Gazete Vatan Logo
Futbol Eski futbolcular Milli Takım'ın şansını değerlendirdi

Eski futbolcular Milli Takım'ın şansını değerlendirdi

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 öncesi oynadığı hazırlık maçlarında aldığı sonuçlar ve oynadığı futbolla otoritelerin beğenisini kazandı.

Eski futbolcular Milli Takım'ın şansını değerlendirdi

İşte milli formayı giymiş eski futbolcuların değerlendirmeleri...

'MOR'DAN PATLAMA BEKLİYORUM'

Engin Verel / Eski Milli Futbolcu

Milli Takım’da kale ve defansta problem yok ancak gol atma becerisinde eksiklerimiz var. Emre Mor’dan bir patlama bekliyorum. Terim’in Emre’yi hiç kimsenin ummadığı bir anda ilk 11’de oynatacağını düşünüyorum. Bana göre de oynatılmalı kanatta. Bu tür turnuvalarda ilk maçlar çok önemlidir. Şampiyonluk tabi imkansız değil ama çok zor olduğu da bir gerçek. Yarı final bile benim için büyük bir başarıdır. Takım içindeki arkadaşlık Milli Takım için büyük bir avantaj.

GENÇLERİMİZLE FARK YARATACAĞIZ

Feyyaz Uçar / Eski Milli Futbolcu

Hazırlık maçlarında Terim ideal kadrosunu belirledi. Turnuva öncesi çok parlak sonuçlarda iyi değildir. Gereksiz bir rehavete kapılmasına sebep olur. Önemli olan nasıl oynadığı Milli Takım’ın. Benim gördüğüm ne yaptığını bilen bir milli takıma sahibiz. Gençleştirme çabası olan bir kadro. Hakan Çalhanoğlu ve Emre Mor’un katılımıyla fark yaratacağız ama bu sahaya tecrübe olarak yansıdığında da eksi olarak da gözükecek. Emre Mor’dan bir patlama bekliyorum.

Haberin Devamı

'ÖNCELİĞİMİZ İKİNCİ TUR OLMALI'

Ogün Altıparmak / Eski Milli Futbolcu

EURO 2016 öncesi hazırlık maçlarında takımın gösterdiği performansı çok beğendim. Eleme maçlarından daha iyi maçlar çıkarttılar. Bizim grup en zor gruplardan bir tanesi. Bu gruptan ikinci tura geçeceğimizi inanıyoruız. Şampiyonluğu birden bire konuşamayız. Önceliğimiz 2. turu geçmek. Emre Mor çok istikbali olan genç bir arkadaşımız ama fazla şişirmeye gelmez. O yaşta çok şişirdiğiniz zaman iyi performans gösteremez. Dikkatli kullanırsak Arda gibi randıman alabiliriz.

'KAZANMAYI ÖĞRENDİK'

Semih Yuvakuran / Eski Milli Futbolcu

EURO 2016 öncesi hazırlık maçlarında Milli Takım’ı gayet iyi buldum. Formda ve inançlılar. İnanmak da başarmanın yarısıdır zaten. Artık bir kere mağlup olmuyoruz. Kazanmayı öğrenmişler. Özel maçlar ayrıdır, puan maçları çok daha ayrıdır. Puan maçına çıktığında ne yaparlar bekleyip göreceğiz. Hazırlık maçlarına benzemez grup maçları. Bizdeki en büyük hastalık; iki maç iyi oynadı mı hemen yıldız yapıyorlar. Lütfen abartmayalım, Emre Mor’u da kaybetmeyelim.

Haberin Devamı

'OYUNCU STİLİNDE EKSİKLERİMİZ VAR'

Tanju Çolak / Eski Milli Futbolcu

EURO 2016 öncesi hazırlık maçlarında galip geldik ama oyuncu stilimizde eksikler görünüyor. Emre Mor’u hamle oyuncusu olarak oyuna sonradan dahil etmesi lazım. Millilerin hazırlık maçlarında galip gelmesi bir motivasyon çünkü eskiden hazırlık maçlarında da yeniliyorduk. Şampiyonada bir üst tura çıkarız ama sonrası için bir şey diyemem şimdilik. Emre Mor fark yaratacak çabukluğuyla. Ama gol atmakta sıkıntı çekeceğiz. Öte yandan tek forvet oynayacağımızı düşünüyorum.

(Hakan Akar / Karar)