 Avrupa Şampiyonası’nda görev alacak olan temsilcilerimiz Cüneyt Çakır ve 5 yardımcı hakem dün, Polonya’nın başkenti Varşova’ya gitti. Ukrayna ve Polonya’nın ortak düzenleyeceği şampiyonada görev alacak olan 12 Avrupalı orta hakemden biri olan Çakır’ın yanı sıra yardımcı olarak FIFA kokartlı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun görev alırken Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek de kale çizgilerinde mücadeleyi takip edecek. Mustafa Emre Eyisoy ise yedek yardımcı olacak.

Açılış Ulusal STADYUM’DA

A Grubu maçları iki statta oynanacak. Açılış maçına da ev sahipliği yapacak olan Varşova Ulusal Stadyum’u, 58 bin 145 kişilik kapasiteye sahip. Yeni yapılan tesiste açılabilir çatı bulunurken Polonya Milli Takımı da maçlarını burada oynuyor. Statta açılış maçının yanı sıra birer çeyrek ve yarı finale de ev sahipliği yapacak. Grubun diğer maçları ise Şehir Stadı’nda oynanacak. 43 bin 269 kişi kapasiteli stat, iç yapı olarak İngiliz statlarını andırıyor.

Haberin Devamı