Gazete Vatan Logo
Futbol Eski G.Saraylı'dan Lazio'ya F.Bahçe tüyoları

Eski G.Saraylı'dan Lazio'ya F.Bahçe tüyoları

İtalyan ekibinin yol göstericisi, Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ın eski oyuncusu Lorik Cana.

Eski G.Saraylı'dan Lazio'ya F.Bahçe tüyoları

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final maçlarıyla heyecan doruğa çıkarken, Fenerbahçe'nin rakibi Lazio, Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndan 'yara almadan' çıkmayı umuyor. İtalyan ekibinin yol göstericisi ise, Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ın eski oyuncusu Lorik Cana.

İtalya'nın prestijli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, yarın gerçekleştirilecek karşılaşma öncesi ele aldığı haberde, Lazio'nun 8 Nisan Pazartesi günkü Roma derbisine de hazırlandığını hatırlatarak, "Lazio iki ateş arasında. Yarın Türk olanı, Pazartesi de Romalı olanı" diye yazdı.

"Savaşçı Cana, İstanbul'da rehber olacak" başlığını atan gazete, "Eski Galatasaraylı, Fenerbahçe cehenneminden yara almadan kurtulmak için Lazio'nun pusulası olacak: O bunu başarmıştı" yorumunu yaptı. Başarılı futbolcunun antrenmanlar sırasında takım arkadaşlarına Fenerbahçe hakkında tüyolar verdiği belirtildi. Mavi-beyazlıların çalıştırıcısı Petkovic'in İstanbul deneyimi yaşamış olan Arnavut futbolcuyu bu nedenle hem yarınki maçta hem de derbide başlangıçtan itibaren oyunda tutacağı belirtildi.

KOCAMAN'IN TABUSU PETKOVIC

Selçuk Manav imzasıyla Fenerbahçe çalıştırıcısı Aykut Kocaman'ın tarzını da değerlendiren gazetede, "Kocaman'ın asıl tabusu Lazio değil, Petkovic. Çünkü ona karşı yaptığı 3 karşılaşmanın hiçbirini kazanamadı" yorumu yaptı.

Alex'siz bir Fenerbahçe'nin halihazırdaki yıldızının Moussa Sow olduğu savunulurken, Lazio'nun dikkatini, Sow ile Pierre Webo üzerine yoğunlaştırdığının da altı çizildi.

LAZİO'NUN İLK DERBİSİ İSTANBUL'DA

Serie A'nın köklü takımlarından Lazio, Fenerbahçe maçından ziyade şüphesiz ki Roma derbisine konsantre olmuş durumda. Corriere dello Sport da derbiye geniş yer ayırırken, "Lazio'nun ilk derbisi İstanbul'da" başlığını kullandı. Lazio'nun 10 yıldır ulaşamadığı yarı finale yükselme hedefine kilitlendiğini ele alan gazete, Petkovic'in kozlarının, 23 yaşındaki Çek oyuncu Libor Kozak ile Ederson olduğunu yazdı. Mavi-beyazlıların 470 taraftarının, Asya yakasındaki stadyumda takımını destekleyeceği belirtildi.

Haberin Devamı