Gazete Vatan Logo
Futbol EURO 2016'da hayal kırılığı Cristiano Ronaldo!

EURO 2016'da hayal kırılığı Cristiano Ronaldo!

Kulüp bazında kazanılmadık başarı bırakmayan Ronaldo, büyük bir turnuvada yine hayal kırıklığı yarattı. Real Madridli yıldızın kaçırdığı net goller ve penaltı yüzünden Portekiz galibiyet alamadı

EURO 2016'da hayal kırılığı Cristiano Ronaldo!

Manchester United ve Real Madrid’de Şampiyonlar Ligi zaferleri, lig şampiyonlukları, sayısız kupa, gol krallıkları, altın ayakkabılar, yılın futbolcusu ödülleri...

Kulüp bazında her şeyi başaran Ronaldo, milli takımda aynı başarılara uzak kaldı... Portekiz’in en skorer ismi olan CR7, sadece ev sahibi oldukları EURO 2004’te, genç bir yıldız adayıyken finalde Yunanistan yenilgisine engel olamamıştı. Portekiz, 2014 Dünya Kupası’nda Almanlar’a karşı 4-0’la rezil olurken, akıllarda Ronaldo’nun gözyaşları kalmıştı.

Formunun zirvesinde olan Ronaldo’dan EURO 2016’da beklentiler çok yüksekti. Ancak adeta ‘dağ fare doğurdu’ ve milli takımlar bazında büyük turnuvalarda o müthiş futbolundan eser bulunmayan Real Madrid’in ünlü yıldızı, ilk iki maçlar sonunda çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

YİNE ‘DÜNYALARI’ KAÇIRDI!

Takımının İzlanda ile oynadığı ilk maçta inanılmaz goller kaçıran 31 yaşındaki yıldız, özellikle 85’te yakın mesafeden harcadığı net fırsat yüzünden 1-1 biten maçta Portekiz’in 2 puan kaybında başrol oynamıştı. Üstelik tüm takımın toplamı kendi değeri kadar etmeyen İzlanda hakkında yaptığı küstahça yorumlar çok tepki çekmişti. CR7’nin düşüşü Avusturya önünde de sürdü. Yine ‘dünyaları’ kaçıran Ronaldo, 79’daki penaltıyı da direğe nişanladı ve birçok kişinin ‘gruptan rahat çıkar’ dediği Portekiz’in, kaderini son maça bırakmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

TAYT GİYDİ, OLAY OLDU!

Ronaldo, Avusturya maçı sonrasında giydiği dar ve transparan çoraplarla görenleri hayrete düşürdü. Ünlü yıldızın genellikle kadınlar tarafından tercih edilen çorabı giymesindeki amacın sağlığına ilişkin olup olmadığı tartışma yarattı.

Sosyal medyada da Ronaldo’nun şortunun altına giydiği uzun siyah çorapla ilişkin ilginç yorumlar yapıldı. Uzmanlar tarafından basınçlı çorap ve taytların oksijen miktarını arttırdığı, laktik asidi azalttığı, krampları önlediği ve kas yorgunluğunu en aza indirdiği ifade ediliyor.

BURUK REKORLAR

Cristiano Ronaldo, penaltı kaçırıp kötü oynadığı Avusturya maçında çok önemli bir rekoru ele geçirdi. Portekiz Milli Takım formasıyla 128. kez sahaya çıkan CR7, efsane yıldız Luis Figo’nun 127 maçlık rekorunu tarihe gömdü. Aynı zamanda 16. kez Avrupa şampiyonası maçına çıkan Ronaldo, Fransız savunma oyuncusu Thuram ve Hollandalı kaleci Van der Sar’ın 16’şar maçlık rekorlarını egale etti. Ronaldo, son grup maçında Macaristan önünde forma giyerse bu rekorun tek sahibi

Haberin Devamı

olacak.

BAŞA BELA SELFIE!

Avusturya maçı sonrası güvenlik çemberini aşarak yanına kadar gelen bir hayranının selfie isteğini kırmayan Ronaldo’nun bu hareketi, Portekiz’in başına dert açtı.

UEFA, sahaya giren taraftar sebebiyle Portekiz Futbol Federasyonu’na soruşturma başlattı. Bu yüzden bir miktar para cezası geleceği ifade edildi.

(HT Spor)